Category Archives: Lopp

Bellman

Efter tre kvalitativa löpträningspass den senaste veckan rev jag tillsammans med mina kollegor på Gant av Bellmanstafetten med asbra resultat! :) Inte personbästa för min del men jag klarade att slå mitt mål på 25 minuter med nästa en hel minut och fick därmed ett resultat på 5km på 24.07 :)

Heja oss!
/L

IMG_3523.JPG

Vila som uppladdning

I dag är det Lidingöloppet! Jag ska inte springa det, men säkert många löparkompisar och inte minst min käre far som är en grym, uthållig långdistansare, för det tycker jag faktiskt att man kan kalla de 3 kuperade milen som pappa har framför sig idag.

Taktiken vi förespråkar är absolut mycket träning under en lång period innan ett lopp, men veckan innan ska man bara vila. Eventuellt lägga in lättare träning bara för att hålla igång men absolut inget ansträngande. Med vila veckan innan gör man bästa resultat. Det har både jag och pappa erfarit. :)

Lycka till idag!!! :)
/L

20130928-104031.jpg Min bästa, positiva och energifulla träningskompis Pappa & jag i skidspåret i vintras.

Just Did it

Lycka är vad jag känner just nu, under loppets gång och vid målgång. Ett 10km lopp i ösregn kan vara bland det härligaste man kan hitta på en lördagsförmiddag :) (Endorfinhög person som talar månne?) ;)

Pappa slog personligt rekord och sprang på 47.45! Grymt jobbat! Han körde sin nya stil (mer framåtlutad och ej på hälarna), hade vilat en vecka och ätit frukost för ovanlighetens skull före loppet och kände sig stark även om han flera gånger tänkte “ska jag stanna och vänta in Linnéa”. Tur att han inte gjorde det och fick en sån bra tid :) Jag klarade mig själv, kände mig stark i kroppen och precis som jag sa till pappa precis innan loppet så sprang jag på styrkan idag med fokus på varenda andetag.

Från starten och enda in i mål hade jag kontroll och kände mig stark och smidig. Den första kilometern så tog jag rygg på pappa som såg stark och snabb ut, men istället för att fokusera på honom och försöka hålla hans tempo så släppte jag honom fokuserade jag bara på mig själv, mina andetag, mina steg och min grymma musik som gjorde sitt för att få mig runt. Ett steg i taget, en kilometer i taget. Längs vägen sträckte jag ut handen och fick klappar av de som hejade. Det gav mig verkligen energi. Tack gulliga ni som stod och hejade! :)

Tiden kunde varit bättre, 50.08 kom jag in på, men jag är nöjd och det är det viktigaste för mig :) Efter Skärholmsloppet kände jag inte för att springa mer då jag fick stanna vid ett par tillfällen och hämta andan, men nu gick benen av sig själva och jag känner mig peppad att fortsätta träna hårt och mycket :)

Hoppas ni som sprang hade lika roligt som jag och att ni känner er nöjda med era prestationer!

Kram på er och ha en fortsatt fin lördag!
/L

20130831-141709.jpg

Laddar

Imorgon klockan 11 går starten. Jag och pappa springer Kistaloppet och jag är hemma i kväll och tar det lugnt, laddar med tacos och tidig sänggång :)

Jag har varit nervös hela vecka för det här loppet men börjar släppa prestigen och låter istället peppande och stöttande ord som “ta det lugnt” och “ha roligt bara” snurra i mitt huvud. Pappa min är aspepp och säger att jag ska runt på 45 om han så ska dra mig i mål, men det kan jag meddela både min käre far och er att några 45 minuter kommer det inte bli. Jag tänker självklart göra mitt bästa och har laddat med bra mat och lagom med vila och träning den här veckan. Säsongens begränsande träning har dock inte räckt till någon rekordslagning och jag springer i morgon för att bevisa för mig själv att jag kan och faktiskt för att jag tycker att det är så himla roligt :)

Wish me luck!
/L

20130830-180847.jpg

Marathon

Förra året den här dagen var det 4 grader varmt och regnet stod som spön i backen. Jag stod med paraply, gummistövlar och lager på lager och hejade på min kompis Charlotte som iskall och blöt kom i mål som bästa, snabbaste svenska tjej. :)

Idag är det alltså Stockholm Marathon och jag hoppas verkligen att löparna ska få en regnfri dag så de slipper bli blöta och kalla och bara kan njuta av loppet och känna sig grymma! Jag är väldigt imponerad av alla som springer det här loppet, det är trots allt 4,2 mil, och man blir häpen över antalet löpare som är anmälda; näst intill 22 000.

