Monthly Archives: May 2012

Det bästa av mina två världar

Idag stod det stryrketräning och 5km löpning på mitt schema. Jag hade inte någon lust att gå direkt in på gymmet så efter jobbet bytte jag snabbt om och begav mig ut i Liljansskogen och tog 3km-varvet som är ganska så kupperat. Jag kände faktiskt av benen från loppet igår men höll ändå ett någorlunda tempo. 5,5 km senare från en ljuvlig glesbefolkad grön lövskog med fågelkvitter och frisk luft till ett diskodunkande och fullproppat SATS Spårvagnshallarna (fast jag älskar ju det med :) ) tog jag mig an ett 40-minuters styrkepass med varannan övning “pull”, varannan “push”. Det innebär precis som det låter att jag alternerade dragövningar och tryckövningar. Pull-övningarna: chins för lats/rygg, bicepscurls, sittande rodd för rygg, bensparkar för mage, maskin för baksida axel. Tryckövningarna: bänkpress för bröst, pushdowns för triceps och hantellyft för axlarna. Det kändes bra att få träna igenom överkroppen också efter alla löppass som prioriterats på sistone :)

En månad kvar till det här…

Tahiti, Bora Bora och besättningen på Båten Anna, vi ses snart! …Men jag funderar fortfarande på hur det ska gå med träningen under dessa två veckor… Jag ser framför mig hur jag fram och tillbaka springer barfota längst någon folktom strand för att få ihop mina mil per vecka och sen resten av dagen, alla dagar, ligga i horizontellt läge och bara njuta. Varför inte i hängmattan på bilden nedan? Den verkar ju vara ledig! ;)

Sub 25- I did it!

Yes! Jag klarade mitt mål att springa 5km under 25 minuter! Ikväll var det Vårruset i Stockholm och jag och 19.000 andra tjejer sprang 5km i Frescatiområdet vid universitetet. Man fick välja sin egen startgrupp och klocka sin egen tid så jag ärlig och naiv som jag är valde startgrupp 3 för att jag ville springa som det var sagt för den gruppen mellan 23-28 minuter. Efter att ha sick-sackat mig igenom minst hälften av alla dessa kvinnor som ivrigt startade i grupp nummer 2 “springa snabbt” så hamnade min tid på 24.05! Jag höll alltså en genomsnittshastighet på 4.39 minuter per km, vilket jag är väldigt nöjd med, trots att min inofficiella måltid faktiskt var 23 minuter! ;)

Trots trängsel så var det en härlig kväll med sol, skön temperatur i luften, en god picknick och fyra underbara tjejer som alla var sååå duktiga! Tack för en jättetrevlig kväll! :)

 

En favorit i repris

Brunnsviken är ju bara helt underbar! Jag och min vän Johanna har återigen gått igenom denna vackra park, Hagaparken alltså, och runt Brunnsviken som omges av så vacker natur. Igår kväll gick vi rundan som är ca 10 km, så med vägen dit och hem blev det en Powerwalk på totalt 16km vilket tog 2 timmar och 40 minuter. När jag kom hem vid 22 kände jag mig lagom mör. Men det känns så lyxigt att ha en sån fin oas så nära stan och så har man ju dessutom en chans att få en glimt av självaste kronprinsessparet och den nya lilla sessan då man passerar deras “hus” på vägen. ;) Till dig som ännu inte har besökt Hagaparken, typ min pappa som har bott i sthlm i 30 år men aldrig varit där, eller för den delen tagit varvet runt Brunnsviken kan jag bara säga, gör det! :)

 

En helg med sol och träning!

Igår hade jag en härlig dag i skärgården, mer specifikt Fjäderholmarna. Det är den ö som ligger närmast till hands om man bara vill komma iväg över dagen och inte åka så långt. 30 minuter med en skärgårdsbåt från Slussen och man är ute i ett riktigt idylliskt sommarsverigeparadis. Denna gången blev det skagensalladlunch på en av restaurangerna, men nästa gång tror jag att det får bli egen pick-nick för det finns väldigt fina klippor och andra platser att sitta på och bara hänga. Hett tips till er som inte varit där! :)

