Monthly Archives: November 2012

Fredagsmys @ Sats

Efter två dagars vila så är jag nu mycket taggad på att avsluta arbetsveckan med ett kombinerat pass innan det är dags att börja helg- och adventsmysa ;) På schemat: 5km löpning med intervaller och styrka för ryggen; Chins/Pullups och tunga Marklyft. Känner att jag är i behov att riktigt ta ut mig idag! :D

Ha en bra start på helgen, ta hand om er och inte minst ta hand om varandra!
/L

20121130-162216.jpg

I am not a robot

Planen var att köra ett morgonpass imorse efter vilodagen igår och för att jag ikväll ska fira min kompis V (som jag kallar henne här i bloggen) som fyller år idag! Grattis Vickan! ;)

Det ligger i min natur tror jag att alltid vara väldigt planerande och jag gillar att sitta med min kalender och göra upp planer för de närmaste veckornas aktiviteter för att hinna med allt jag vill göra; träna, träffa vännerna och familjen osv. Mitt tips till er som vill träna men inte känner att ni har tid, eller ofta får ställa in pga att något annat kommer i vägen är att planera in era pass, er egna tid, i förväg och verkligen försöka hålla den planen.

Ibland blir det ju ändå så att planen inte hålls av olika oförutsedda händelser och mitt fall beror det oftast på att jag planerar in träning på morgonen för att jag gärna inte tackar nej till att umgås med mina vänner, och morgonträning är som jag nämnt tidigare min Akilleshäl… Som imorse t ex behövde jag bara få sova lite till när klockan ringde (snoozade i 45 min). Även om man tycker att man gör roliga saker hela tiden och almanackan är proppad med givande och rolig träning och dejter med nära och kära så behöver man tid att varva ner också. Jag har bra disciplin när det gäller träningen och prioriterar den verkligen, men jag inser att jag kanske bör ta det lite piano ibland också.

Så mina vänner, gråt inte över spilld mjölk! Jag menar, träna om det känns bra, annars kan det nog lätt slå över och bli till ett måste och då har man ju tappat hela grejen med träning för välmående. Eller hur?
/L

20121129-085826.jpgV och jag på våra vänners bröllop tidigare i år.

Våga ta i!

Jag älskar när tjejer tar i ordentligt och inte är så himla rädda för att bli “för stora”. Kör på tycker jag och får man mer muskler än önskat (“risken” är faktiskt inte så stor) så får man väl dra ner på styrkan och öka på konditionsträningen. Vera, min kompis, kollega och nya styrketräningspartner; vilken styrkedrottning! Det kanske inte syns på bilderna nedan att hon är en av de tjejerna jag diggar som verkligen vågar ta i, då hon även är en tjej som aldrig tycks ha långt ifrån ett sprudlande och smittande skratt, men hon tar verkligen i från tårna, kämpar med vikterna och ödslar inga minuter på gymmet. Så himla bra tycker jag! :)

Dagens Arm/Axel/Mag-pass (och lite rumpa) såg ut så här:
-Stångpress, rakt upp, för axlarna 20kg, 12repsX3
-Bicepscurls, 20kg stång, 12X3
-Skallkross (liggande tricepspressar) 20kg stång, 10X3
-Utsida axlar med hantlar, 6kg, 15repsX3
-Dips, 15reps (rekord :)) + 10 + 11
-Triceps kabelpressar med rep, 12,5kg. 12X3
-Baksida axlar i maskin, 25kgX12 reps + 8 repsX2 med 27,5kg
-Lutande situps, 20repsX3
- Benpressar, 80kg, 12X3
Inga rast och ingen ro; vi alternerade mellan övningarna för att effektivisera och hålla uppe pulsen lite mer. Det tar ju också lite längre tid när man är två eftersom man diskuterar massa annat samtidigt som man kör, så då är detta ett bra sätt att få passet något kortare ;)

Imorgon blir det vilodag för min del då jag med pappa och lillebror ska se låtsasmamman min spela amatörteater på Forum på Nybrogatan här på Östermalm och det vill man inte missa för allt i världen då skådespelarna i ensemblen är långt ifrån amatörmässiga! :D

God natt!
/L

20121127-192204.jpg

Guld värda

Efter en helg fullproppad med mys med kompisarna, lite för lite sömn och flera dagar med vila från träningen så var det riktigt skönt att köra crosstrainingpasset idag på Spårvagnshallarna. Vi har blivit ett litet gäng som kör varje måndag och sån grym energi får man från alla som kör! Jag kommer sova sååå gott i natt. ;)

Träning och träningskompisar i all ära, men jag måste få säga att den energi, kärlek och värme som jag känner för och från mina vänner är värt allt fint i världen. Vänner som gör att livet känns ännu mer fantastiskt när man är glad och lycklig, men också som finns där när man är ledsen och går igenom jobbiga perioder i sitt liv.

