YesNo

För en tid sedan fick jag hemskickat till mig ett test som visade om jag hade “sprintgenen” ACTN3 och därmed förmågan att producera ett visst protein som ingår i uppbyggandet av snabba muskelfibrer. Med ett enkelt självtest kunde jag se om jag presterar bäst vid explosiv träning eller vid uthållighetsträning.

Jag har enligt min mening lätt för att bygga muskler och tycker mycket mer om att köra t ex ett explosivt Cross-Fit pass på 45 minuter än att gå ut och långdistanslöpa i 2 timmar och tänkte att jag självklart har denna gen. Men så var inte fallet.

Precis tvärt emot min egna teori så har jag alltså inte den här genen som gör att min kropp svarar bättre på explosiv träning, utan min kropp är bäst på träning som utförs under en längre tid. Snabbare återhämtningsförmåga har jag iof också då i och med avsaknaden av genen och det är ju bra att man kan vara på’t igen snart efter ett pass. Så det är väl bara att snöra på sig joggingskorna och köra ;)

Blir ni sugna på att testa er? Gå då in på www.yesnotest.se. Det kostar 399kr.

Kram och trevlig lördag!
/L

20140322-180638.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>