Category Archives: Distanspass

Freaky Friday

Precis som väntat var filmen jag såg igår helt fantastisk. En oväntat vänskap. Jag skrattade högt för mig själv flera gånger och kände mig glad i hjärtat efteråt, trots att man även blir väldigt illa berörd av den faktiska tragiken i filmen som också är en sann historia. Det är väl kanske därför man blir så berörd. Se den!

Till något helt annat; ett träningsfreaks fredagsdilemma: AW eller distanspass/tröskelintervaller när det var vila igår? Hmm, det blir faktiskt alternativ nummer två; fredagseftermiddag på Sats och löpbandet trots att solen skiner och jag egentligen är sugen på att träffa mina vänner och snicksnacka med dem en hel kväll istället. Jag får ha is i magen och kan gott och väl vänta tills imorgon då jag ska göra precis detta. Jag är sämst på att bara vara så det kan jag ju öva på ikväll. Dessutom är det ju kvalitets-TV ikväll; Let´s Dance och Skavlan. Blir en bra fredagskväll att se fram emot det. ;)

Puss på er!

/L

Bjussar på den här; dagsformen efter några dagars Post-Easter deff ;)

Sol, bad och tung distanslöpning

Efter en härlig dag på stranden vid Grisslinge Havsbad ute på Värmdö (25 min med bussen raka vägen från Slussen :) ) så blev det igår ett 6,6 km pass runt de vackra sjöarna i Traneberg; Ulvsundasjön och Lill-sjön. Jag brukar verkligen toknjuta när jag med lätta steg springer fram längs stigarna och jag hade sett fram emot ett pass just där. Jag kunde dock inte riktigt njuta av den vackra miljön igår då jag verkligen fick kämpa för att hålla uppe tempot då andningen bara var så tung! Mitt underbara sällskap fick flera gånger ropa peppande ord för att jag inte skulle tappa tempo; jag skrek tillbaka att jag inte kunde andas men tryckte på! Det är så skönt att få sådan hjälp när det verkligen behövs! Tack för visat tålamod M! ;) Rundan tog 35 minuter och jag fick verkligen kämpa som sagt! Det var trots allt några veckor sedan jag sprang sammanhängande en liknande distans och jag är rädd att det har påverkat konditionen mer negativt än jag trodde?! Eller var det bara dagsformen som var dålig? Hursomhelst så ska jag hinna med ett intervallpass och ett snabbt distanspass igen i veckan innan det bär av till varmare breddgrader igen.

Trevlig söndag kväll på er!

/L

Lycklig!

 

Distanspass på Djurgården

Ikväll blev det ett distanspass över Gärdet och runt Djurgårdsbrunn; 8,7km totalt och strax över 46 minuter i solsken och duggregn. Jag kände inte hur trött i benen jag var innan jag satte igång och springa, men jag tog det ju ändå rätt lugnt vilket var meningen eftersom jag behövde ett lite längre, lugnare pass efter alla intervallpass som det blivit på sistone. Det är roligt med intervaller, men man får inte glömma eller prioritera bort de lite längre distanserna. Man behöver vänja kroppen med längre distanser och dessutom så kommer man ju ut i naturen. Trots regn, eller kanske tack vare regn så var det underbart vackert ute på Djurgården ikväll! :)

 /L

Strech efter distanspasset idag