Monthly Archives: September 2013

Distans istället för intervaller

Jag har haft en träningslös helg men späckad ändå med tid tillsammans med familjen; mor- och farföräldrar, föräldrar, alla fyra syskonen och de två underbara små brorsöner. En tur till Mariefred och en till Avesta. Underbart att få umgås. :)

Ikväll hade jag tänkt träna med Runday, men kände att jag behövde längre distans i ett inte lika högt tempo som tränarna där ser till att man håller, så jag och V hoppade över intervallerna i kväll och tog istället samma runda under samma koncept som förra måndagen. Kungsholmen runt och catch-up om senaste nytt ;) Mysigt att ses och så himla skönt efteråt.
/L

20130930-193429.jpg

Vila som uppladdning

I dag är det Lidingöloppet! Jag ska inte springa det, men säkert många löparkompisar och inte minst min käre far som är en grym, uthållig långdistansare, för det tycker jag faktiskt att man kan kalla de 3 kuperade milen som pappa har framför sig idag.

Taktiken vi förespråkar är absolut mycket träning under en lång period innan ett lopp, men veckan innan ska man bara vila. Eventuellt lägga in lättare träning bara för att hålla igång men absolut inget ansträngande. Med vila veckan innan gör man bästa resultat. Det har både jag och pappa erfarit. :)

Lycka till idag!!! :)
/L

20130928-104031.jpg Min bästa, positiva och energifulla träningskompis Pappa & jag i skidspåret i vintras.

Härliga fredag

Det har varit en känslomässigt omtumlande vecka med stora beslut att fatta, men med nya utmaningar att nu se fram emot. Jag gillar ju förändring, tror på att det bara gör gott för oss. Man måste våga för att vinna helt enkelt. :)

Igår var jag imponerad av min egen styrka på gymmet. Härligt att känna att den finns där trots viloperioder med sjukdom, skador och låg motivation. Jag har bestämt mig för att inte slarva med styrketräningen och allt annat får inte prioriteras hela tiden. Det tar faktiskt inte så lång tid att ta sig till gymmet, köra igenom kroppen eller någon specifik muskelgrupp för att sen göra det där andra trevliga som man vill hinna med också i livet.

Fokus låg på rygg igår med övningar som Marklyft, Frivändningar och Chins. Avslutade gjorde jag med Burpees och situps 55 av varje och sååå stark kände jag mig som sagt :)

Veckan avslutas ikväll med tjejmiddag och födelsedagsfest.

Trevlig helg!
/L

20130927-122107.jpg Vardagslyx. Dinner for two. Jordärtskockssoppa (lite väl krämig sådan, men väldigt god)

Nystart

Igår kväll när jag tog klivet in på Sats så kändes det nästan som att jag var där för första gången. Känslan av att inte riktigt veta vad man ska göra eller hur. Jag gick igenom gymmet och sneglade beundrandes på alla som var i full gång med diverse tunga styrkeövningar och insåg att det var ett tag sen jag verkligen var inne i gymmandet, länge sen jag hade ett tydligt schema på antal dagar jag ska styrketräna och länge sen jag hade ett klart upplägg. Nu sitter ju övningarna i ryggmärgen på mig och när jag väl var ombytt så kändes det direkt familjärt och jag fick ihop ett bra helkroppspass men med mest fokus på armarna.

Återigen så måste jag säga att jag älskar hösten. Dess inverkan på lugnet och känslan av att starta om på nytt. Man behöver heller aldrig känna ångest för att man går in och avverkar en timme på gymmet istället för att lapa sällsynta solstrålar eller för delen bara stannar hemma en hel lördag inomhus och bara är.

Jag ser fram emot en period som känns oändlig med månader av höstrusk men som om man ser det från den ljusa sidan ger utrymme för extra mycket tid för umgänge med vännerna som nu efter sommaren äntligen är på plats i Stockholm och inte utspridda på upptäcksfärder över hela världen. Och jag är peppad för ett nytt upplägg och en höst fullspäckad med timmar på gymmet. ;)
/L

20130925-082543.jpg Yoga Girl, Rachel Brathen. Min nya idol och förebild för sunt leverne. Dessutom ska jag lära mig att stå på händer igen.

