Category Archives: Inspiration

Tankar inspiration och laddar batterierna

Semesterdagarna går snabbt men jag njuter som bara den av ledigheten. Jag håller igång träningen med joggingturer på grusvägarna i området där vi befinner oss för tillfället och söker inspiration genom böcker för att nysatsa när vardagen börjar igen. 

Det finns ju inget härligare än när tid är det man har på dagens agenda och man tänker tankar man annars inte hinner tänka. Efter veckor av återhämtning, nedvarvning och lite för mycket jordgubbar med glass drömmer jag just nu om långa löpturer och kost som boostar energi när jag läser boken nedan. Sommarens boktips!

 ❤️ /L

  

   

Bromsa, andas, kom igen

Det var väldigt länge sen jag skrev något här i bloggen. Förlåt mig mina kära läsare! Så vad var det som hände? Det var faktiskt inte så att jag slutade träna och därför inte hade något att skriva om ;)

Jag flyttade och blev sambo, vilket jag älskar. Jag fyllde 30 och hade fullt upp med att arrangera födelsedagskalas samt att fixa inför möhippor till två av mina bästa och närmaste väninnor och så ett bröllop på det. En helt fantastisk tid och även om jag åtminstone hann med träningen så blev rapportering om den bortprioriterad. Hoppas jag har några tappra läsare kvar? Jag får väl se till att bättra mig och ta med er på sommarens kommande äventyr  ;)

Min blogg-frånvaro får mig att tänka på vad det egentligen är som driver en människa? Varifrån kommer energin som gör att hon dag efter dag går upp och presterar på jobb, i förhållanden, i livet… Kärlek? Pengar? Det är säkert jätteolika så klart. Jag själv kan inte bara mata på och bara leverera, leverera, leverera, vara stark, pigg och glad, även om livet är toppen och även om det är precis som jag vill ha det. Jag har jättehöga ambitioner, men ibland tar det liksom bara stopp och jag får tvärbromsa, stanna upp, vila och andas ett slag för att sen komma igen. Och detta måste jag tillåta mig själv att göra utan att för den delen känna mig värdelös, lat och otacksam. Man måste värdera tiden högt då man gör absolut ingenting för återhämtning är A och O för att må bra.

Idag startade jag dagen med en underbar frukost på Broms på Karlavägen här i vår fina sommarstad Stockholm. Ett härligt avbrott i vardagen att med kollegorna äta en lång frukost innan dagens arbetsuppgifter tas om hand.

TVÅ. DAGAR. KVAR. Sen semester i FYRA veckor :D
/L

20140709-172258-62578532.jpg

20140709-172258-62578472.jpg

20140709-172257-62577934.jpg

20140709-172258-62578312.jpg

Gott Nytt År!

Vill önska er alla ett gott nytt år och framförallt peppa för ett nytt grymt träningsår :)

Nu kör vi!
/L

20140101-170214.jpg

Sveriges sexigaste…

Som jag har väntat på den här dagen! ;) Haha, nej jag skojar! Men jag blev hemskt smickrad, överraskad och glad över att ha blivit utsedd till en av Sveriges sexigaste träningsbloggare på den här sajten, även om plats 8 av 10 kändes som ett slag under bältet… ;)

All publicitet är bra publicitet brukar man ju säga. Och se bara vilka som är på listan tillsammans med mig! Jag tycker dessutom att motiveringen var så fint skriven! Puss på er vad glad jag blir! :)

/L

20130425-164142.jpg

Body Transformation

För mig är det här inspiration! Bevis på att man med hjälp av en klar målbild, träning, rätt kost, svett och tårar samt en himla massa tålamod har möjlighet att förändra sin kropp till något fantastiskt! :)

Heja oss som tränar hårt och vill nå våra mål! Vi kan om vi vill!

Nu ska jag träna CrossFit! :)
/L

20130313-143043.jpg Överst:Christian Bale från en roll som anorektiker till att spela Batman några månader senare. Nedan: Matthew Fox från lite lat och lagom till superdeffad på 3 (!!!) månader för sin roll som seriemördande fighter i Alex Cross

Grundläggande förutsättningar

Jag brukar tjata om vad träning gör för ens välmående, att man blir piggare, gladare och att man då kan göra andra saker i livet med mer energi och glädje. Om något man måste göra känns lite jobbigt så tror jag att det skulle kännas ännu jobbigare om man inte kände sig fysiskt och psykiskt stark och stabil och det tror jag att träning bidrar mycket till.

