Monthly Archives: July 2013

Semester

Är inne på sista semesterveckan för den här sommaren och försöker att inte tänka på hur länge det dröjer till nästa bekymmerslösa, varma och avkopplande semesterveckor. Men sommaren är inte slut bara för att man börjar jobba och vi får se till att utnyttja augustis förhoppningsvis ljumma kvällar till härligt häng med nära och kära. Allt annat än bekymmerslösa veckor har det blivit i år, men det är ju skönt att vara ledig oavsett och jag försöker bara koppla av, koppla bort, och njuta.

Träningen just nu så här ute på landet består av 5-6 km löpning varannan dag och jag försöker att hålla mig till inte för onyttig mat även om det är svårt att tacka nej till alla efterrätter som serveras till trevligt häng vid middagarna m familjen. ;)
/L

20130730-125156.jpg Bra, känslosam och insiktsfull läsning av Louise Boije af Gennäs. Blå koral.

Med spring i benen

Jag är tillbaka hemma i Stockholm efter fyra dagar i Göteborg hos ett par vänner. Vi har badat i det kristallklara västkustshavet, hängt på trevliga uteställen, träffat deras vänner, grillat och umgåtts.

I träningsväg hann vi bara med en riktigt snabb promenad i området som de just flyttat till. 7km, drygt en timme tog det och när vi kom tillbaka stod vi i plankan 2 min, 2 ggr.

Efter 47 mil i bil med ett stopp för middag på McD kom jag hem runt 21 igår kväll och kände att jag hade spring i benen. Jag brukar inte träna så pass sent, speciellt inte på en fredagskväll, men känslan och behovet tog överhanden och jag välkomnade mig själv hem med en tur längs kajen här på Söder i kvällsvärmen. Drygt 5km i 5-min tempo. Sen sov jag gott. :)
/L

20130727-093819.jpg Utflykt till Styrsö i Gbg’s skärgård.

With greetings from the West Coast

Ååå vad jag njuter av att vara ledig! Bada måste vi försöka göra så mycket det bara går nu när vi äntligen har riktig sommarvärme här i Svedala, så det är något jag prioriterar här på västkusten :)
/L

20130724-170010.jpg

Smithska Udden.

20130724-170711.jpg
Jag och min kompis lille Bosse. Sötnos. :)

Äntligen kan vi pusta ut

Efter några dagar ute hos mamma i Mariefred tillsammans med familjen, alla syskon, brorsöner och några kusiner känner jag att semester-moodet äntligen håller på att infinna sig igen. Nu är jag ledig i två veckor och jag sitter på tåget över till andra sidan, Göteborg, och ska hänga där några dagar tillsammans med min käre vän Linn.

Det har varit några tumulta dagar för oss i familjen då vår underbara, bara 72 år unga morfar akut fick åka in med ambulans efter att under några dagar haft väldigt svårt att andas. Han blev lagd på intensiven och nedsövd med respirator. Innan de hittade vad det var kunde vi bara tänka ett alternativ; att han skulle vakna, kunna andas helt själv och bli frisk.

Nu vet vi vad det är, han har fått en hjärtklaff utbytt och kommer efter lång tid av återhämtning och rehabilitering bli frisk. Heja morfar, det här fixar du! Snart fikar vi tillsammans allihop i trädgården igen. ;)

Lugn över att morfar kommer bli bra så känns det riktigt härligt att få vara ledig. Det är så skönt att känna att man kan ta dagen som den kommer bara. Igår efter några timmar på sjukhuset tog jag en springtur via utomhusgymmet vid Eriksdalsbadet. Jag känner mig hel och stark, men flåset som man säger är inte riktigt på topp. Utan att sätta press på mig själv och riskera att benhinnorna blir överbelastade igen så måste jag trappa upp löpningen och strategin är att springa oftare och kortare sträckor. Igår blev det 6 km med styrka på mitten.

Linn är en hurtbulle precis som jag så löpardojjorna är nedpackade. Sol, bad, lite träning och avkoppling hoppas jag på de kommande 4 dagarna :)
/L

20130723-081943.jpg

14 på insidan

Jag har länge velat veta mer om vad min träning ger, hur jag ser ut och mår på insidan av min kropp, så igår genomgick jag en kroppsscanning. Jag fick reda på massor av viktig information som jag tycker alla borde vara medvetna om när det gäller sin egen kropp.

Jag fick stå på en våg och hålla i två handtag som med hjälp av elektriska stötar kände av förutom min vikt även mängden vatten i min kropp, andel kroppsfett, mängd fett runt de inre organen samt hur mycket muskler jag består av; 80% visade det sig.

