Category Archives: Vilodag

En stund i solen

Vad gör man inte för lite sol och värme just nu? Kan det bli mörkare och kallare? Ja, kallare kan det faktiskt bli. Brrr. Jag tvekade iaf inte en sekund när min kompis frågade mig om jag kunde tänka mig att betala 200kr för en hel timme i 33 grader och dagsljus. :)

Nirvana heter stället på Söder som erbjuder detta och även om jag inte kände mig pigg som förväntat så mådde jag väldigt bra under de där 60 minuterna. :)

/L

20140124-230122.jpg

Förkyld

Jag har ont i halsen och har därmed träningsförbud. Inte helt oväntat efter förra veckans bravader med flera kvällar/nätter med för lite sömn. Ibland måste man ju bara få ha roligt och släppa loss men det slår verkligen aldrig fel. Sover jag för lite så kommer ett svagt immunförsvar som ett litet otrevligt brev på posten och jag har inte kunnat träna.

Det enda positiva jag kan komma på med ofrivilliga viloperioder är väl att man blir så himla pepp när man väl får träna igen ;)
/L

20131211-203415.jpg Viloperiod betyder mindre calorier ut och då också mindre carbs in.

Happy Halloween!

Hoppas ni har en bra helg! I går startade jag dagen med skön yoga och avslutade med en riktigt härlig Halloweenfest så i dag har jag vilat från träning och istället umgåtts med min familj. :)

Trevlig lördagkväll!
/L

20131102-191358.jpg

Visst är det så

Vilar fortfarande från träningen med en kropp som gör uppror och inte beter sig normalt, men jag ser fram emot en lugn och solig helg och önskar er en härlig sådan med orden nedan.

Låt dina drömmar leda dig framåt. Ta chanserna som ges. Våga släppa och ta steg som känns läskiga i dag för att ha möjligheten att nå mål och visioner som du har för morgondagen. Förändra. Ta en ny väg, även om den känns krokig och lite främmande. Lyssna till ett gott råd. Lyd inte hjärnan och följ inte ditt hjärta. Lyssna och lita på din magkänsla, den kommer tala om vad som är rätt för dig.
/L

20130920-194851.jpg

Laddar

Mår fortfarande inte nå bra, så fast besluten om att bli frisk och förbli frisk hela hösten/vintern gick jag till Apoteket och hälsokosten och bunkrade upp med Multivitaminer, extra C-och D-vitaminer, immunförsvarshöjande och inflammationsdämpande. Hepp!
/L

20130918-081301.jpg

Yes!

Brudparet sa ja till att leva lyckliga i alla sina dagar med varandra och jag är överväldigad av all kärlek och värme man känt under helgens dygnslånga bröllop. Även om den inte var direkt riktad mot mig så är hela stämningen på bröllop så härlig. :)

Jag har dock fortfarande något i kroppen som pyr och jag vågar inte ta ut mig riktigt än, så vilar gör jag nu i allra högsta grad med undantag för bröllopet då förstås då Ipren räddade mig. Filmmys och i kväll middag och teater får jag ägna mig åt istället för att svettas på gymmet när immunförsvaret verkar vara ovanligt svagt och inte vilja fungera riktigt. Mycket sömn och bra mat är också prio.
/L

20130916-162824.jpg

20130916-162841.jpg Jag och mina bästa.

Krya

Det blev ingen träning i går. Jag har vaknat med ont i halsen sen i söndags, men har ätit rå vitlök, förnekat faktum och kört på som vanligt. I går sa kroppen i från och istället för ett besök på Sats så åkte jag direkt hem efter jobbet, bäddade ner mig och såg på en film istället. (Crazy, stupid love -se den!)

Bröllop vankas på lördag och det är inte tillfälle att bli sjuk nu så jag tror jag vilar resten av veckan, men undantag för yogan imorgon bitti.

Så himla klichéartat att bli förkyld bara för att det blir höst. Jag känner mig iof bättre idag om än lite tröttare i kroppen än vanligt. Håller tummarna för att mitt immunförsvar är med mig och fortsätter att äta vitlök och dricka te med ingefära.
/L

20130912-081002.jpg

Taktik vila

Helgen har och är fantastiskt härlig med kräftskiva med kollegorna på Krokholmen i skärgården, utflykt med vännerna till kakbuffén på Taxingeslott, 3-årskalas för ena brorsonen och annat kul som smörjer själen :)

Det som blivit lidande är träningen tyvärr trots pressen jag känner inför loppet på lördag. Jag fick iaf till 3 riktigt bra pass i veckan och nu laddar jag istället för Rundays intervallpass imorgon kväll. Veckan går ju så snabbt och även om ambitionen är att träna upp till 4-5 dagar i vecka gäller det att passa på att njuta av dessa sista varma soliga dagar.
Hoppas ni har haft en fin helg också!
/L

20130825-170409.jpg Vår vackra skärgård en augustikväll.

Oslo weekend

Över helgen har jag varit i vårt grannlands underbart mysiga huvudstad Oslo. Otroligt nog hade jag inte lyckats besöka staden innan och jag blev glatt överraskad. :) Besök den vid tillfälle, det finns massor att se och massor av mysiga gator i olika stadsdelar att bara strosa omkring i :) Ingen träning men träningsvärk i låren efter X antal timmars promenad genom staden ;)

Nu är jag hemma igen och arbete står först på schemat. Ikväll blir det dock Runday för första gången på läääänge. Yay! :)
/L

20130812-082144.jpg Operahuset i Oslo

Njuter in i det sista

Ligger i skuggan på balkongen och försöker komma på en bra anledning till varför jag ska hoppa över dagens inplanerade löppass. Hmm, det är varmt?

Jag älskar när himlen är fri från moln, solen skiner och man bara kan ta cykeln till något mysigt ställe, slänga av sig kläderna och hoppa i det blå.

Hornsbersstrand fick det bli idag. Men det var knappt att jag och min kompis fick plats någonstans med våra små saronger. Oj vilket liv det är på stan, i positiv bemärkelse alltså :) Pride, gummibåtsrace, raggarbils-jippo… Det märks att det är sommar och fint väder. Stan är full med glada människor och det är fantastiskt härligt att se. Jag ler när jag passerar genom staden på min cykel och tänker på hur det skulle vara om vi kunde lyckas behålla lite av den här glöden resten av året. Februari skulle ju vara så mycket mer inspirerande då ;)

Hursomhelst så fortsätter väl jag att fundera. Eller så lägger jag bara löparskorna på hyllan för idag, svirar om till något lite mer fancy och beger mig ut i vimlet.
/L

20130803-173528.jpg En proppfull Karlbergskanal med gummibåtar.