Kvällsjogg

Det blev en härlig tur runt Kungsholmen med V i kväll. Vi höll ett rätt lugnt tempo, dels för att jag ville börja lite långsamt efter mitt träningsuppehåll men också för att vi skulle kunna prata om allt vi inte hunnit prata om sen sist samtidigt. Slå två flugor så att säga ;)

Hösten kom på riktigt i dag kändes det som. Favorithalsduken åkte fram och det är så himla skön klar luft att andas in. Speciellt när man springer så känner man det. När luften kommer längre ner i lungorna. Härligt.

I just love the Fall.
/L

20130923-210603.jpg

Höstdagjämning

Ny vecka, nya möjligheter. Det har man ju hört förut tänker ni, men så känns det för mig i dag när jag ligger här i sängen. Jag har bestämt mig för att jag ska försöka börja träna igen efter över en vecka med ont i magen. Det är mycket bättre nu, jag känner mig mycket piggare och jag kan inte hålla mig längre. Helgen har varit lugn och skön med solsken, jag har sovit mycket, vilat och omgett mig med energigivande sällskap, så nu är jag redo :)

I lördags var jag ute hela dagen, bl a med min kompis J vid Rosendals trädgård, härligt ställe som blivit mycket populärt, och i går hade vi heldag med familjen. Det hade dröjt länge sen sist så det var väldigt roligt, många högljudda diskussioner har vi när alla pratar i mun på varandra och jag bara njuter ;) Min lillasyster har fött upp två helt underbara små Pomeranian valpar som också var med och om möjligt var de ännu sötare i verkligheten. Jag bara skrek rakt ut när jag såg dem. Så smååå, helt underbara! :)

Härlig helg! Och nu jag ser fram emot veckan. Ikväll blir det iof inte intervaller med Runday utan jag börjar lugnt med en jogg runt Kungsholmen med min kompis V. :)
Ha en bra dag!
/L

20130923-063202.jpg Lillasysters valpar. En är till salu. Men det är inte någon handväskshund enligt säljaren ;)

20130923-072242.jpg Rosendals trädgård på Djurgården

Visst är det så

Vilar fortfarande från träningen med en kropp som gör uppror och inte beter sig normalt, men jag ser fram emot en lugn och solig helg och önskar er en härlig sådan med orden nedan.

Låt dina drömmar leda dig framåt. Ta chanserna som ges. Våga släppa och ta steg som känns läskiga i dag för att ha möjligheten att nå mål och visioner som du har för morgondagen. Förändra. Ta en ny väg, även om den känns krokig och lite främmande. Lyssna till ett gott råd. Lyd inte hjärnan och följ inte ditt hjärta. Lyssna och lita på din magkänsla, den kommer tala om vad som är rätt för dig.
/L

20130920-194851.jpg

Laddar

Mår fortfarande inte nå bra, så fast besluten om att bli frisk och förbli frisk hela hösten/vintern gick jag till Apoteket och hälsokosten och bunkrade upp med Multivitaminer, extra C-och D-vitaminer, immunförsvarshöjande och inflammationsdämpande. Hepp!
/L

20130918-081301.jpg

Yes!

Brudparet sa ja till att leva lyckliga i alla sina dagar med varandra och jag är överväldigad av all kärlek och värme man känt under helgens dygnslånga bröllop. Även om den inte var direkt riktad mot mig så är hela stämningen på bröllop så härlig. :)

Jag har dock fortfarande något i kroppen som pyr och jag vågar inte ta ut mig riktigt än, så vilar gör jag nu i allra högsta grad med undantag för bröllopet då förstås då Ipren räddade mig. Filmmys och i kväll middag och teater får jag ägna mig åt istället för att svettas på gymmet när immunförsvaret verkar vara ovanligt svagt och inte vilja fungera riktigt. Mycket sömn och bra mat är också prio.
/L

20130916-162824.jpg

20130916-162841.jpg Jag och mina bästa.

Kärleken

Dagen D för mina vänner J&L och alla oss andra som i dag ska få fira deras kärlek och bevittna när Two become One.

Det blir en underbar men lång dag och troligtvis kväll/natt så jag börjar dagen med en snabb promenad efter 9 timmars skönhetssömn ;)

Hoppas ni får en fin dag!
/L

20130914-091149.jpg