Monthly Archives: December 2013

På resande fot

God fortsättning! Hoppas ni har njutit av julen och tid med nära & kära som jag har gjort :)

Lite för mycket mat, fika och stillasittande i vanlig ordning på julen eller när familjen är samlad fick mig att ta mig till Sats det första jag gjorde i går när jag kom hem till stan igen. 30 minuter på crosstrainern med intervaller och några övningar tung styrka för axlar, mage och biceps fick mig och mitt sinne på banan igen.

Nu är jag på resande fot igen påväg söderut, till Småland och pojkvännens föräldrar närmare bestämt ;) Jag har faktiskt lämnat löpskorna och träningskläderna hemma och jag ser fram emot tre lugna dagar med några promenad på sin höjd. Dagen startade jag därför med några solhälsningar och styrka med egen kroppsvikt på vardagsrumsgolvet. Funkar utmärkt när man inte hinner ta sig till gymmet :)

Ha en fin helg! Det ska jag :)

/L

20131227-115056.jpg

Dan före dagen D

Jag har redan firat både mini-jul och Lill-jul, men imorgon är det självaste julafton och jag tänker börja dagen med en löptur för att resten av dagen bara slappa och mysa med familjen hos mormor och morfar. :)

Det har varit fullspäckade veckor med julmiddagar, jul-och födelsedagsfester och förberedelser inför julen men jag har sett till att ge min kropp sin träning med uppstigning i ottan och resultatet; 3 pass innan jobbet förra veckan. Inte minst för att orka. :)

Idag, dagen innan julafton som kommer firas i närmare en vecka framöver, körde jag 30 min på Crosstrainern och sen styrka. Hantelpressar, bicepscurls, frivändningar, marklyft, tricepspressar och situps. Skönt! :)

Hoppas ni får en härlig helg!

God Jul! Och ta det lugnt med julgodiset ;)
/L

20131223-215325.jpg

I mitt esse

Äntligen frisk efter en toklugn helg och över en veckas vila från träningen startade jag måndagen med ett bröst/ben/biceps-pass på Sats. :) Riktigt skönt att röra sig bland hantlarna och få ta i för första gången på vad som känns som en evighet för en addict like me ;)

Förutom all stress som tiden så här innan jul alltid medför så är det ju himla mysigt just nu med Lucia, julstök och klappshopping. :)
/L

20131216-203208.jpgI mitt esse

Förkyld

Jag har ont i halsen och har därmed träningsförbud. Inte helt oväntat efter förra veckans bravader med flera kvällar/nätter med för lite sömn. Ibland måste man ju bara få ha roligt och släppa loss men det slår verkligen aldrig fel. Sover jag för lite så kommer ett svagt immunförsvar som ett litet otrevligt brev på posten och jag har inte kunnat träna.

Det enda positiva jag kan komma på med ofrivilliga viloperioder är väl att man blir så himla pepp när man väl får träna igen ;)
/L

20131211-203415.jpg Viloperiod betyder mindre calorier ut och då också mindre carbs in.

Späckat schema

När kvällarna är planerade för annat än träning och tiden för träningen blir knapp så är mitt knep för att hinna med att bestämma sig, gå upp lite tidigare och hinna med om så bara 30 minuter på gymmet innan jobbet. Att prioritera bort träningen helt gör mig bara tröttare.

I dag blir det 30 minuter intervaller på Crosstrainern, väldigt jobbigt och väldigt effektivt. :)
/L

20131205-072527.jpgTjejerna som hjälpte mig att besegra min decembertrötthet i tisdags med ett spinningpass :)

Trevlig första advent!

Hoppas ni har en mysig första advent! Själv är jag på väg till mormor och morfar. Mysigare ställe att fira första advent på kan jag inte tänka mig :)

Det har varit lite dåligt med träning den här veckan för min del. Eller två pass kanske man får vara nöjd med när det är första veckan på nytt jobb :)

Fick till ett snabbt ryggpass i fredags efter jobbet innan det var dags att svira om för födelsedagsdrinkar på Grand då min kompis V fyllde år :)

Marklyft, Frivändningar och latsdrag fick jag helgen med och idag har jag träningsvärk :)

Kram på er!
/L

20131201-123751.jpg