Monthly Archives: August 2013

Just Did it

Lycka är vad jag känner just nu, under loppets gång och vid målgång. Ett 10km lopp i ösregn kan vara bland det härligaste man kan hitta på en lördagsförmiddag :) (Endorfinhög person som talar månne?) ;)

Pappa slog personligt rekord och sprang på 47.45! Grymt jobbat! Han körde sin nya stil (mer framåtlutad och ej på hälarna), hade vilat en vecka och ätit frukost för ovanlighetens skull före loppet och kände sig stark även om han flera gånger tänkte “ska jag stanna och vänta in Linnéa”. Tur att han inte gjorde det och fick en sån bra tid :) Jag klarade mig själv, kände mig stark i kroppen och precis som jag sa till pappa precis innan loppet så sprang jag på styrkan idag med fokus på varenda andetag.

Från starten och enda in i mål hade jag kontroll och kände mig stark och smidig. Den första kilometern så tog jag rygg på pappa som såg stark och snabb ut, men istället för att fokusera på honom och försöka hålla hans tempo så släppte jag honom fokuserade jag bara på mig själv, mina andetag, mina steg och min grymma musik som gjorde sitt för att få mig runt. Ett steg i taget, en kilometer i taget. Längs vägen sträckte jag ut handen och fick klappar av de som hejade. Det gav mig verkligen energi. Tack gulliga ni som stod och hejade! :)

Tiden kunde varit bättre, 50.08 kom jag in på, men jag är nöjd och det är det viktigaste för mig :) Efter Skärholmsloppet kände jag inte för att springa mer då jag fick stanna vid ett par tillfällen och hämta andan, men nu gick benen av sig själva och jag känner mig peppad att fortsätta träna hårt och mycket :)

Hoppas ni som sprang hade lika roligt som jag och att ni känner er nöjda med era prestationer!

Kram på er och ha en fortsatt fin lördag!
/L

20130831-141709.jpg

Laddar

Imorgon klockan 11 går starten. Jag och pappa springer Kistaloppet och jag är hemma i kväll och tar det lugnt, laddar med tacos och tidig sänggång :)

Jag har varit nervös hela vecka för det här loppet men börjar släppa prestigen och låter istället peppande och stöttande ord som “ta det lugnt” och “ha roligt bara” snurra i mitt huvud. Pappa min är aspepp och säger att jag ska runt på 45 om han så ska dra mig i mål, men det kan jag meddela både min käre far och er att några 45 minuter kommer det inte bli. Jag tänker självklart göra mitt bästa och har laddat med bra mat och lagom med vila och träning den här veckan. Säsongens begränsande träning har dock inte räckt till någon rekordslagning och jag springer i morgon för att bevisa för mig själv att jag kan och faktiskt för att jag tycker att det är så himla roligt :)

Wish me luck!
/L

20130830-180847.jpg

CF- så effektivt

Idag tränade jag med min kompis P som är CrossFit-fantast och riktigt duktig på det. Fokus för dagen låg på ryggen. :)

Vi började med marklyft; värmde upp med 10reps på 50 och 60kg och körde sen 2st 5:or på 70kg. För att få upp pulsen körde vi sen 1km rodd. Hepp!

Vår WorkOutoftheDay var “Cindy” = 5 pullups, 10 armhävningar och 15 squats. Men då jag har tokträningsvärk i rumpan efter styrkeövningarna på Runday i måndags så bytte jag ut squatsen till situps. Vi satte klockan på 10 minuter och började mata dessa 3 övningar. Asjobbigt och riktigt tungt hann det bli och jag tror jag kom upp i 8 varv. 40 pullups/chins, 80 armhävningar och 120 situps på 10 minuter alltså. Det är vad jag kallar effektivt! ;)

Som avslutning tröttade vi ut biceps och lats med 3 set latsdrag.

CrossFit är allt bra effektivt. Och dessutom bra för själen. Och för musklerna :)
/L

20130828-215642.jpg

4 Days to Go

Det är bara fyra dagar kvar nu till Kistaloppet. Har ni anmält er?! :)

I går var det Runday och jag, pappa och ett par kompisar trängdes bland alla övriga deltagare. Härligt med mycket folk och Runday har verkligen vuxit sen jag var där på deras allra första träningspass vid Karlbergsslott för drygt två år sen.

