Category Archives: Tävling

Just Did it

Lycka är vad jag känner just nu, under loppets gång och vid målgång. Ett 10km lopp i ösregn kan vara bland det härligaste man kan hitta på en lördagsförmiddag :) (Endorfinhög person som talar månne?) ;)

Pappa slog personligt rekord och sprang på 47.45! Grymt jobbat! Han körde sin nya stil (mer framåtlutad och ej på hälarna), hade vilat en vecka och ätit frukost för ovanlighetens skull före loppet och kände sig stark även om han flera gånger tänkte “ska jag stanna och vänta in Linnéa”. Tur att han inte gjorde det och fick en sån bra tid :) Jag klarade mig själv, kände mig stark i kroppen och precis som jag sa till pappa precis innan loppet så sprang jag på styrkan idag med fokus på varenda andetag.

Från starten och enda in i mål hade jag kontroll och kände mig stark och smidig. Den första kilometern så tog jag rygg på pappa som såg stark och snabb ut, men istället för att fokusera på honom och försöka hålla hans tempo så släppte jag honom fokuserade jag bara på mig själv, mina andetag, mina steg och min grymma musik som gjorde sitt för att få mig runt. Ett steg i taget, en kilometer i taget. Längs vägen sträckte jag ut handen och fick klappar av de som hejade. Det gav mig verkligen energi. Tack gulliga ni som stod och hejade! :)

Tiden kunde varit bättre, 50.08 kom jag in på, men jag är nöjd och det är det viktigaste för mig :) Efter Skärholmsloppet kände jag inte för att springa mer då jag fick stanna vid ett par tillfällen och hämta andan, men nu gick benen av sig själva och jag känner mig peppad att fortsätta träna hårt och mycket :)

Hoppas ni som sprang hade lika roligt som jag och att ni känner er nöjda med era prestationer!

Kram på er och ha en fortsatt fin lördag!
/L

20130831-141709.jpg

Massor av inspiration

Jag hann aldrig återkomma om gårdagens sjukt inspirerande CrossFit tävling där the host Box Solid vann. Concor kom tvåa. Jag var inte på hela tävlingen som sträckte sig från 11-17, men det jag såg, vilket var tjejernas kamp i grenen Clean and Jerk (marklyft och frivändning) var grymt! Jag vill också tävla och vara sådär stark så nu har jag tankat massor av inspiration och energi! :D

Nu kommer jag precis ifrån ytterligare ett Prova på CF pass på ConCor i Stadshagen. Väldigt fin och stor lokal och grymma tränare! Jag och ca 15 andra minst lika träningsgalna som jag var där och körde efter teknikgenomgång och uppvärmning en WOD (Workout of the day) som såg ut så här:
AMRAP (så många rundor som möjligt) på 10 min.
10 Wall Ball (medicinbollskast mot vägg+benböj)
10 Kettlebellsvingar
10 Armhävningar
Resultatet:

20121014-134302.jpg Förklaring (på mitt resultat) 4=kg på medicinbollen 12=kg på kettlebellen K=Pushups på Knäna 8=Antal rundor på 10 min plus 5 antal reps på påbörjat nionde varv

20121014-134403.jpg ConCor
/L

10 veckor kvar till SUB 45

På lördag är det exakt 10 veckor kvar till Kistaloppet; loppet då jag ska prestera 10km på 45 minuter. För att klara detta krävs det en hel del träning. Jag tränar redan hårt tycker jag, men jag har ändå en bit kvar. Mitt upplägg ser därför ut så här; träna 4-5 pass i veckan; minst 2 intervallpass, 1 långpass (13-15km) och 1 distanspass (8-10km). Sen tillkommer styrka på det. Det här upplägget klarar jag utan som helst problem när jag är på hemmaplan, men av de 10 kommande veckorna kommer jag att vara borta på semester i drygt 4 veckor varav de 2 första veckorna, de kommande två, är mestadels på en segelbåt! Jag inser att träningen inte kommer ligga i fokus då, men att tidspressen som jag ändå känner att jag har kräver att jag upppehåller träningen så gott det går under de kommande två veckorna och sen att jag håller den planerade träningen under resterande 8 veckor.

