Monthly Archives: February 2014

Det bästa

Jag är väl en sann optimist. Efter regn kommer solsken, det blir vad man gör det till och med rätt inställning kommer man långt. Det bästa med att vara trött, sjuk eller allmänt less är när man kommer ur det där tråkiga, hittar ny kraft och ny energi och man känner att man kan övervinna allt. Så känner jag nu när jag istället för att känna mig svag är stark och pigg igen när jag kör tuffa träningspass :)

I’m back! Så känns det och veckans två dagar har börjat bra med intervaller på crosstrainern igår morse och ett crossfit inspirerat pass med V imorse. Det bästa är att jag numera älskar att träna på morgonen. Inte bara för att man har kvällen till att göra annat men för att jag är pigg på morgonen och orkar minst lika mycket då. En bra start på dagen får man också :)

Dagens pass:
- 21-15-9 reps av Wall balls, armhävningar och situps.
- 10 minuter med 5 Chins, 10 Kettle Bell svingar och 15 djupa benböj.

Nu blir det te och True Detective, den nya favoritserien. ;)

/L

20140225-171901.jpg

Allt eller inget

Som jag skrev tidigare så känner jag lite “jävlar anamma” just nu gällande min träning och hade i onsdags morse redan hunnit med fyra träningspass sen måndag. Jag ger järnet och känner mig piggare och starkare än på länge :)

Veckans pass
Måndag morgon:
- Crosstrainern 10 min uppvärmning (alltid innan ett styrkepass för att väcka musklerna och kroppen till liv)
- Styrka för rygg och ben: marklyft 5 set, frivändningar, latsdrag, bensparkar.

Måndag kväll:
Testade nya trenden “Yogalatesair” som finns på Sats på Lidingö. En yoga/pilates-klass där man använder ett tygstycke som hänger ifrån taket. Mer stretch än träning enligt mig, men när man släppte fötterna från golvet och fick flyga över golvet så kändes det värt att ta sig enda ut dit för ett pass. :)

Tisdag kväll: Kommer igång med löpningen jag och pojkvännen :) Vi började med en tur i mörkret på 5 km och varför är det alltid så att killar oavsett hur vältränade eller inte de är bara studsar fram över gatorna? Jag var ganska slut och pojkvännen ville ta ett varv till ;)

Onsdag morgon: Styrka för bröst/axlar/triceps. Hantelpressar, dips, baksida axlar.

Torsdag kväll: Mötte upp min fina kompis V och körde ett av hennes nya PT-pass med crossfit-influenser.
- 21-15-9 st av tre övningar: wallballs, armhävningar och situps.
- 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 st av burpees och kettlebell-svingar :)

Idag fredag känner jag mig väldigt nöjd med min insats och tar därför en vilodag. Ikväll blir det middag med vännerna och sen ska jag fortsätta att toknjuta av en helg full av roliga aktiviteter :)

Kram på er!
/L

20140220-170448.jpg

Jag tror knappt mina ögon!

…Jag tittar ut genom fönstret på jobbet. Jag vrider huvudet till höger och ser Kaknästornet och där bakom något som gör att jag blir bländad!? Vadan detta? Fantastiskt hur något så naturligt och självklart som solens strålar verkligen kan värma i hjärtat och skänka ljus i en trött nordbos själ. Man ska vara glad för det lilla.

Efter en helg utan träning kunde jag inte motstå tung styrketräning på måndagsmorgonen innan jobbet trots att ett annat pass var inbokat efter jobbet. Sjukligt desperat att göra av med överskottsenergi eller bara hängiven träningsfantast? Oavsett vad så känner jag att jag ”ligger efter” med träningen. Jag får frågor från människor jag inte känner så väl som ”tränar du nåt?” och från vänner jag inte träffar så ofta ”hur går det med träningen, inte lika mycket längre eller?” Dessa frågor får mig att vilja sparka bakut och jag inser att träningen inte längre är prio ETT i mitt liv, som jag lovat mig själv att det alltid ska vara. På gott och ont såklart. Ibland finns det tusen skäl, eller iaf ett självklart skäl, till att bara stanna hemma i sängen en lördagsmorgon istället för att 9.00 ställa sig på en konditionsmaskin på gymmet, varva Lill-Jansskogens motionsspår 3 gånger för att bränna kalorier eller att på fredagskvällen försöka nå nya personbästa i bänken på gymmet.

Det är inte alltid värt att prioritera träningen, men det kommer alltid i kapp mig när jag inte har gjort det under en period, jag känner mig dålig och inser att jag måste börja fokusera igen. Det här är ju JAG. Träning är MIN grej. Jag blir irriterad på mig själv för att jag inte alltid prioriterar träningen, men samtidigt så vill jag inte missa de där ögonblicken i livet som annars skulle gå mig förlorade och det irriterar mig lika mycket att jag inte bara kan landa i det och njuta.

Vad jag vill säga är att man inte får stå emot att njuta av ögonblicken som ges i livet även om det innebär att man måste rucka på sina egna rutiner som man tror är livsnödvändiga. Man hinner med de också.