Vi körde att kombinationspass med både styrkeövningar och lite intervaller. Egentligen borde jag ha valt nåt lite mer utmanande med tanke på vad jag har framför mig den här veckan men jag fegade ur och följde istället strömmen. Tog ut mig gjorde jag ändå och jag fortsätter nu att tagga inför lördag. Hårt CrossFit pass är inbokat imorgon och en sista kort runda på torsdag, sen får jag vara Fit for fight ;)
/L

20130827-173214.jpg

Taktik vila

Helgen har och är fantastiskt härlig med kräftskiva med kollegorna på Krokholmen i skärgården, utflykt med vännerna till kakbuffén på Taxingeslott, 3-årskalas för ena brorsonen och annat kul som smörjer själen :)

Det som blivit lidande är träningen tyvärr trots pressen jag känner inför loppet på lördag. Jag fick iaf till 3 riktigt bra pass i veckan och nu laddar jag istället för Rundays intervallpass imorgon kväll. Veckan går ju så snabbt och även om ambitionen är att träna upp till 4-5 dagar i vecka gäller det att passa på att njuta av dessa sista varma soliga dagar.
Hoppas ni har haft en fin helg också!
/L

20130825-170409.jpg Vår vackra skärgård en augustikväll.

Tungt igen

Igår när jag sprang så kände jag att min kropp blev lite överraskad. Ungefär som att den undrade vad jag höll på med efter en sommar med kanske något snällare och mindre pressande träning. Därför tog jag mig idag till Sats för första gången på länge. Jag har kört mycket på utomhusgymmet eller med min egen kroppsvikt i sommar, men nu är det dags att väcka byggarmusklerna till liv. Jag är van att kunna lufta tungt och få respons när jag kör. Att känna sig lite klen är inte något jag är bekväm med. Klen kände jag mig iof verkligen inte idag. Snarare I still got it! ;)

För att chocka kroppen ytterligare så att det blir mindre plågsamt på loppet nästa lördag, eller jag tror snarare att det handlar om att påminna den om vad den är kapabel till, så gjorde jag följande övningar:

Kipping pullups/breda chins 10reps x 5set, med start varannan minut, vila resten.
“Grace” 10reps x 3 med ett marklyft, frivändning och axelpress i en enda rörelse. Blir tungt och måste göras effektivt men med kontroll för att inte råka skada sig.
Benpressar Under vilan gjorde jag armhävningar; först vanliga och sen smala (för triceps).

Sen avslutade jag trots att adrenalinet fanns där och jag kände känslan av att äntligen vara hemma igen ;)
/L

20130822-202633.jpg Underbar inspiration. No pain no gain.

Genrepet

Ok, det här blir intressant. Att jag ska springa Kistaloppet om exakt 9 dagar får mig att bli nervös. Milen har jag tidigare sprungit utan som helst problem och ambitionen har varit att springa loppet nästa lördag på under 45 min. Anledningen till detta är att man om man klara det får en så cool jacka. Dum anledning? Inte alls! ;)

Igår kände jag att jag måste testa att springa lite längre än de 5-6 km jag betat av de senaste månaderna. Visst att jag fick ont och kände att jag var tvungen att lägga om strategin och springa lite kortare distansen, men har jag försökt förtränga Kistaloppet på något sätt? Inte helt omöjligt. Jag har prestationsångest som bara den och även om jag sprang 9 km igår och det gick ok så känner jag att jag vill göra ett bra lopp. Någon jacka blir det dessvärre inte.

Men jag deppar inte ihop för det. Min träningsglädje finns där och jag älskar det verkligen. Känslan efter att ha tagit ut sig och lyckats med sitt mål som turen igår är oslagbar. :)
/L

20130822-082302.jpg

20130822-082312.jpg

Årets sista dopp?