Träna, var kära, jobba mycket eller vad ni nu vill göra, men ta hand om era vänner, ta dem aldrig för givet och glöm inte bort dem för att ni har andra saker i livet som tar upp mycket av er tid. Ok?! :)
/L

20121126-180100.jpgHelgen;BFF Johanna, finbesök från GBG, massor av mat och ett besök på favoriten Fotografiska

Återhämtningshelg

Pausar i träningsschemat och ägnar helgen åt mina vänner, i synnerhet åt en speciell som är på besök från självaste Göteborg! Promenader på stan, massor med fika och middagar tillsammans med mina bästa är den absolut bästa återhämtningen tycker jag :D

Ha en härlig helg nu!
/L

20121124-104625.jpgJag och GBG-besöket Linn på förra årets sista dag i ett iskallt men underbart Stockholm

Många bäckar små

Med möra triceps är jag nu på väg till jobbet, med T-bana. Idag blev det ingen promenad eftersom jag klämde in ett konditions- och triceps pass så här på morgonkvisten ;) Två morgonpass har jag lyckats med den här veckan och det är jag överraskad och mycket nöjd över! Det är mycket annat i livet som man vill hinna med och då är morgonträning faktiskt en mycket bra lösning. Även om det kanske inte blir lika mycket träning; inte lika långa pass eller lika många övningar, så tycker jag att lite är bättre än inget. Mitt trick att komma iväg är att packa väskan kvällen innan och bara gå dit med inställningen att om jag inte orkar göra nåt så får jag väl gå på bandet. Självklart så orkar jag träna när jag väl kommer dit och nu har jag ju t o m börjat gilla det ;)

Idag blev det 15 minuter på Crosstrainern, 15 på löpbandet, snabbt tempo, och 4 set tung “Skallkross” för triceps. Morgonträning är kanske inte så tokigt trots allt :)

Ha en fin dag!
/L

20121122-085234.jpgBildbevis på en tröttis ;)

Insnöad

God morgon!

Ska precis gå till jobbet, eller ja, en bit iaf, tar 30 minuter. Ni vet ju att jag har börjat göra det samtidigt som jag lyssnar på nån skön Podcast. Jag är verkligen en sån person som när jag hittar nåt nytt så kör jag på det all in. Nya träningsformer, intressen, mat, Pod casts… Det mesta.

Men jag är inte ensam om detta. Igår tränade jag CrossFit (en annan grej jag snöat in på) med en av mina bästa vänner som verkligen är helt såld på denna sport och har minst två medlemskap på olika “Boxar” här i stan ;) Han är dessutom världens bästa på att peppa mig och ger mig självförtroende i min träning :D

Vi nötte lite CF-teknik i: Cleans (Frivändningar), Kipping Pullups (Chins med lite hjälp genom att gunga kroppen) och Front Squats (Djupa benböj med stången hållandes på bröstet). Vi körde även, 100 situps, tränade på Double unders (hopprep) och en genomförde en snabb WOD: antal reps; 21-15-9 av BoxJumps och armhävningar. Bra pass! Tack för det! :)

Kan berätta att jag även snöat in på “Banan-pannkaka”. Fast det är egentligen ingen pannkaka över huvudtaget för de innehåller endast ägg, banan och kanel. Blanda och stek. Så himla gott med keso och bär till (se nedan). Kan knappast bli nyttigare heller och funkar som frukost eller lättare lunch/middag. Tack Lisa för receptet!

Ha en bra dag!
/L

20121120-231337.jpg

Upp och hoppa

God morgon mina vänner! :D

Det är måndag morgon, jag är vaken och på väg till Sats. På schemat:

3km löpning som uppvärmning och sen tung styrka för rygg och bröst.

Inga ursäkter, nu kör vi! ;)
/L

20121118-211926.jpg

Redo för dagen!

Idag gick jag upp kvart över 8 för att hinna med träningen innan dagens aktiviteter startar; Ikea med kompisar (mest för sällskapet, lunchen och fikat ;)), 8-års kalas för ett par andra kompisars lilla tjej och sen middag hemma hos mig :D

Dagens pass var intensivt och rätt tungt, men jag kände mig pigg och alert så det var inga problem! ;)
5km löpning med intervaller i högt tempo; jag måste komma över en spärr jag har som hindrar mig från att springa riktigt fort och bli så trött som jag blir t ex när jag kör spinning. Efter löpningen körde jag CrossFit; As Many Rounds As Possible på 12 minuter av:
5 Pullups (chins)
10 BoxJumps
10 Kettlebellsvingar m 14kg
5 Armhävningar (på tårna)
6 varv hann jag. Utslagen, men nöjd :)

Ha en grym dag och gör allt ni älskar!

Tjing! ;)
/L

20121117-121231.jpg

Endorfiner

Det här det värsta jag vet” utbröt jag efter spinningklassen som jag körde med min spinningfantast till vän ikväll. Det bränner i låren och det svider när svetten rinner ner i ögonen. Men det är väl så enkelt som att för att bli bättre, och det är ju det vi träningstokar eftersträvar, så gäller det att utmana sig själv, träna det man är dålig på och tycker är svårast och jobbigast. Det är också en så skön och stärkande känsla att klara de små uppsatta målen under passets gång. En-Klarar jag det här så klarar jag det mesta-känsla som också ger en endorfinkick som heter duga! :D
/L

20121115-214956.jpg