Det finns samtidigt massor av saker runt omkring som kan störa träningen, även om motivationen finns där och det gäller att ha grundstenarna på plats.

1. Må bra- det kan vara svårt att styra detta alltid förstås; det är ju mycket som påverkar ens välbefinnande. Man kanske lätt påverkas av yttre faktorer som andras humör och relationer med andra, man kanske är skadad eller av någon annan anledning har en svacka. Det gäller då att fokusera på de bra sakerna man troligtvis ändå har i livet. T ex om man är olyckligt kär, eller har det tufft på jobbet, tänk istället på människor du har runt omkring, vänner och familj som finns där och stöttar dig. Fokusera på annat än det som gör dig trött och som gör att du tappar ork.

2. Stressa inte- man hinner inte med allt man vill hinna med. Inse och acceptera det och välj att göra det du tycker är viktigast. Vill man träna under sina få lediga timmar på dygnet så kanske den avancerade matlagningen, Facebookandet eller tv-tittandet får ge vika. Passa på att göra sådana saker när du har vila.

3. Jämför dig inte med andra- det här kan ju vara svårt, speciellt om man har mål och vill nå den nu. Man ser personer som ligger före; är mer vältränade, springer snabbare, gör fler burpees… Försök fokusera på dig själv. Du kommer nå ditt mål, låt det ta tid. Det blir mycket roligare om man inte hela tiden jämför sig med de som är bättre, för det kommer det alltid finnas människor i sin omgivning som är.

4. Gör en plan- sätt upp ett realistiskt mål och gör ett schema som du ska hålla dig till. Deppa bara inte ihop helt om du missar ett pass; det är en dag imorgon också och vi ska hålla länge. Är man trött trots att det står distanspass på schemat, vila.
/L

20130310-144346.jpg Mina vänner är jag oändligt tacksam för. Utan dem hade jag inte kommit långt i livet mitt :)

Celebrate your life

Jag har en vän som med beslutsamhet och en livsstilsförändring med bra kost och sammanlagt nu under 2 år mååånga timmar på gymmet har gått ner 20kg! Hon är grym tycker jag! All cred till folk som vill göra en förändring och verkligen tar tag i det och genomför det till fullo. Ikväll har denna vän därför anordnat en fest för livet med sommartema, klänningar och blommor i håret, för henne och hennes vänner och kärlek och jag vill självklart fira med henne :)

Kämpa för era drömmar och mål. Jag tror att om man vill något tillräckligt mycket så kommer det att ske. Man måste bara verkligen tro på det och kämpa för det lite.

Jag vet vad jag drömmer om och jag ska se till att de uppfylls ;)

Trevlig lördag till er!
/L

20130223-121124.jpg

På tal om inspiration

I torsdags visades en dokumentär på Svt med Carolina Klüft som ni inte får missa! Gå in på svtplay om ni vill ha inspiration från en fantastisk atlet och kvinna. Dagarna då jag kommer till gymmet eller löppasset och känner att motivationen inte är på topp ska jag tänka och visualisera att jag är Carro och mitt pass kommer bli effektivt med fokus och styrka. Grym tjej helt enkelt!

Nu på torsdag kommer vi få följa en annan stjärna, nämligen Anja P. Missa inte! :)
/L

20130210-132712.jpg

Må Bättre

Jag tränar för att må bra. Jag gör faktiskt det mesta för att må bra; strävar hela tiden efter att inte må dåligt utan vill hela tiden må bra. Det är väl vad de flesta vill, att vara glada och lyckliga?! Men hur når vi dit då? Är det en känsla vi ska vänta på som infinner sig när livets alla bitar faller på plats eller är det något vi själva måste bestämma att vi ska vara även om allt inte blivit som vi tänkte oss från början? För att må bättre måste man t ex ibland göra val i livet som ändrar riktning till det bättre, även om det för stunden känns fruktansvärt jobbigt. För att vara lycklig, ska man vara rationell i sina val eller följa sitt hjärta? Spontant känns det som att man lärt sig att alltid följa sitt hjärta. Tänk om hjärtat säger en sak men förnuftet en annan? Man kanske t o m ibland måste glömma bort vad man känner och komma ihåg vad man förtjänar?

