Category Archives: Info

YesNo

För en tid sedan fick jag hemskickat till mig ett test som visade om jag hade “sprintgenen” ACTN3 och därmed förmågan att producera ett visst protein som ingår i uppbyggandet av snabba muskelfibrer. Med ett enkelt självtest kunde jag se om jag presterar bäst vid explosiv träning eller vid uthållighetsträning.

Jag har enligt min mening lätt för att bygga muskler och tycker mycket mer om att köra t ex ett explosivt Cross-Fit pass på 45 minuter än att gå ut och långdistanslöpa i 2 timmar och tänkte att jag självklart har denna gen. Men så var inte fallet.

Precis tvärt emot min egna teori så har jag alltså inte den här genen som gör att min kropp svarar bättre på explosiv träning, utan min kropp är bäst på träning som utförs under en längre tid. Snabbare återhämtningsförmåga har jag iof också då i och med avsaknaden av genen och det är ju bra att man kan vara på’t igen snart efter ett pass. Så det är väl bara att snöra på sig joggingskorna och köra ;)

Blir ni sugna på att testa er? Gå då in på www.yesnotest.se. Det kostar 399kr.

Kram och trevlig lördag!
/L

20140322-180638.jpg

Välkommen till min blogg!

Linneatraining.com är bloggen där du kort och gott får följa mig, en helt vanlig motionär och min träning mot mina uppsatta mål. Tanken och min önskan är att med mina ord och bilder lyckas motivera andra att sätta upp mål med sin träning, att inspirera andra till att vilja nå sina mål eller kanske rent av få andra att börja träna.

Jag älskar att träna och vill få fler att göra det, så enkelt är det.

Jag brinner för det här och vill få andra att känna samma sak. Jag tycker att träningen blir roligare om man har satt upp mål för sig själv, så därför har jag en rad utmaningar och därmed en hel del träning framför mig. Målen kommer att betas av ett efter ett och nya kommer att skapas. Jag är redo. Är du?