Monthly Archives: April 2012

Uppladdningen

Det är 5 dagar kvar till Kungsholmen runt då jag ska springa en halvmara och taktiken inför veckan ser ut som följande; jag ska träna två pass innan torsdag, äta bra och sova mycket. Det innebär för mig att jag kommer träna ett intervallpass på tisdag och köra en kortare runda på 5km i lugnt tempo på onsdag. Sen ska jag vila torsdag och fredag; äta bra mat och sova ordentligt. Jag har inte nämnt någon måltid här på bloggen för att jag känner att jag inte vågar lova för mycket, men förra året sprang jag på tiden 1.50.24 och tanken är att jag vill springa på max 1.50, helst 1.45 men man ska ju vara realistisk också.

Nu gäller det iallafall att ladda fysiskt med mat och sömn, men också att psykiskt ställa in sig på vad som komma skall!

 

 

Äntligen vår!

Veckan som gått har varit riktigt bra träningsmässigt och våren har äntligen kommit vilket gör den ännu bättre! :)

Jag startade veckan med ett intervallpass med Runday. Vi sprang parintervaller, vilket innebär att man är två och två som springer en bana på 1 km åt varsitt håll. När man möts vilar man 30 sekunder och sen springer man tillbaka åt samma håll som man kom. Efter fyra  intervaller var det seriepaus i 3 minuter, sen körde vi 4 vändor till. Totalt blev distansen 4km. Jag var riktigt trött redan när jag kom till passet pga för lite sömn under helgen och ännu tröttare var jag efteråt, men det hjälpte att ha en intervallkompis att peppa och bli peppad av efter varje sprungen intervall.

Efter två dagars vila, bl a pga av mycket jobb, var jag fit for fight igen för att köra ytterligare ett intervallpass. Jag hade tänkt springa utomhus men ångrade mig när jag klev ut från kontoret och regnet stod som spön i backen och passet fick bli på löpbandet på gymmet istället. Jag hade fått tips av en kompis som även är en duktig löperska om ett pass som passar bra när man springer på just löpband. Passet går ut på att man springer 1km i ett hyffsat högt tempo (hennes rekommendation 4,5 min/km) och joggvilar 2 minuter och så upprepar man det 4-6 gånger. Jag höll ett 5-minuters tempo på mina intervaller, joggvilade i 2 minuter och upprepade proceduren 5 gånger. Jag avslutade passet med att jogga 2 km i ett lugnt tempo. Det som är bra med att springa den här typen av pass på ett löpband är att man enkelt håller samma tempo på sina intervaller eftersom man aktivt måste dra ner hastigheten om man ska kunna springa långsammare, och det vill man ju helst inte ;)

Ett styrketräningspass fick avsluta arbetsveckan och överkroppen fick sitt. Eftersom jag är en obotlig styrketräningsälskare tänker jag inte sluta bygga muskler för att bli lättare och kunna springa snabbare. Men det får jag berätta mer om i ett senare inlägg!

Igår blev det som sagt ett 17km-pass runt Brunnsviken och Norra Djurgården inför Kungshomen Runts halvmara. Riktigt härligt!

Veckan avslutades med födelsedagsfirande för en av mina bästa vänner, långpromenad runt Kungsholmen med start i Kungsträdgården vars Körsbärsträd blommar så fint just nu och söndagsmiddag med familjen. Bra vecka helt enkelt!

 

 

Klara, färdiga, spring!

För drygt 2 år sedan sprang jag mitt första lopp. Det var Premiärmilen 2010 och jag sprang på tiden 51.09 och det kände jag mig nöjd med. Ett och ett halvt år senare sprang jag  Hässelbyloppet och milen på 49.09 som också är mitt nuvarande PB, personbästa. NU har jag en stor utmaning framför mig; att springa 10 km på 45 minuter!  Detta ska göras på Kistaloppet som går av stapeln den 8 september. Det kan väl inte vara så svårt att springa milen på 45 minuter så mycket om jag tränar tänker jag… ;) Men faktum är att jag måste höja mitt tempo från ett relativt bekvämt tempo på strax över 5 minuter per kilometer (som jag sprang milen på senast på Premiärmilen i år på tiden 50.31) till ett 4,5 minuters tempo per kilometer! Loppet går alltså om drygt 4 månader, men träningen börjar här och nu och jag lovar er, det kommer att bli mycket löpning att läsa om här.

Idag sprang jag med min vän Mikaela, som är en grym löperska, genrepet inför Kungsholmen runt som jag ska springa nästa helg. Det är en halvmara, alltså 21 km och passet idag på 17 km är mitt första och sista långdistanspass inför det här loppet. Mina farhågor inför loppet är att jag ska känna av benhinnorna och vaderna som jag har haft lite problem med, men det gick väldigt bra idag och det kändes så himla skönt! Håller tummar och tår för lika mycket energi om en vecka!

Run run run…

Välkommen till min blogg!

Linneatraining.com är bloggen där du kort och gott får följa mig, en helt vanlig motionär och min träning mot mina uppsatta mål. Tanken och min önskan är att med mina ord och bilder lyckas motivera andra att sätta upp mål med sin träning, att inspirera andra till att vilja nå sina mål eller kanske rent av få andra att börja träna.

Jag älskar att träna och vill få fler att göra det, så enkelt är det.

Jag brinner för det här och vill få andra att känna samma sak. Jag tycker att träningen blir roligare om man har satt upp mål för sig själv, så därför har jag en rad utmaningar och därmed en hel del träning framför mig. Målen kommer att betas av ett efter ett och nya kommer att skapas. Jag är redo. Är du?