Monthly Archives: April 2014

Nytt hem, nya rutiner

När man flyttar har man alla chanser att göra om och göra rätt. Så känns det i alla fall tycker jag. Jag har nu bytt stadsdel, lämnat mitt Östermalm och flyttat väster ut, till Kungsholmen närmare bestämt. Det känns fantastiskt härligt nu när alla flyttlådor är transporterade och man bara kan fixa till, rensa och göra fint och skapa sig nya rutiner. T ex tar det för lång tid att gå till mitt jobb nu så i går fick jag njuta av en cykeltur på 30 min i solskenet. :) Men det tar lite tid att få in rutinerna, jag känner mig förvirrad och måste fortfarande dubbelkolla att jag inte glömt att klä på mig byxor när jag lämnar hemmet på morgonen. ;)

Jag kom av mig lite med mina 30 minuters löpning varannan dag i och med flytten, men i dag blir det en premiärunda runt den fina ön :)

/L

20140430-082008.jpg
Min nya vy.

Aj

Min kropp gör fruktansvärt ont efter tisdagskvällens Grit-pass. Men det var riktigt välbehövligt efter påskens sidospår ;)

Trots ömma och spända muskler höll jag min plan och sprang 30 min innan jobbet i går morse och nu är jag på väg att träna ett Crossfit pass med min kompis V. Hepp!
/L

20140424-172933.jpg

Glad påsk!

Hoppas ni njuter av det fina vädret och tar det iaf lite lugnt med godiset idag ;) Själv njuter jag i fulla drag av att vara ledig tillsammans med pojkvännen hos hans föräldrar nere i Småland. :)

Träningsfokus just nu är att komma i löpform så att jag kan hänga på Runday-träningen om två veckor. 30 minuters löpning varannan dag tänkte jag lösa det med. I morse fick jag med mig pojkvännen på en tur, tredje passet den här veckan. Skam den som ger sig, men jag kan erkänna att jag har en bit kvar tillbaka till en bra löpform.

Kram!
/L

20140419-182312.jpg

Sunday stroll

Det är en sån där skön söndag idag. En sån dag då man bara tar dagen som den kommer. Äter lunch här och fikar där, strosar mållöst runt i butiker och vips så har fem timmar gått. Mysigt tycker jag. Efter en vecka med mycket aktivitet så är det precis vad man behöver. I mysigt sällskap bara få vandra omkring i vår underbara stad. :)

Efter en skön lördag med grillpremiär och rosé i vårsolen igår var jag och pojkvännen på Flash Dance! Så himla bra! Jag fick rysningar i hela kroppen redan efter de första tonerna och så grät jag på slutet. ;) Den går på Chinateatern. Se den om ni har möjlighet! Vi båda tyckte den var super! :)

Veckans träning har sett ut som följande: I måndags mötte jag upp min kompis Vickan på Sats och vi körde ett Cross fit-inspirerat intensivt styrkepass med övningar som Kettlebellsvingar, chins, Box-jumps, wallballs och burpees.

I tisdags fick jag sällskap av 4 tjejkompisar. Vi spinnade en timme och gick sen hem till av dem och blev bjudna på middag. Perfekt avslutning på en regnig och annars rätt så vanlig tisdag. ;)

I fredags var det AW m kollegorna direkt efter jobbet så då hann jag förbi innan jobbet på Sats. Crosstrainern 25 min och sen en egenkomponerad WOD med frivändningar, burpees, box-jumps och situps. 4 varv. Avslutade med 3 set av 1 min x plankan och utfallssteg med viktplatta. Ja, jag kände av benen i lördags när jag vaknade. ;)

Skön vecka summerar jag denna och ser fram emot en ny vecka med bl a löpträning som jag vill komna i gång med igen. Wish me luck! :)

Kram!
/L

20140413-182907.jpg

Balans

Det är tre saker i livet som man bara vill ska stämma och kännas stabilt och det är enligt mig och säkert många andra: sitt boende, sitt arbete och sina relationer. När allt detta är på plats kan man känna sig lugn. Men livet är inte något konstant, utan saker och ting förändras. Våra liv korsar andras och man kan inte själv alltid göra val som styr hur saker och ting blir. Även om man kan göra mycket själv för att påverka så ligger ens liv en liten del i andras händer.

När något inte känns helt hundra i livets bas så känns inte livet direkt som på en pinne. När allt är på sin plats så är livet ljuvligt. Vissa njuter av att leva lite på gränsen och inte veta riktigt hur saker och ting ska bli. Jag är inte en sån person och rubbas något så sätter det igång massor av tankar.

Att leva i balans och må bra är något jag alltid eftersträvar för då är jag som lyckligast. Jag är en tänkande person och blir lätt orolig men är samtidigt en sann optimist som känner ren livsglädje och ständigt har drömmar och visioner. Man vill må bra och strävar efter det men när något förändras kan jag tycka att beslut kan vara svåra att ta. Man vet hur något är i dagsläget och även om något inte känns bra så vet man ju inte hur det ska bli med en förändring. Men man måste våga.

Att man oroar sig för nutid och framtid är något som många känner igen sig i tror jag, men jag tänker eller försöker tänka som en av mina kloka vänner alltid påminner mig om och säger att det blir som det ska bli och man kan inte göra mer än att leva i nuet och försöka att inte ta saker på för stort allvar. Det går upp och ner, livet har toppar och dalar. Vi får inte glömma det. Och att igen, det blir som det ska bli. :)

/L

20140407-211129.jpg