Category Archives: Dans

Möhippa och Lindy Hop

Hej och hå, igår hade vi möhippa för en av mina bästa väninnor som ska gifta sig om några veckor. Vi samlades tidigt på morgonen och höll på till sent in på småtimmarna med aktiviteter, de obligatoriska mer och mindre pinsamma uppdragen och avslutande utgång som resulterade i några timmar intensivt dansande ;)

De två största aktiviteterna vi gjorde var först att vi fick lära oss grunderna i Lindy Hop av två grymma dansare på Stockholm Sång och dans på Söder här i Stockholm. Det var faktiskt min idé då den blivande bruden precis som jag älskar att dansa och jag dessutom länge har varit sugen på att testa denna coola dans. Precis som jag trodde var det riktigt roligt och jag funderar på att gå en kurs för att lära mig mer :)

Efter flera timmar ute som stan gick vi ner i källaren på Cajsa Warg också på Söder där vi delades upp i lag och fick laga en riktigt fin trerättersmiddag. Oxflécarpaccio, anka och cheesecake med vit choklad och lakrits lyckades vi få till riktigt bra.

Jag hade ju förresten anmält mig till midnattsloppet men eftersom det krockade med möhippan fick jag avstå och vi kunde istället använda oss av tröjan som jag ändå hade hämtat ut tillsammans med startbeviset till att lura den blivande bruden att hon efter dagens bravader skulle få avsluta med att springa loppet. Hon älskar att träna och är grymt vältränad, men verkligen hatar löpning så hon hann bli riktigt nervös innan vi efter några jobbiga minuter sa att vi bara skojade. Haha, lite taskigt kanske, men det hör ju till ;)

Härlig gårdag och väldigt trött idag så dagen har varit väldigt lugn. Imorgon däremot är det Runday igen. Pappa är också på trots fin prestation under lördagens midnattslopp. Hepp! :)
/L

20130818-201108.jpg

Dance again

Ikväll blev det dansträning igen. Jag älskar att dansa. Älskar att känna hur hela kroppen naturligt sveper med i en knippe förbestämda rörelser till en härlig, i det här fallet, hip-hop ballad, rytmen i blodet, och hur energin bara finns där. Allt annat glöms och man är där med hela sin uppmärksamhet och koncentration.
/L

20130808-204245.jpg

20130808-204258.jpg

Yogansa

Jag och min vän Lisa var ikväll och dansade på en nyöppnad dansskola på Kungsholmen “Yogansa”, som drivs av en ung och väldigt ambitiös tjej som vi båda faktiskt haft äran att dansa med under våra ungdomsår ;) Lisa är en grym dansare och hon, liksom jag älskar att dansa och vi båda har dansat mycket street och show genom åren, men idag var det Zumba vi skulle testa på. Jag har kört det nån gång tidigare och tyckte att det var kul då; som en typ av aerobics skulle jag säga fast med mycket höfter; salsa och samba inspirerat. Kul, flirtigt och niiice för dansarsjälen.
/L

20121010-202059.jpg

Gör det bara!

Tänker du så här ibland; jag är för trött för att gå och träna? Ställ frågan igen och tänk efter om det verkligen är kroppen du är trött i. För är du inte trött i kroppen utan bara i huvudet så lovar jag att du kommer må mycket bättre efter du har varit och tränat! Även om träningen gör att du blir av med massa överskottsenergi så ger den dig massor av positiv energi tillbaka i form av bl a endorfiner som gör att du känner dig starkare, snyggare och viktigast av allt gladare ;)

Dagens träning: Rygg: chins (klarade 5 st helt själv! :)) och sittande rodd. Sen salsainspirerande dansklass på Sats :)
/L

20120914-183351.jpg

Dansa, pausa, DANSA!

Jag kanske borde ha vilat idag då jag har träningsvärk i hela kroppen och det står tung styrka  på schemat imorgon, men jag kunde inte stå emot! Så jag gick på DanceAerobic igen på SATS och precis som förra veckan var det amazing! ;)

/L

 

Förebild och grym dansare; Bounce’s Jennie Widegren

I’d rather dance with you

Igår, måndag blev det ett Crosstraining-pass på Sats som faktiskt går väldigt bra att köra trots inflammerat muskelfäste! :) Skönt att få träna hårt och intensivt! Tjejen jag kastade en medicinboll i ansiktet på frågade INTE om jag ville teama med henne igen… ;)

Ikväll var jag på en AerobicDance klass, även den på Sats och det var meningen att självaste dansproffset och Let’s Dance stjärnan Cecilia Erling skulle hålla i klassen, men det var en annan säkert minst lika duktig tjej där istället och det gick ju lika bra, även om det faktiskt var Cissi som lockade dit mig från första början ;) Jag har spanat in klassen genom fönstren till salen på Sats flera gånger och eftersom jag dansat mycket tidigare genom åren så saknar jag ibland dansen väldigt mycket. Det är så mycket man vill hinna med och dansen har tyvärr kommit i skymundan. Dansen får mig att släppa alla tankar om allt runt omkring, vara 100% i nuet, och bara ge järnet. Eftersom man måste lära sig och sätta en koreografi så tillåter inte hjärnan att fokusera på något annat än just dansens steg. Dansen har verkligen en läkande effekt, man blir glad, och jag kände att dansa var precis vad jag behövde idag och något jag borde göra oftare.
/L

20120911-192009.jpg