Category Archives: Yoga

Rörlig som få

Ja, det sa Yoga-läraren till mig att jag var under morgonens Yoga-klass när jag trots att jag satt mig i en position där jag såg ut som en kringla inte riktigt kände något ;)

Dagens motto var dock inte att försöka nå så långt ned eller bak eller runt utan att våga känna efter. Hur känns det när man tänjer kroppens muskler till nästan bristningsgränsen? Vi börjar andas oregelbundet och musklerna spänner sig i försvar. Men vad känner vi på insidan?

Hon uppmanade oss att öva på att känna, även i vårt dagliga liv. Att istället för att begrava oss i saker att hela tiden göra, stanna upp och våga känna efter på våra känslor, möta vår oro och våra rädslor och få dem att blekna genom att omfamna dem med kärlek och nyfikenhet.

Det har jag fått till mig förut, att just det vi är som mest rädda för eller oroar oss för ska vi välkomna. Det låter galet men jag tror att det ligger nåt i det. Vågar vi låta det värsta som vi tror kommer hända oss ske så släpper oron. Oro gör inte morgondagens bekymmer lättare, det förstör bara dagens lugn.
/L

IMG_4473.JPG Home Sweet Home

Semester

Sista dagen avklarad i fredags. Mycket känslor, fina ord och väldigt fina presenter. Tack gulliga ni som fixade så fint! :)

På kvällen var jag helt slut och sov som en stock hela natten. Lördagen var fullspäckad med en tur med pappa ute på Djurgården som start, en lunch med kompisar på besök från Gbg, 9-årskalas och på kvällen 30-årsfest med 20-talstema. Som tur var sken solen i går söndag och hela dagen spenderades utomhus med näsan i solens riktning. :)

Måndag och ledig, konstig känsla. Jag är alltså ledig från jobb en veckan innan jag börjar det nya. Rastlös är ordet som beskriver känslan. Ett Hot mojo-pass är avklarat och jag har iof äntligen fått tid att lyssna på Martin och Johans sommarprat om fångenskapet i Etiopien. Bara typ 4 månader för sent. Snacka om att jag behöver öva på att vara ledig och njuta av att inte göra nåt… Två dagar ska jag väl klara av. ;)

På onsdag åker jag nämligen till Paris i några dagar. Låt semesterveckan börja! :)
/L

20131118-141737.jpg 20-talstema borde man köra oftare. Så fina som alla var.

20131118-141803.jpg Djurgårdsrundan m pappa i lördags morse.

Meditation

Som storasyster till 3 (lillasyster till en), karriärstörstande kvinna och mammas “duktiga flicka” så har man ju lärt sig att prestation är vägen till framgång, bevis på att man duger, och att kunna hantera multi-tasking är en förutsättning för att nå bästa resultat.

Jag är nog inte ensam om att känna att tiden inte räcker till åt allt man vill göra, även om man “bara” har sig själv att tänka på. Eller har vi verkligen det, oss själva att tänka på bara? Många av oss har ju förutom oss själva säkert ett 10, 20, 30-tal personer i sin omgivning som man vill uppehålla en bra relation med och ett heltidsarbete. Jag har dessutom en blogg som också är en träningsblogg, så jag “måste” ju träna också för att ha något att skriva om. ;)

Jag älskar ju allt jag gör, varje dag, och vill hinna med allt. Jag klagar inte över att ha varenda kväll i veckan uppbokad med middagar och träning och jag studsar nästan upp på morgonen för att jag ser fram emot att gå till jobbet.

Men, ja det finns ett men. Jag inser att detta tempo inte kommer hålla i längden om jag inte tar pauser från allt, har stunder då jag inte gör något alls och ibland bara får göra ingenting… Det är bl à därför som blogginläggen här ibland blir mer sällan. Jag vill lära mig att fokusera på en sak i taget och njuta av stunden.

Meditation kan vara svaret. Det testade jag i går morse. Riktig meditation går ut på att man faller i djupsömn fast man fortfarande är vid medvetande. Jag kom inte så långt i går, det dröjer säkert år innan man lyckas, men det var skönt att sitta där och fokusera på en sak, andningen, och kunna stänga av allt annat runt omkring, alla andra tankar.

Vad jag vill få fram är att vi måste lära oss att ha 17 bollar i luften inte alltid är så himla bra och det bästa för oss. Släpp de där bollarna ibland och låt bara en boll ligga orörlig i din hand. Stäng av allt runt omkring dig och bara va.

Ta hand om dig.
/L

20131109-145309.jpg

Grönare på andra sidan?

Jag har ju testat Hot Mojo nu två söndagar i rad, har bokat flera klasser de kommande två veckorna, och jag bara love love love it! :) Klädkoden är dessutom shorts och topp så känslan när man glider igenom gymmet fram till salen är lite grann som att tassa runt på ett badhus. Barfota och lite kläder får mig också att få en känsla av sommar och frihet och det är ju bara så härligt :)

Idag testade jag en annan klass på Sats som man också kör i ett “varmrum” som håller 38 grader. “Organic Body Work” heter den, vilket är en 30-min klass och lite mer fokus på rörelser med hela i kroppen i “ett flow” typ… Lite flummigt för min smak faktiskt, men nu har man iaf testat det. :) Hot mojo är ju inspirerat av Yogan, närmare bestämt Bikram Yoga, och där njuter jag av att verkligen få tänja musklerna och lederna på djupet tack vare värmens hjälp. Jag kommer på mig själv frysandes på jobbet sitta och längta tills jag är i varmrummet. Lyckas man bara drömma sig bort så känns det ju nästan som att man är i Thailand och kör en yoga-klass ;)