Jag har besök av en vän från Göteborg och passar på att ta det lite lugnare på träningsfronten i helgen; umgås med vännerna, fikar och tar långa promenader. Idag hejar vi självklart på alla löpare, speciellt den här grymma tjejen, vår kollega och vän V. Heja dig!
/L

20130601-094009.jpg

Tagen på bar gärning

Jag har längtat sååå efter att få gå till Sats och ta i från tårna under ett tungt helkroppspass efter en lååång vila pga förkylning. Igår körde jag första tunga passet på över två veckor och jag kände mig så svag, ungefär som en lite fågelunge. Jag körde igenom kroppen, men kunde inte köra på samma vikter riktigt, men det var ändå skönt att få väcka kroppens alla muskler till liv och påminna dem om att de finns där till för att arbeta ;)

Det blev iaf 3-4 set av följande övningar:
Marklyft
Axelpressar
Chins/Pullups. 10 reps med start varannan minut X 7
Hantelpressar liggandes på bänk
Bicepscurls m hantlar
Benpressar i maskin
Plankan i 2 min som avslutning innan stretch.
/L

20130530-085854.jpg Som den linslus jag är så kom jag självklart med på bildspelet på Vårrusets hemsida. Haha! ;)

I mååål!

Årets Vårrus är avklarat! Det är andra året jag springer med samma gäng och vi pratar redan om “nästa år”. Förra året hade jag en måltid att klara och jag var väldigt stressad både innan och under loppet eftersom det var så himla mycket folk och jag blev tvungen att sicksacka mig fram.

I år fick jag tagga ner, ta det för vad det är och försöka att bara ha roligt. Det gick bra innan starten, men sen vill man ju bara prestera…

Jag tänkte ju först att jag skulle ta revansch för Skärholmsloppet förra helgen, men efter veckans förkylning som inte är helt borta än så fick jag glömma det. Jag lyckades iallafall hålla ett 4.40-tempo och kom i mål med sluttiden 24.30. Ingen tid att skryta med direkt men med tanke på mitt tillstånd den senaste veckan, förkyld och helt träningslös, så fick jag vara nöjd ändå. :)

Det viktiga med den här kvällen var att få vara tillsammans med kompisarna, känna gemenskapen med alla tusentals andra tjejer, och få avsluta kvällen med en picknick. Tack Girls för en härlig kväll!
/L

20130527-213904.jpg

20130527-213915.jpg

Personligt rekord trots allt

Skärholmsloppet är avklarat och även om jag inte riktigt fixade måltiden på 22,5 min så är jag nöjd över min insats!

Jag hade vilat onda benhinnor från löpning i 3 veckor, kämpade hela vägen och var väääldigt trött när jag kom fram. Vad mer kunde jag göra där och då?

Jag lyckades hålla det rätta tempot de första 3 km (4,5 min per km), sen kände jag hur luften inte riktigt kom ner i lungorna längre. Jag fick t om stanna några få sekunder ett par gånger och hämta andan. Hade det varit träning så hade jag garanterat slutat. Nu var det bara att kämpa på. Måltiden blev 23.35. Personbästa ändå! :)

Som min pappa sa, som var med mig som psykiskt stöd idag, Det blir aldrig lättare att springa, det går bara snabbare ;)

Vårruset ska jag springa om drygt en vecka, också 5km, och då har jag chans att ta revansch. Hoppas på bättre dagsform då! ;)

/L

20130518-151757.jpg

Innan loppet, glad, nervös och taggad till tusen.

Slutspurten. Tungt och j*vligt. 5 minuter senare vill jag dock göra om det snart igen. ;)

20130518-154947.jpg

4 dagar kvar

Det är bara några dagar kvar tills jag ska springa Skärholmsloppet som är den första av två delar i så kallade Förortsdubbeln, där också Kistaloppet på 10km ingår. Loppet, som går av stapeln på lördag, är 5km långt, eller kort om man vill se det från den positiva sidan ;) så tanken är att jag ska springa på 22,5 min. Då håller jag samma tempo som jag måste hålla om jag i slutet av augusti ska lyckas springa Kistaloppet på under 45 min.

Jag har inte ont i benet längre, men tänker inte springa någonting alls innan lördag och istället fokusera på att köra intensiv styrka och nåt till pass med spinning.

Igår kväll överraskade jag mig själv när jag tränade bröst & mage då jag reppade på 50kg i bänk och slog PB i dips; 16 st! :)

Hoppas att det med samma lätthet går lika bra på lördag!
/L

20130513-230450.jpg Jag och V efter vi genomfört Våruset 2012

Tips!

På Marathon.se kan man hitta olika träningsprogram som man kan följa om man vill ha inspiration, tips och idéer på hur man kan lägga upp sin löpträning. Man kan betala en peng och få ett träningsprogram med mer utförlig beskrivning för varje pass. Jag känner dock att det räcker med själva distansen, hur många gånger i veckan man ska träna och ungefär vilket tempo. Man väljer ett program utifrån hur långt loppet man eventuellt tränar inför och hur snabbt man vill springa loppet. För att komma till de olika programmen välj Träningsprogram i menyn, sen vilket lopp/distans du vill träna inför; maraton, halvmaraton, 10km osv. Klicka på Välj programmet Det kommer då upp olika alternativ beroende på hur snabbt man vill springa loppet. Klicka sen på Grundprogram. Voilá! :)
/L

20130128-213713.jpgBilden är lånad från Sats.se