Monthly Archives: May 2013

Tagen på bar gärning

Jag har längtat sååå efter att få gå till Sats och ta i från tårna under ett tungt helkroppspass efter en lååång vila pga förkylning. Igår körde jag första tunga passet på över två veckor och jag kände mig så svag, ungefär som en lite fågelunge. Jag körde igenom kroppen, men kunde inte köra på samma vikter riktigt, men det var ändå skönt att få väcka kroppens alla muskler till liv och påminna dem om att de finns där till för att arbeta ;)

Det blev iaf 3-4 set av följande övningar:
Marklyft
Axelpressar
Chins/Pullups. 10 reps med start varannan minut X 7
Hantelpressar liggandes på bänk
Bicepscurls m hantlar
Benpressar i maskin
Plankan i 2 min som avslutning innan stretch.
/L

20130530-085854.jpg Som den linslus jag är så kom jag självklart med på bildspelet på Vårrusets hemsida. Haha! ;)

I mååål!

Årets Vårrus är avklarat! Det är andra året jag springer med samma gäng och vi pratar redan om “nästa år”. Förra året hade jag en måltid att klara och jag var väldigt stressad både innan och under loppet eftersom det var så himla mycket folk och jag blev tvungen att sicksacka mig fram.

I år fick jag tagga ner, ta det för vad det är och försöka att bara ha roligt. Det gick bra innan starten, men sen vill man ju bara prestera…

Jag tänkte ju först att jag skulle ta revansch för Skärholmsloppet förra helgen, men efter veckans förkylning som inte är helt borta än så fick jag glömma det. Jag lyckades iallafall hålla ett 4.40-tempo och kom i mål med sluttiden 24.30. Ingen tid att skryta med direkt men med tanke på mitt tillstånd den senaste veckan, förkyld och helt träningslös, så fick jag vara nöjd ändå. :)

Det viktiga med den här kvällen var att få vara tillsammans med kompisarna, känna gemenskapen med alla tusentals andra tjejer, och få avsluta kvällen med en picknick. Tack Girls för en härlig kväll!
/L

20130527-213904.jpg

20130527-213915.jpg

Morsdag

Morgonens promenad i Lilljansskogen var riktigt skön! Sol och värme, tid för eftertanke och reflektion till en härlig doft av lövträd och fågelkvitter. :)

Idag är det ju våra mammors dag. Absolut ett kommersiellt jippo om man vill se det så, men jag tycker ändå att det är bra med en speciell dag avsedd att hylla våra underbara mödrar som gör allt för oss och ett tillfälle att få pussa och krama extra mycket på dem för att få de att inse hur viktiga de är för oss och hur mycket de betyder för oss. Det är lätt att glömma det och ta sånt för givet.

Kärleken mellan en mor, eller far för den delen, och dess barn är villkorslös, äkta och oändlig. Det har jag sett många exempel på. Det handlar inte om att vara perfekt, utan om att ha ett stort hjärta. Och att kunna ge och ta.

Idag ska jag pussa på min mamma och tala om för henne att jag älskar henne, är tacksam för allt hon gjort för mig mina syskon och att jag vill att hon alltid ska finnas vid min sida. Och att jag finns vid hennes.
/L

20130526-131315.jpg

Artipelag

Jag är fortfarande inte helt återställd efter förkylningen och vilar fortfarande från träningen. På måndag ska jag springa Vårruset, eller jogga tror jag snarare att det blir, och jag kör på taktiken att vila mig i form inför detta lopp. ;)

Jag har haft en vecka fullproppad med jobb och för lite tid utomhus, så jag blev väldigt glad att det bjöds på värme och sol när jag idag tog med några vänner ut till Gustavsberg här utanför Stockholm och Artipelag där vi har haft en fantastiskt härlig dag.
Mitt nya favorit ställe faktiskt. Natur, havet, skog och riktigt god mat i fantastisk omgivning. När man bor inne i stan så glömmer man bort hur fin natur det är bara någon mil utanför. Så rofyllt och så himla vackert. Jag kan verkligen rekommendera att åka dit.

Imorgon är det Morsdag och det ska ju självklart firas, men först blir det första powerwalken på en vecka utan träning. Looking forward to it!

God natt!
/L

20130525-234807.jpg

Numbers

Det var inte pollen, bara en helt vanlig förkylning orsakad av virus alternativt infektion. Oavsett vad så vilar jag från träningen och spenderar mestadels av min vakna tid på kontoret där jag räknar och räknar och räknar som den inköpsekonom med en deadline jag är. Vilken tur att jag är lika entusiastisk som jag är i träningen och den här bloggen. Iallafall nästan. ;)
/L

20130522-185108.jpg

Why am I not surprised?

Precis som jag misstänkte så känns benhinnorna som ömma blåmärken efter lördagens maxade lopp. Jag hade även träningsvärk i både rygg och mage redan igår morse, förmodligen för att jag hade vilat flera veckor från löpningen innan loppet och sen tog i från tårna. Skön känsla ändå att ge allt man har. Efter loppet och ett par timmars vila njöt jag av en kväll tillsammans med mina tjejer, ESC och home made tapas.