Jag vill med de orden om att njuta av även de små sakerna i livet, tillägna detta inlägg till min mammas älskade hund Dalton som igår gick bort i cancer och som är saknad av oss alla. Inte för att han på något sätt var en liten sak i våra liv, men för att vi ska vara tacksamma för det vi har, inklusive de små sakerna.

RIP älskade Nalle.

/L

20140218-191923.jpg Killarna; Eddie, Dalton & Gibson

Work on that heart

Imorse tog jag hand om mitt hjärta. Alltså muskeln som pumpar runt blodet i min kropp och som gör att jag existerar.

För första gången på flera veckor sprang jag. Jag kommer inte ens ihåg när senaste jag tog mig ut på en löptur, måste varit sent i höstas runt Djurgårdsbrunn tillsammans med far min. Länge sen var det iaf och adrenalinet susade i kroppen när jag med lätta steg flög över löpbandet. Löpning är ju för många en mardrömsaktivitet och visst är inte det så konstigt, man känner ju att hjärtat och lungor verkligen får arbeta. Vilket jag bara älskar :)

Så dagen till ära, Alla Hjärtans Dag och allt kan ni väl tänka en extra gång på era hjärtan och ta hand om er själva och era hjärtan. Ikväll ska jag ta hand om mitt. Men då pratar jag inte längre om muskeln, utan mannen som får denna att slå några extra slag. ;)
/L

20140214-092546.jpg

Kör bara kör!

Efter en träningslös men händelserik helg med brunch, middagar och födelsedagskalas så kände jag mig minst sagt väldigt pepp på att träna idag trots att en förkylning hänger i luften och man nästan kan ta på tröttheten jag känner. Det får bära eller brista tänkte jag och satte mig på spinningcykeln för ett 45-minuterspass ikväll efter jobbet. Det var asjobbigt men efteråt sååå skönt. :)

“Vabruari” talas det om och alla runt omkring mig verkar vara förkylda eller allmänt trötta av ingen anledning och saknar solen lika mycket som jag. Men jag passar på och tränat så länge inget bryter ut. Nu håller jag tummarna för att det håller också. ;)

/L

20140211-221307.jpg
Mammas fantastiska och obligatoriska födelsedagssemlor ❤️ Foto: bror min Johanart.se

Mjukgörande

I torsdags kväll angrep jag musklerna på ett annat sätt, jag fick nämligen massage på Naprapathögskolan. Där får man ca 45 min massage för bara ett par hundralappar. Visserligen är det elever på skolan som utför behandlingen, men jag tyckte det verkade som att killen som tog emot mig visste vad han gjorde. Han gjorde lite tester och
kunde konstatera att mina axlar var ett uns framåtvridna, vilket inte är så ovanligt när man sitter framför en dator i princip hela dagarna i ända. Baksida axlar och lats rekommenderade han mig att fokusera på.

I fredags, under veckans sista pass, körde jag ett styrkepass för bröst, ben och mage och fokuserade på att utföra övningarna med rätt teknik. När jag t ex körde liggande hantelpressar för bröst tänkte jag på att trycka ner axlarna och svanken i bänken. När man kör tungt för bröst är det annars väldigt lätt att man sätter ner fötterna i golvet och svankar vilket kan leda till skador i just svanken. Och när jag gjorde benböjar i smithmaskin så spände jag magen/bålen för att inte tappa hållningen.

Det är ganska lätt hänt att man glömmer tekniken och bara matar på med tunga vikter när man känner sig stark. Men vi ska hålla länge och orka träna hela livet så var rädda om er när ni bygger. :)

Trevlig söndagskväll!

/L

20140209-164453.jpg

På tå

Är på väg till ett 30-20-10 cykelpass på Sats där jag ska möta upp två kompisar, men har gått på tå i några dagar för att jag är rädd att jag blivit smittad av stackars pojkvännen som blivit förkyld igen. Igår kände jag mig jättetrött, men idag mår jag bra och då finns det inga ursäkter. ;)

Preppat med mycket grönsaker och korvstroganoff med extra köttig korv i.

Nu kör vi!

/L

20140205-175754.jpg

What doesn’t kill you

… Makes you stronger. Härligt ordspråk tycker jag. Tuffa perioder går vi alla igenom och det som inte direkt tar död på oss tror jag bara gör oss starkare. Vi får mer erfarenheter och blir förhoppningsvis lite klokare på vägen.

Jag har haft en härlig helg med pojkvännen, familj, vänner och träning och har bara grubblat lite över min boendesituation. Som den extroverta person jag är så stöter och blöter jag alltid mina problems diverse lösningar med alla i min omgivning och jag blir faktiskt lite klokare. Att skona omgivningen och i min ensamhet grubbla är inte ett alternativ. ;)

I morse körde jag ett rygg-/axelpass innan jobbet. Tunga marklyft och frivändningar var två av flera övningar som fick endorfinerna att kicka in så härligt på måndagsmorgonkvisten ;)

/L

20140203-170325.jpg