Free like a bird

Något jet-lagged kände jag ändå att jag ville ut och testa mina nya fina lätta löparskor :) Så jag sprang bort till utomhusgymmet vid Eriksdalsbadet, vilket blev 5,5 km fram och tillbaka (eftersom jag så behändigt bor i min pappas och hans frus lägenhet på Söder ett par veckor medan de är på semester). Sträckan kändes lagom i och med att skorna är väldigt tunna och lätta och inte ger lika mycket stöd som jag eller mina fötter och vrister är vana vid. Det som är meningen är att man med mindre uppbyggda skor låter löpningen anpassas mer efter underlaget vilket ger ett bättre löpsteg som minskar risken för skador samt att man tränar upp sin fot- och vristmuskulatur. De kändes i alla fall väldigt bra, jag fick inte ont någonstans (peppar peppar) och jag är glad att jag inte återigen har köpt fel löparskor (vilket har hänt allt för många gånger). Löpningen kändes lätt och styrketräningen satt fint efter mer än två veckor på latsidan ;) Tre varv med Axelpress, Marklyft och Chins/Latsdrag blev det. Skönt med frisk luft var det också!

/L

Mina nya Nike Free

Styrketräning ute i naturen känns helt rätt, speciellt så här års ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>