I går, söndag, tog jag en morgonpromenad i Lilljansskogen och begav mig sen ut till mina morföräldrar och träffade delar av familjen. Mys!

Härligt slut på föregående vecka, inte lika härlig start på innevarande. Jag känner att jag skulle behöva fler timmar på dygnet och mer energi. Mer tid att jobba, mer tid att sova och framförallt mer tid och energi till att träna. Jag är trött och känner mig inte helt kry. Om jag inte minns helt fel så misstänkte jag pollenallergi även förra året vid den här tiden?! Jag nästan hoppas att det är det och inte nån förkylning som är på g och håller tummarna för att de nyinköpta allergitabletterna ska ge effekt.

Ottan kallar, det blir en lång dag imorgon, så nu ska jag sova!
/L

20130520-214840.jpg
Hos mormor&morfar. Ett hem där man alltid är välkommen och som jag direkt förknippar med villkorslös kärlek.

Personligt rekord trots allt

Skärholmsloppet är avklarat och även om jag inte riktigt fixade måltiden på 22,5 min så är jag nöjd över min insats!

Jag hade vilat onda benhinnor från löpning i 3 veckor, kämpade hela vägen och var väääldigt trött när jag kom fram. Vad mer kunde jag göra där och då?

Jag lyckades hålla det rätta tempot de första 3 km (4,5 min per km), sen kände jag hur luften inte riktigt kom ner i lungorna längre. Jag fick t om stanna några få sekunder ett par gånger och hämta andan. Hade det varit träning så hade jag garanterat slutat. Nu var det bara att kämpa på. Måltiden blev 23.35. Personbästa ändå! :)

Som min pappa sa, som var med mig som psykiskt stöd idag, Det blir aldrig lättare att springa, det går bara snabbare ;)

Vårruset ska jag springa om drygt en vecka, också 5km, och då har jag chans att ta revansch. Hoppas på bättre dagsform då! ;)

/L

20130518-151757.jpg

Innan loppet, glad, nervös och taggad till tusen.

Slutspurten. Tungt och j*vligt. 5 minuter senare vill jag dock göra om det snart igen. ;)

20130518-154947.jpg

Sista innan lördag

Ikväll körde jag mitt sista pass innan loppet på lördag. Det blev 30 minuter på Crosstrainern med 4 st tunga 5-minutersintervaller och avslutande styrkeövningar m kroppsvikten; chins, squats, situps och armhävningar. Känns som att jag är Fit for fight :)

Nu blir det två dagar med vila, bra kost och sömn och förhoppningsvis så håller benen de 5 kilometrarna som ska maxas på lördag! ;)
/L

20130515-214115.jpg

4 dagar kvar

Det är bara några dagar kvar tills jag ska springa Skärholmsloppet som är den första av två delar i så kallade Förortsdubbeln, där också Kistaloppet på 10km ingår. Loppet, som går av stapeln på lördag, är 5km långt, eller kort om man vill se det från den positiva sidan ;) så tanken är att jag ska springa på 22,5 min. Då håller jag samma tempo som jag måste hålla om jag i slutet av augusti ska lyckas springa Kistaloppet på under 45 min.

Jag har inte ont i benet längre, men tänker inte springa någonting alls innan lördag och istället fokusera på att köra intensiv styrka och nåt till pass med spinning.

Igår kväll överraskade jag mig själv när jag tränade bröst & mage då jag reppade på 50kg i bänk och slog PB i dips; 16 st! :)

Hoppas att det med samma lätthet går lika bra på lördag!
/L

20130513-230450.jpg Jag och V efter vi genomfört Våruset 2012

Tung rygg och CT-intervaller

Jag fick som sagt sällskap av brorsan idag på gymmet, vilket inte händer så ofta, så jag var nöjd. :) Han är imponerande stark och har en bra inställning till träning som jag sympatiserar med. Tung styrka är grejen och vilan är viktig eftersom det är då man bygger upp kroppen.

Idag blev det ett tungt ryggpass. Vi körde Marklyft, Pullups/Chins 10st X 7 set med start varannan minut, sittande rodd, baksida axlar (bilden) och pullups med vänt grepp för att koppla på biceps istället för lats (som man tränar mer i vanliga pullups).

Även om jag var trött i musklerna efter ca timmen med styrkan så kände jag behov av att öka pulsen, pressa hjärtat lite, så jag sa hej då till brorsan och hoppade på en crosstrainer och körde 30 minuter med intervaller à la 30-20-10. Alltså 30 sekunder jobbigt, 20 sekunder tungt och 10 riktigt as-tungt. Där har vi 1 minut. Jag körde 5 minuter, alltså 5 varv av dessa intervaller. När 5 varv var gjorda vilade jag 2 minuter, sen körde jag två 5-minutare till med 2 minuter emellan. Väldigt jobbigt, precis som spinningen jag körde häromdagen fast jag använde hela kroppen. Riktigt bra pass och jag kan verkligen rekommendera att man har med sig en plan, ett upplägg, när man ställer sig på en crosstrainer för att verkligen få ut något av träningen.
/L

20130512-201500.jpg