Resultatet visade även att min metaboliska ålder är 14 år och på en skala som mäter ens fysiska grad från 1-9 då 9 är bäst var jag en 8 vilket sammanfattade min kroppstyp som smal och muskulös. Jag hade 61,5 % vatten i kroppen, vilket tydligen var mycket bra och väldigt ovanligt att man hade så pass mycket. Men då dricker jag nästan konstant under dagen, säkert 2-3 liter vatten. Jag fick även äntligen reda på min andel kroppsfett vilken låg på 16,7% (normal för kvinnor 20% och män 15%). Fett runt mina inre organ visade en etta på en skala från 1-12 då 1 är bäst. Så det var ju skönt att höra. :)

Jag fick även reda på hur det låg till med nivåerna vitaminer, mineraler och animosyror i min kropp. Här visade faktiskt testet brist på flera vitaminer som kalcium, zink, vitamin A, B1 osv. Vad jag tyckte var märkligt var att det jag behövde få i mig för att öka dessa var precis de saker jag dagligen stoppar i mig; mejeriprodukter, ägg, kött, fisk, nötter. Vad det kunde bero på var att jag trots att jag tycker att jag äter tillräckligt inte gör det i relation till hur mycket jag tränar. Ett löfte till mig själv att börja äta mer varierat och en burk multivitaminer fick följa med mig hem och om två månader ska jag tillbaka och då får jag se om nivåerna har gått upp.

Det här fick mig att inse vad ca 7 år av tuff träning har gett och vad träningen fortfarande ger mig. Trots att jag tycker att det på utsidan inte händer speciellt mycket längre så mår min kropp alltså som en elitidrottande fjortonåring ;)

Jag fick ny energi och motivation och sprang 5 km och gymmade på utegymmet 30 min. Konditionen är riktigt kass nu så här ska jag lägga i ytterligare en växel. Återkommer om hur det går med det. Fysiken kan ju trots goda resultat alltid bli bättre :)

Om det är någon som blir nyfiken och vill göra en kroppsscanning och få info om vad man bör göra mer eller mindre, äta mer eller mindre av så kontakta Allan hos Kroppsfixarna.

Kram på er!
/L

20130719-213656.jpg

I’m on a boat

Höjden av vardagslyx var jag med om igår ikväll när jag fick åka med ut tillsammans med V i hennes motorbåt till Drottningholms slott. Vi la ankare i viken framför slottet och åt middag och njöt av kvällssolen. Vilken kväll!

Ikväll blir det inte någon träning heller. Känner att jag måste hinna träffa alla kompisarna innan de drar på semester. Så picknick m J ikväll. :)
/L

20130717-125446.jpg

20130717-125612.jpg

Catch up

Vinkvällar och middagar i all ära, men ikväll när jag skulle träffa en tjejkompis beslöt vi oss för en powerwalk-dejt. Vi gick i 2 timmar i raskt tempo och pratade konstant om allt mellan himmel och jord; allt man inte hunnit prata om på sistone :) Hon bor på Söder och även jag den här veckan så vi tog oss från Medis bort genom Tanto och gick sen längs Årstaviken bort till Skanstull där vi körde lite på det populära utegymmet innan vi gick vidare mot Danvikstull. Härligt att komma ut efter en dag på kontoret, bränna lite och att dessutom få kvalitetstid med en vän. Tack för ikväll S! :)
/L

20130715-210705.jpg
Så här kul har vi på utomhusgymmet ;)

Upp och hoppa

Tillbaka i stan och började dagen med en morgonjogg tillsammans med pappa. Han sprang hem till mig på Ö-malm och så sprang vi tillsammans genom ett nära på folktomt Stockholm hem till honom på Söder där vi åt frukost tillsammans. Riktigt skön start på dagen och mysigt att få hänga med papsen :)
/L

20130714-194641.jpg

20130714-194658.jpg

Globetrottern

Med sommarprat i öronen och fönsterplats i tågets färdriktning sitter jag nu på väg hem efter några underbara dagar tillsammans med min kompis Anna och hela hennes familj i Skåne. Vi har huserat på Storgatan i Ängelholm, varit på konsert på vackra Sofiero i Helsingborg och njutit av mysigt sällskap, god mat, powerwalks på strandpromenaden innan frukost och rosé i solnedgången. Imorse tackade jag Anna och hennes gästvänliga mor för allt och begav mig vidare ner till Malmö för ett kärt återseende med ett par gamla universitetsklasskompisar som numera bor i den pittoreska lilla staden.

Globetrotter har jag blivit kallad i min familj. Rest tvärs och kors över världen, sett mycket men är samtidigt ständigt sökande efter nya äventyr och nya platser att se. Borta bra, men hemma bäst håller jag med om. Jag älskar mitt hem, min hemstad. Det är där mina närmaste finns och jag vill helst inte missa en sekund av deras liv. Men jag måste få se mig omkring, upptäcka. Jag fylls av ny energi, livslust, ser saker med nya perspektiv och känner en mening.

Det har bara varit fokus på semester och strandhäng de här dagarna och mina och Annas PW’s är den träning jag fått till. Bättre än inget tänker jag. Till veckan blir det träning iaf. Riktigt vad får vi se. ;)

Kram på er!
/L

20130713-191650.jpg

20130713-191708.jpg

Skåneland

Jag har begett mig till det vackra, för mig ännu relativt ovälbesökta landskap Skåne, över en förlängd helg. Min kompis Anna och jag bokade tidigt i våras, vintras, biljetter till Mando Diao och First Aid Kit som spelar här på Sofiero imorgon kväll och vi har precis anlänt till Annas fars hem där vi ska husera inatt. Vi har några mycket härliga dagar att se fram emot. :)

Vågar inte utlova någon inspirerande träning direkt, men förhoppningsvis lite annat smått och gott ;)
/L

20130710-233901.jpg