Herregud vad kvällens intervaller på Runday var jobbiga! Jag anser ju mig själv vara relativt vältränad, men känslan på dagens pass var det länge sen jag kände. Visserligen kanske inte helgens möhippa var bästa tänkbara uppladdning, men konditionen har försämrats och det känns bara inte ok! Med en något ilsken känsla tog jag mig fram längs 400-metersbanan samtidigt som jag med positiv pepptalk försökte ge både mig och mina löparkompanjoner lite extra energi till att verkligen ta ut oss.

Det gjorde vi och det var väl därför det var så jobbigt ;) Intervallerna sprang vi alltså på 400-metersbanan bakom Karlbergsslott och såg ut så här:
200 meter, 2 min gå-vila
400 m, 2 min gå-vila
600 m, 4 min vila
800 m, 4 min vila
… Och så samma intervaller tillbaka nedåt i distans; 600, 400, 200. Totalt sprang vi alltså 3,2 km i högt tempo, och jag inser att jag måste lägga på ett kål m löpträningen om jag ska klara att ens springa 10 km på Kistaloppet om mindre än två veckor…

Skönt var det som vanligt efter ett tungt intervallpass och jag och en kompis som var med på passet tog tillfället i akt och kvällsbadade efteråt vid mysiga Hornsbergsstrand när vi ändå var i krokarna :)
/L

20130819-215221.jpg

20130819-215235.jpg

Möhippa och Lindy Hop

Hej och hå, igår hade vi möhippa för en av mina bästa väninnor som ska gifta sig om några veckor. Vi samlades tidigt på morgonen och höll på till sent in på småtimmarna med aktiviteter, de obligatoriska mer och mindre pinsamma uppdragen och avslutande utgång som resulterade i några timmar intensivt dansande ;)

De två största aktiviteterna vi gjorde var först att vi fick lära oss grunderna i Lindy Hop av två grymma dansare på Stockholm Sång och dans på Söder här i Stockholm. Det var faktiskt min idé då den blivande bruden precis som jag älskar att dansa och jag dessutom länge har varit sugen på att testa denna coola dans. Precis som jag trodde var det riktigt roligt och jag funderar på att gå en kurs för att lära mig mer :)

Efter flera timmar ute som stan gick vi ner i källaren på Cajsa Warg också på Söder där vi delades upp i lag och fick laga en riktigt fin trerättersmiddag. Oxflécarpaccio, anka och cheesecake med vit choklad och lakrits lyckades vi få till riktigt bra.

Jag hade ju förresten anmält mig till midnattsloppet men eftersom det krockade med möhippan fick jag avstå och vi kunde istället använda oss av tröjan som jag ändå hade hämtat ut tillsammans med startbeviset till att lura den blivande bruden att hon efter dagens bravader skulle få avsluta med att springa loppet. Hon älskar att träna och är grymt vältränad, men verkligen hatar löpning så hon hann bli riktigt nervös innan vi efter några jobbiga minuter sa att vi bara skojade. Haha, lite taskigt kanske, men det hör ju till ;)

Härlig gårdag och väldigt trött idag så dagen har varit väldigt lugn. Imorgon däremot är det Runday igen. Pappa är också på trots fin prestation under lördagens midnattslopp. Hepp! :)
/L

20130818-201108.jpg

Dagarna bara går!

Jag hinner varken träna eller blogga och känner mig dum över att inte uppdaterar er med träningsinspiration! Jag är ledsen för det och lovar att bättra mig. ;)

När träningen blir lidande för allt annat man ska hinna med efter jobbet så gäller det att tänka extra på kosten. Dieter hit och dieter dit. Jag håller mig till ägg, lax, nötter och keso. Kombinerat med en promenad till och inland hem från jobbet håller mig i någorlunda bra form under en ofrivillig, men säkert bra viloperiod ;)

En stående favorit när det enda jag bryr mig om är att maten jag stoppar i mig är näringsmässigt ok är mina berömda bananomelett. Enkelt: 3 ägg, en banan och lite kanel. Serverat med keso och bär.

Ikväll blir det inte bananomelett… ;)
Trevlig fredagskväll!
/L

20130816-173235.jpg