Wish me good luck!

 /L

 Redo för Vårruset i Maj 2012

Snabbast idag!

Hes, kall och fullkomligt blown away sitter jag nu i skrivandets stund. Klockan 12 gick starten för Stockholm Maratons 21 000 löpare. Ca 45 minuter senare gick jag ut för att se de första löparna passera min tvärgata Karlavägen där de har sprungit ungefär 1,6 mil när de passerar. Jag känner verkligen hur min puls ökar när jag ser hur den första klungan närmar sig; det är ett gäng med kanske 10 snabba och starka killar. Regnet öser ner och det är kallt som bara den men det är löparna det är synd om och jag vill inte lämna platsen innan jag har sett mina 3 duktiga tjejkompisar springa förbi; Charlotte K, Mikaela L och Frida H. Jag stod kvar tills alla tre hade sprungit förbi och jag fått slänga mitt paraply i marken och skrikit till dem hur grymt duktiga de är, sen fick jag gå hem och värma mig lite, dricka lite te och sätta på mig mer kläder innan det var dags att springa över till Stadion där de gick i mål. Och oj vilken känsla…. :)

Charlotte Karlsson, min vän och Runday-tränare går och vinner SM! Helt otroligt stark ser hon ut när hon kommer in i mål och glädjetårarna rinner på både henne, hennes sambo, lillayster och barnsdomsvän som alla står i målet när hon kommer in på tiden 2.48.37. Grattis Charlotte, du är helt otroligt duktig!

Grattis också till Mikaela som gick i mål med tiden 3.13.56 och Frida på 3.27.35. Ni är helt fantastiska och mina idoler!

Kram!

 

Heja alla duktiga Maratonlöpare!

Imorgon är det Stockholm Maraton och jag har flera vänner som ska springa så jag ska försöka stå och heja under hela loppet även om det tokregnar. Jag älskar att se alla duktiga löpare och står och hoppar och skriker peppande ord till alla oavsett om jag känner dem eller inte :) Jag blir själv så himla peppad att springa loppet när jag ser hur starka och snabba alla är. Kan de så kan väl jag tänker jag och undrar varför jag står vid sidan av och tittar på!? Sen går det några dagar och jag tänker om… Man ska jag aldrig säga aldrig, men 42km är långt och just nu så känns det som att fokus får ligga på att bli grym på 10km, alltså klara milen på 45 ;)

När, eller om, jag någonsin kommer upp i nivåer som några av mina duktiga kompisar är i som springer Maraton på 3-3,5 timmar, alltså lyckas hålla ett tempo på runt 4-minuter per km så kanske jag också kan känna lockelsen och någon slags njutning i att springa så långt, som jag utgår ifrån att de känner… :)

Heja Charlotte, Frida, Henrik, Mikaela och alla andra som springer! Jag hoppas verkligen att ni klarar era måltider som jag vet att ni kämpar så hårt för!

Viktigast av allt, var rädda om er! 

 Bilden är lånad från svd.se

Dagens guldmedalj går till Charlotte!

Grattis Charlotte Karlsson, min vän, Runday IF tränare och inte minst inspirationskälla som vann Kungsholmen runt idag! Hon vann alltså damklassens halvmara med tiden 1.20.17! Fantastiskt bra tid! Nu brukar ju Charlotte vinna loppen hon springer så jag var inte jätteförvånad, men det gör ju inte vinsten idag mindre värd för det! Grattis tjejen, du är grym!

Eftersom det inte blev något lopp för mig idag så gick jag till Kungsholmen och hejade på mina duktiga kompisar som sprang och alla andra också förstås. Det kändes såklart väldigt tråkigt att inte kunna springa, men samtidigt väldigt inspirerande att se alla springa förbi med lätta steg! :)

För att få min egen dos av träning för idag så tog jag en promenad på 3km till gymmet efteråt. Där körde jag ett helkroppspass med följande övningar; Dips, marklyft, latsdrag, kabelpress, biceps-curls, upphopp med viktstång, hantelpress och benlyft liggandes på bänk (för magen). Avslutade passet gjorde jag på Crosstrainern 15 minuter för att få upp pulsen. Skönt!