På tal om att testa något annat så provade jag ett Friskis&Svettis-pass i går kväll. En av mina bästa vänner tränar där och så länge jag inte lyckas konvertera över henne till Sats så tar jag alla tillfällen i akt att “provträna” när tillfälle ges så jag kan träna med henne. Jag slogs av hur olika anläggningarna är; atmosfären, andan… Om det var grönare på andra sidan? Nej, det tycker jag dessvärre inte, tvärtom. Hur töntigt det än låter så är jag verkligen en Sats-tjej. Jag känner mig hemma där och jag gillar den lite mer hard core-attityden som finns där. ;)

Simma lugnt! :)
/L

20131105-185909.jpg

Happy Halloween!

Hoppas ni har en bra helg! I går startade jag dagen med skön yoga och avslutade med en riktigt härlig Halloweenfest så i dag har jag vilat från träning och istället umgåtts med min familj. :)

Trevlig lördagkväll!
/L

20131102-191358.jpg

Hot hot hot

Hoppas ni njuter av helgen!

Testade Hot Mojo, en Sats-variant av Bikram Yoga nu på morgonen. I loved it! Det gjorde även V och A, mina vänner som var med mig. 55 minuter i 38 graders värme, svetten bokstavligt talar rann och vi njöt av att få känna värmen och att stretcha musklerna på djupet. Jag kan bara tänka mig hur skönt detta kommer vara i januari när temperaturen ligger under nollan :)
/L

20131027-124853.jpg

Sooner or later

För bara några veckor sen så kände jag mig färdig med att vara på resande fot. Jag kände mig redo för den långa hösten och allt vad det innebär med mörka kvällar, regniga dagar, massa tid till att göra mysiga, roliga saker.

Känslan försvann rätt så snabbt och även om jag är högst till freds med min vardag här i Stockholm så drömmer jag mig bort. Jag längtar inte bort, men till. Till sol, kritvita sandstränder som man nästan har för sig själv. Lugn. Yoga. Harmoni.

Ikväll ska jag träna med en kompis som just är hemkommen från Bali och jag kommer nog inte bli mindre sugen efter att fått se lite bilder. Så länge så får jag ta alla tillfällen i akt att njuta av de små sakerna som får tillvaron att lysa.

Igår testade jag Sats yogaklass. Jag hade lite svårt att vara där och då, som är så himla viktigt i yogan, utan var tvungen att titta och följa instruktören, men jag ska ge det en till chans. Älskar ju yogan på jobbet på fredagsmorgnar och känslan den ger mig.

Ha en fin dag!

Puss på er!
/L

20131010-075720.jpg Ny inspirationskälla. Yoga_Girl. Följ henne på Instagram!

Sweet Saturday

Sovmorgon, en god frukost, ett tungt rygg/mage pass på Sats, 10 solhälsningar och sen häng på stan och lunch med trevligt sällskap på Kaffeverket. Det är vad jag kallar en fulländad lördag. :)

Trevlig helg på er!
/L

20131005-155843.jpg

Ny utmaning antagen

Att lära mig att stå på händer igen är en utmaning som jag vill anta. En utmaning kan jag verkligen kalla det eftersom det är så svårt att öva då jag är så fruktansvärt rädd att jag ska falla över och landa på ryggen. Varför var detta så enkelt när jag som liten och kunde gå runt på händerna som ett sätt att hålla balansen och lyckas stå kvar så länge som möjligt. Var det så lätt för att man var typ en och tjugo lång och inte behövde oroa sig för att falla så långt?

Jag har i dag antagit mig ytterligare en utmaning, kanske en lite mer seriös. Här handlar det inte om något som är speciellt svårt. Vad det handlar om är kontinuitet och förmågan att hålla sig till en långsiktig plan. Runday-tjejerna, Charlotte och Lisa har dragit med sig ett gäng som under oktober t o m mars ska göra 10 st solhälsningar 3 ggr i veckan. För att det är ett bra komplement till annan träning och för att det troligtvis kommer göra en gott för själen under den bäcksvarta period vi snart går in i. Solhälsningen i sig är inte någon konst, utmaningen blir att hålla sig till planen som sagt.

En tredje utmaning är att bli lika stark som min lillebror och precis som han endast genom att hålla fast sig med armarna kunna ligga rakt ut i luften med kroppen. Det såg så väldigt lätt ut när han gjorde det i helgen på familjepromenaden men när jag skulle testa kände jag att tyngdlagar och alla andra naturliga krafter vägrade mig detta och höll ner mig. Säkert en del teknik i det också förvisso, men rakt ut ska jag. ;)
/L

20131002-172539.jpg

Yogadags och snart helg

På väg till yogan som äntligen är i gång på jobbet efter sommaren. Bästa starten på dagen och trots att den sköna, utdragna och lugna morgonrutinen jag vanligtvis håller mig till med frukost och Nyhetsmorgon så är det lätt värt det. En timme har jag nu framför mig med totalt fokus på här och nu. Fast jag måste erkänna att helgens härliga planer står och pockar mig på axeln och jag längtar.

Ha en fin dag och helg sen!
Kram!
/L

20130906-071126.jpg