Petra Marklund sjunger i hennes underbara låt Händerna mot himlen -”Tror du att vi kommer leva lyckliga i alla våra dar?” Det tror inte jag; livet har sina fram- och motgångar, men jag tror att man kan göra det bästa av situationen man lever i, tänka framåt och positivt, för om man har det tufft för tillfället så blir det alltid bättre. Hoppas jag.

Folk skrattar åt uttrycket Carpe Diem och nån har kommenterat att hjärtat jag har hemma med texten är uttjatad och töntig. Men för mig är det en påminnelse om att vara tacksam för det vi har, livet vi fått inte minst, och försöka göra det bästa av det, även om man inte varje dag behöver eller har möjlighet att få ut det mesta av dagen. Det finns ju dagar och perioder i livet som inte alltid känns som en dans på rosor och då livet inte är “perfekt”, men man kan alltid välja om det är med ett leende på läpparna man möter omvärlden.

Det här har jag gått och funderat på idag. Fortfarande lite sjuk och har istället för tränat hårt varit ute på stan; promenerat och gjort lite ärenden. Nu ska jag iväg och träffa mina kompisar och göra tapas! :) Jag hittade förresten en sajt på nätet som heter just Må Bättre med olika tips, artiklar och forskning på hur vi kan må bättre. Kolla in!

Hasta Luego!

/L

20130105-161109.jpg

Träningsupplägg

Jag funderar på ett nytt träningsupplägg för att bli starkare, snabbare och smidigare som jag utlovade i ett tidigare inlägg att jag under 2013 skulle bli ;) Fast mest är det för att jag tycker att det är så kul att planera och får liksom som en nytändning när jag har ett nytt schema framför mig och börjar köra efter det.

Som synes nedan så hade jag under förra året tydligen inte varit på gymmet ens 2 ggr i veckan i snitt?! Känns ju som att jag är där jämnt! ;) Fast när jag tänker efter så stämmer det nog. I början av året hade jag stort fokus på löpningen och använde gymmet lite mer som ett komplement när jag behövde intervallträna på löpbandet eller för att jag ändå vill bibehålla musklerna. Under hösten började jag gå mer frekvent, då jag fick börja rehabträna och istället för timmar ute i löpspåret ta tiden på styrketräning och olika pass, men det räckte inte för att öka snittet. Vad jag vill komma till är att jag, till skillnad från många andra som hellre är ute i friska luften, vill spendera mer tid på gymmet; köra fler och mer fokuserade styrkepass helt enkelt. Samtidigt som planen för året är att kunna springa flera lopp vill jag fortsätta forma kroppen (med styrketräning) och känna mig stark!

Det maximala vore att köra 5-6ggr i veckan:
1. Minst två styrkepass så jag hinner köra igenom kroppen, så ett pass för t ex ben, axlar och triceps. Under det här passet kommer jag köra bl a grundövningar som dips och benböj.
2. Ett styrkepass för resterande kroppsdelar; biceps, bröst och rygg. Bänkpressar, marklyft och bicepscurls är exempel på bra basövningar.
3. Ett löppass med fokus på intervaller. Man kan variera intervallerna hur mycket som helst; distanser, antal intervaller, backe osv.. Löpskoleövningar är också något man kan lägga in här. Jag har tänkt att börja träna med Runday igen nu när det känns bra i höft och ljumske bara jag fortsätter med rehab och stretchar ordentligt efter varje pass. Det ska bli sååå kul att komma tillbaka! :D
4. Ett dispanspass på 8-10km i ett inte för snabbt tempo men heller inte jogg-/snacktempo. Det här passet kommer ju gå snabbare ju fler pass man kör och om man varierar löppassen. På det här passet kan man lägga in tex plankan, och andra övningar som stärker magen och bålen som situps.
5.Jag har ju pratat mycket om CrossFit och jag testade några gånger på nyöppnade CF anläggningen på Sats, men fastnade inte för det som jag trodde. Det blir ju inte samma sak att träna CF på Sats som på en riktig CrossFit-Box, men jag är inte heller redo att ta hela steget och bara träna CrossFit. Än. Jag gillar ju den här unika mixen och kommer köra åtminstone ett pass CrossFit eller Crosstraining. Men vem vet jag kanske byter ut nåt strikt styrkepass för ett CF-pass ;)
6. Yoga. Varje fredagsmorgon blir det Yoga på jobbet och det ser jag fram emot.

Det var 6 pass i veckan det och det känns ju som minimum för att få med allt. Här ska träningen tas till en ny nivå! Är det någon som är med?! :D
/L

20130104-212018.jpg