Category Archives: Löpning

Känner du dig trött?

Svaret är träning! Kanske inte helt oväntat av en träningsbloggare att ge det svaret, men jag kan inte nog poängtera det faktum att träning är precis vad en människas kropp, och hjärna för den delen, behöver för att fungera och för att må bra.

Äntligen fick jag köra ett Grit-pass på Sats! Efter ett par veckor av förkylning och allmän trötthet så fick jag till träning både igår och idag. Löpning igår och alltså intensiv styrketräning idag. Det är ju precis det här jag behöver.

Kram!
/L

IMG_3622.PNGEnsam är inte alltid stark, men ganska vackert.

Off-line mode

Efter fyra underbara lediga veckor är man på plats igen på kontoret, tillbaka i sin hemstad, tillbaka till sin vardag. Det är härligt och vemodigt på en och samma gång. Visst är det skönt att få sova i sin egna säng och visst mår man bra av lite rutiner. Men åååå så skönt det har varit att hasa runt i ett par flip-flops hela dagarna. ;)

Bellmanstafeten är jag anmäld till nästa vecka så nu är det bara på med löpardojjorna! :)

Puss!
/L

IMG_3489.JPG
På bröllop för våra vänner i Belgrad, Serbien

IMG_3491.PNG
500 trappsteg upp till lägenheten vi bodde i i Dubrovnik, Kroatien

Trehundringar

I måndags var jag och pappa och sprang intervaller på banan bakom Karlbergs slott med Runday. :)

Temperaturen sjönk säkert 10 grader från skön sommarvärme till någon slags höstlik och rå kyla under tiden vi var där men vi körde på ändå ;)

10 st X 300 meter med 60 sekunders gåvila emellan. Passet avslutades med löpstyrka för höftböjare och bål.

Nu är det långledigt några dagar så det är bara att njuta :)
/L
20140528-140439-50679439.jpg

Hello Runday!

Ikväll var det comeback för mig och pappa på Runday! :) Jag fick även med mig min grymt duktiga löpare till kollega också. Parintervaller körde vi i kvällssolen.

Man parade ihop sig två och två och så sprang man åt varsitt håll på en 1 km bana i skogen bakom Karlbergs slott . När man mötte varandra på stigen så vilade man i 30 sekunder och så sprang man tillbaka. 1 minuts vila när man möttes igen. Vi hann med 4 sådana här intervaller och jag säger bara en sak. Jobbigt! Men åh så roligt! Och som jag alltid tänker när jag inte känner mig i form så gäller det nu bara att fortsätta gå på Rundays träningar resten av våren och sommaren :)
/L

20140505-204559.jpg
Skönt att komma ut efter en hel dag på kontoret. Kul att spexa lite också ;)

Nytt hem, nya rutiner

När man flyttar har man alla chanser att göra om och göra rätt. Så känns det i alla fall tycker jag. Jag har nu bytt stadsdel, lämnat mitt Östermalm och flyttat väster ut, till Kungsholmen närmare bestämt. Det känns fantastiskt härligt nu när alla flyttlådor är transporterade och man bara kan fixa till, rensa och göra fint och skapa sig nya rutiner. T ex tar det för lång tid att gå till mitt jobb nu så i går fick jag njuta av en cykeltur på 30 min i solskenet. :) Men det tar lite tid att få in rutinerna, jag känner mig förvirrad och måste fortfarande dubbelkolla att jag inte glömt att klä på mig byxor när jag lämnar hemmet på morgonen. ;)

Jag kom av mig lite med mina 30 minuters löpning varannan dag i och med flytten, men i dag blir det en premiärunda runt den fina ön :)

/L

20140430-082008.jpg
Min nya vy.

Aj

Min kropp gör fruktansvärt ont efter tisdagskvällens Grit-pass. Men det var riktigt välbehövligt efter påskens sidospår ;)

Trots ömma och spända muskler höll jag min plan och sprang 30 min innan jobbet i går morse och nu är jag på väg att träna ett Crossfit pass med min kompis V. Hepp!
/L

20140424-172933.jpg

Glad påsk!

Hoppas ni njuter av det fina vädret och tar det iaf lite lugnt med godiset idag ;) Själv njuter jag i fulla drag av att vara ledig tillsammans med pojkvännen hos hans föräldrar nere i Småland. :)

Träningsfokus just nu är att komma i löpform så att jag kan hänga på Runday-träningen om två veckor. 30 minuters löpning varannan dag tänkte jag lösa det med. I morse fick jag med mig pojkvännen på en tur, tredje passet den här veckan. Skam den som ger sig, men jag kan erkänna att jag har en bit kvar tillbaka till en bra löpform.

Kram!
/L

20140419-182312.jpg

Nystart på en favorit

Imorse mötte jag upp pappa vid Nybrokajen som så många gånger förr. Skillnaden, det var alldeles för länge sen sist, men om vi är på gång igen! Lillebror hängde också med vilket gjorde rundan lite extra härlig :)

Hängt med pojkvännen på stan i solen resten av dagen och nu tjejkväll. Bästa lördagen! :)

Puss & kram!
/L

20140329-170217.jpg

Remember me?

… Träningsgalningen som hoppar upp 06.30 en torsdagsmorgon, svirar på sig träningskläderna, sveper en kopp kaffe och ett ägg och kör backintervaller? ;)

Världens bästa energigivare är träning. Gör det med kärlek. Gör det med vilja.
Puss på er!
/L

20140313-100518.jpg

När viljan finns där

Man vet att viljan finns där när man lämnar en varm säng en söndagsmorgon och beger sig ut på en löptur när temperaturen är under nollan. Visserligen sken solen från en klarblå himmel och jag vet hur himla skönt det känns efteråt.

Det blir heller inte så svårt att motivera sig att göra samma sak nästa söndag när man har lyxen att få komma hem till ett uppdukat frukostbord. ;)

Jag är iaf hemma igen efter några härlig men iiiiskalla dagar i Paris. Nu kör vi igen!
/L

20131124-203606.jpg

20131124-203627.jpg