Category Archives: Utomhusgym

In the Woods

Hoppas ni har haft en trevlig helg! Själv vaknade jag med världens träningsvärk i lördags morse efter att ha kört Grit Strength på Sats på fredagen. OMG vad det fortfarande känns. Kan verkligen rekommendera det passet för er Satsare. 30 min intensiv styrketräning. :)

Efter en trevlig middag ute i fredags kväll tog jag och pojkvännen i lördags en tur ut i Lill-Jansskogen för att vi visste att det fanns ett utegym där någonstans. När vi väl hittade dit fanns där i princip ett komplett gym så vi körde axelpressar, chins, dips, Kettle bellsvingar, situps och stående rodd. :D

Kvällen fortsatte med en 30-årsfest för en av mina vänner så idag har det varit vilodag fullt ut med promenad, fika och middag på stan. :)

/L

20140302-164428.jpg

20140302-211242.jpg

20140302-211301.jpg

20140302-211252.jpg

Äntligen kan vi pusta ut

Efter några dagar ute hos mamma i Mariefred tillsammans med familjen, alla syskon, brorsöner och några kusiner känner jag att semester-moodet äntligen håller på att infinna sig igen. Nu är jag ledig i två veckor och jag sitter på tåget över till andra sidan, Göteborg, och ska hänga där några dagar tillsammans med min käre vän Linn.

Det har varit några tumulta dagar för oss i familjen då vår underbara, bara 72 år unga morfar akut fick åka in med ambulans efter att under några dagar haft väldigt svårt att andas. Han blev lagd på intensiven och nedsövd med respirator. Innan de hittade vad det var kunde vi bara tänka ett alternativ; att han skulle vakna, kunna andas helt själv och bli frisk.

Nu vet vi vad det är, han har fått en hjärtklaff utbytt och kommer efter lång tid av återhämtning och rehabilitering bli frisk. Heja morfar, det här fixar du! Snart fikar vi tillsammans allihop i trädgården igen. ;)

Lugn över att morfar kommer bli bra så känns det riktigt härligt att få vara ledig. Det är så skönt att känna att man kan ta dagen som den kommer bara. Igår efter några timmar på sjukhuset tog jag en springtur via utomhusgymmet vid Eriksdalsbadet. Jag känner mig hel och stark, men flåset som man säger är inte riktigt på topp. Utan att sätta press på mig själv och riskera att benhinnorna blir överbelastade igen så måste jag trappa upp löpningen och strategin är att springa oftare och kortare sträckor. Igår blev det 6 km med styrka på mitten.

Linn är en hurtbulle precis som jag så löpardojjorna är nedpackade. Sol, bad, lite träning och avkoppling hoppas jag på de kommande 4 dagarna :)
/L

20130723-081943.jpg

14 på insidan

Jag har länge velat veta mer om vad min träning ger, hur jag ser ut och mår på insidan av min kropp, så igår genomgick jag en kroppsscanning. Jag fick reda på massor av viktig information som jag tycker alla borde vara medvetna om när det gäller sin egen kropp.

Jag fick stå på en våg och hålla i två handtag som med hjälp av elektriska stötar kände av förutom min vikt även mängden vatten i min kropp, andel kroppsfett, mängd fett runt de inre organen samt hur mycket muskler jag består av; 80% visade det sig.

Resultatet visade även att min metaboliska ålder är 14 år och på en skala som mäter ens fysiska grad från 1-9 då 9 är bäst var jag en 8 vilket sammanfattade min kroppstyp som smal och muskulös. Jag hade 61,5 % vatten i kroppen, vilket tydligen var mycket bra och väldigt ovanligt att man hade så pass mycket. Men då dricker jag nästan konstant under dagen, säkert 2-3 liter vatten. Jag fick även äntligen reda på min andel kroppsfett vilken låg på 16,7% (normal för kvinnor 20% och män 15%). Fett runt mina inre organ visade en etta på en skala från 1-12 då 1 är bäst. Så det var ju skönt att höra. :)

Jag fick även reda på hur det låg till med nivåerna vitaminer, mineraler och animosyror i min kropp. Här visade faktiskt testet brist på flera vitaminer som kalcium, zink, vitamin A, B1 osv. Vad jag tyckte var märkligt var att det jag behövde få i mig för att öka dessa var precis de saker jag dagligen stoppar i mig; mejeriprodukter, ägg, kött, fisk, nötter. Vad det kunde bero på var att jag trots att jag tycker att jag äter tillräckligt inte gör det i relation till hur mycket jag tränar. Ett löfte till mig själv att börja äta mer varierat och en burk multivitaminer fick följa med mig hem och om två månader ska jag tillbaka och då får jag se om nivåerna har gått upp.

Det här fick mig att inse vad ca 7 år av tuff träning har gett och vad träningen fortfarande ger mig. Trots att jag tycker att det på utsidan inte händer speciellt mycket längre så mår min kropp alltså som en elitidrottande fjortonåring ;)

Jag fick ny energi och motivation och sprang 5 km och gymmade på utegymmet 30 min. Konditionen är riktigt kass nu så här ska jag lägga i ytterligare en växel. Återkommer om hur det går med det. Fysiken kan ju trots goda resultat alltid bli bättre :)

Om det är någon som blir nyfiken och vill göra en kroppsscanning och få info om vad man bör göra mer eller mindre, äta mer eller mindre av så kontakta Allan hos Kroppsfixarna.

Kram på er!
/L

20130719-213656.jpg

Catch up

Vinkvällar och middagar i all ära, men ikväll när jag skulle träffa en tjejkompis beslöt vi oss för en powerwalk-dejt. Vi gick i 2 timmar i raskt tempo och pratade konstant om allt mellan himmel och jord; allt man inte hunnit prata om på sistone :) Hon bor på Söder och även jag den här veckan så vi tog oss från Medis bort genom Tanto och gick sen längs Årstaviken bort till Skanstull där vi körde lite på det populära utegymmet innan vi gick vidare mot Danvikstull. Härligt att komma ut efter en dag på kontoret, bränna lite och att dessutom få kvalitetstid med en vän. Tack för ikväll S! :)
/L

20130715-210705.jpg
Så här kul har vi på utomhusgymmet ;)

Free like a bird

Något jet-lagged kände jag ändå att jag ville ut och testa mina nya fina lätta löparskor :) Så jag sprang bort till utomhusgymmet vid Eriksdalsbadet, vilket blev 5,5 km fram och tillbaka (eftersom jag så behändigt bor i min pappas och hans frus lägenhet på Söder ett par veckor medan de är på semester). Sträckan kändes lagom i och med att skorna är väldigt tunna och lätta och inte ger lika mycket stöd som jag eller mina fötter och vrister är vana vid. Det som är meningen är att man med mindre uppbyggda skor låter löpningen anpassas mer efter underlaget vilket ger ett bättre löpsteg som minskar risken för skador samt att man tränar upp sin fot- och vristmuskulatur. De kändes i alla fall väldigt bra, jag fick inte ont någonstans (peppar peppar) och jag är glad att jag inte återigen har köpt fel löparskor (vilket har hänt allt för många gånger). Löpningen kändes lätt och styrketräningen satt fint efter mer än två veckor på latsidan ;) Tre varv med Axelpress, Marklyft och Chins/Latsdrag blev det. Skönt med frisk luft var det också!

/L

Mina nya Nike Free

Styrketräning ute i naturen känns helt rätt, speciellt så här års ;)