Morgonstund har guld i mund… eller?

Jag är absolut en morgonmänniska om man måste välja. Min pappa springer mer än gärna på morgonen så det har ju blivit ett antal pass med honom, och även om det är bland det bästa jag vet att springa med honom så har det här med morgonlöpning aldrig riktigt varit min grej. Det låter ju så härligt att springa på morgonen då solen är på vägg upp och det inte är så mycket människor ute på gatorna än, men jag tycker bara att det är så himla mycket jobbigare och tyngre; jag blir yr, får lätt håll och vill bara komma fram. Dessa känslor stämmer inte alls ihop med min bild av löpträning så jag tänkte att jag skulle testa på att springa på morgonen igen i morse för att se om jag skulle ändra min uppfattning om morgonlöpning, så det gjorde jag!

Löpningen på morgonen får man ju som tur är titulera “morgonjogg” vilket i mina öron låter som att man får ta ner tempot något, så jag det gjorde jag för att inte riskera att min första morgonjogg på mycket länge även skulle bli min sista ;) Som jag skrev sist så bor jag ett par veckor på Södermalm nu, vilket är en annan stadsdel än den jag själv bor i, så det blev en kortis på ca 4km på den här sidan av stan längs vattnet med Hammarby Sjöstad på andra sidan vattnet. Det var fint och gick ok men känslan av lätt yrsel och med håll i sidan så är jag inte helt övertygad… Jag håller mig nog till Powerwalks (styrka funkar också) på morgonen och fortsätter att träna löpning på eftermiddagen/kvällen när jag hunnit äta 2 hela måltider och ett mellanmål innan och inte bara några skedar fil med musli :)

Ha en bra dag!

 /L

 

3 Comments

 • 1
  Marcus
  July 20, 2012 - 8:58 am | Permalink

  Jag hade precis samma problem och fick då tipset att dricka lite mer innan jag stack ut. Funkade för mig!

  • 2
   linneatraining
   July 22, 2012 - 8:28 pm | Permalink

   Tack Marcus, jag tror faktiskt att det skulle hjälpa! Jag får väl ge det en chans till :)
   /L

 • 3
  July 23, 2012 - 10:37 am | Permalink

  Åh jag håller med dig, jag har otroligt svårt för löpning på morgonen haha! :) Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg – har följt den ett tag men inte kommenterat. Otroligt bra :D

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>