När jag kom hem igen blev det en 8,4 km runda längs vattnet i Traneberg och runt Lillsjön som var väldigt fin! Det var första gången jag sprang just där och det kommer jag verkligen göra om. Det var fint romantiskt på nåt sätt med små träbroar och små stigar och det gillade jag! Tanken med träningen igår var att jag ville testa och springa på i ett bra tempo för att känna mig för inför loppet på tisdag. Rundan tog 40 minuter och jag kände mig stark när jag sprang. Jag räknade ut att det blev ett 4,45 minuters tempo per km och det kände jag mig väldigt nöjd med! Håller tummarna för amma sköna känsla på tisdag! :)

Vårruset

God lördagmorgon! :)

Jag har glömt att nämna att jag ska springa vårruset här i Stockholm på tisdag! Det är första gången som jag springer ett 5km lopp och jag ska försöka klara en tid på under 25 minuter, vilket är ett tempo på max 5 minuter per km. Egentligen springer jag loppet som en kul grej och mest för att det är trevlig efteråt eftersom man får en korg med mat så att man kan picknicka med sina tjejkompisar som också har sprungit efteråt. Så det ska bli kul! :) Om inte annat ser jag det som ett bra träningspass och ett test på vad jag går för när det gäller på halva sträckan av vad jag är van att springa lopp på.

Planen är att jag ska springa 10km ikväll för att sen vila från löpningen i två dagar. Fast först blir det en tur till skärgården och jag ser fram emot att få komma ut till havs ;) Ha en skön dag i solen ni också!

 

Fredagsmys

Ikväll blir det ingen träning, bara grillning och middag i goda vänners lag ;) Men imorgon kör vi igen!

Trevlig fredagkväll på er!

Kloka råd

En klok man och duktig löpare avrådde mig från att gymma som jag i mitt tidigare inlägg sa att jag skulle göra idag för att jag inte ville komma upp i för hög puls men ändå börja träna igen lite smått efter min förkylning. Jag fick tipset att det var mer skonsamt att jogga för att hålla en jämn och inte för hög puls. Jag tog de kloka rådet till mig (Tack E!) och begav mig ut på mitt favoritvarv i lummiga Liljansskogen som är 3km och rätt så kuperat. Totalt med rundan, vägen dit och hem, plus ett varv på 1km-slingan så fick jag ihop 6,3 km vilket tog 35 minuter. Alltså höll jag ett relativt lågt tempo på ca 5.30 minuter per km och det kändes bra och inte alls jobbigt, så det känns som jag tog rätt beslut att börja träna igen idag. Men man ska vara försiktig när man börjar träna igen efter att man varit sjuk och inte pusha sig själv om det känns jobbigt. Känn av era kroppar, hur den mår och hur det känns, för ni måste vara rädda om er. :)

Nu blir det middag för en atlet; tonfiskburgare på en bädd av sallad ;)

Passar på…

När jag blir förkyld eller av någon annan anledning inte kan träna på några dagar upptäcker jag hur mycket tid man har över till att göra annat! Det känns oftast rätt så bra i början, man hinner ju med så mycket! Så nu när jag ändå är förkyld så passar jag på att jobba lite längre, träffa mina vänner, äta ute direkt efter jobbet…

Problemet, eller kanske snarare min räddning så att jag inte slutar träna helt, är att jag alltid börjar klättra på väggarna efter några dagars uppehåll. Jag börja känna av den känslan nu efter tre dagars träningsuppehåll, så imorgon går jag till gymmet och kör ett styrkepass eftersom man inte kommer upp i så hög puls, vilket jag vill undvika så länge halsen inte känns helt ok då jag fortfarande är hes. Jag har inte ONT i halsen, då hade jag inte börjat träna vill jag bara understryka, det skulle bara vara dumdristigt. Jag är rädd om mig. Men jag känner mig så pass frisk att jag kan börja lite smått imorgon. Men först en kväll kvar med träningsfri eller kanske snarare träningslös fritid; vänner och mat under klarblå himmel väntar ;)

Host host…

Solen skiner och jag känner mig pigg och alert! Men halsen kliar, min röst lyser med sin frånvaro och jag kan inte riktigt njuta av mitt annars välmående tillstånd då jag mest av allt bara vill springa med mina ben som äntligen känns bra! Peppar peppar för att det fortsätter att vara så! Även om det tar en emot rejält så tar jag i alla fall mitt förnuft tillfånga och hoppar över Rundayträningen ikväll med förhoppningen om att bli frisk snart, så jag får önska alla Rundayare en trevlig kväll och ett roligt och givande pass! :) 

En powerwalk i kvällssolen får ersätta den annars givna måndagsfavoriten ;)