Category Archives: Morgonjogg

Remember me?

… Träningsgalningen som hoppar upp 06.30 en torsdagsmorgon, svirar på sig träningskläderna, sveper en kopp kaffe och ett ägg och kör backintervaller? ;)

Världens bästa energigivare är träning. Gör det med kärlek. Gör det med vilja.
Puss på er!
/L

20140313-100518.jpg

Upp och hoppa

Tillbaka i stan och började dagen med en morgonjogg tillsammans med pappa. Han sprang hem till mig på Ö-malm och så sprang vi tillsammans genom ett nära på folktomt Stockholm hem till honom på Söder där vi åt frukost tillsammans. Riktigt skön start på dagen och mysigt att få hänga med papsen :)
/L

20130714-194641.jpg

20130714-194658.jpg

Morgonstund har guld i mund… eller?

Jag är absolut en morgonmänniska om man måste välja. Min pappa springer mer än gärna på morgonen så det har ju blivit ett antal pass med honom, och även om det är bland det bästa jag vet att springa med honom så har det här med morgonlöpning aldrig riktigt varit min grej. Det låter ju så härligt att springa på morgonen då solen är på vägg upp och det inte är så mycket människor ute på gatorna än, men jag tycker bara att det är så himla mycket jobbigare och tyngre; jag blir yr, får lätt håll och vill bara komma fram. Dessa känslor stämmer inte alls ihop med min bild av löpträning så jag tänkte att jag skulle testa på att springa på morgonen igen i morse för att se om jag skulle ändra min uppfattning om morgonlöpning, så det gjorde jag!

Löpningen på morgonen får man ju som tur är titulera “morgonjogg” vilket i mina öron låter som att man får ta ner tempot något, så jag det gjorde jag för att inte riskera att min första morgonjogg på mycket länge även skulle bli min sista ;) Som jag skrev sist så bor jag ett par veckor på Södermalm nu, vilket är en annan stadsdel än den jag själv bor i, så det blev en kortis på ca 4km på den här sidan av stan längs vattnet med Hammarby Sjöstad på andra sidan vattnet. Det var fint och gick ok men känslan av lätt yrsel och med håll i sidan så är jag inte helt övertygad… Jag håller mig nog till Powerwalks (styrka funkar också) på morgonen och fortsätter att träna löpning på eftermiddagen/kvällen när jag hunnit äta 2 hela måltider och ett mellanmål innan och inte bara några skedar fil med musli :)

Ha en bra dag!

 /L