Monthly Archives: December 2012

2013- ännu ett helt oskrivet blad

Nyårsblåsan hänger redo på galgen sedan ett par månader tillbaka, naglarna är nymålade med en väl utvald färg och förväntningarna på kvällen och framförallt det stundande året är skyhöga. Löften delas ut till höger och vänster och allt som man inte lyckats åstadkomma under 2012 kommer nu nästan per automatik att klaras av under 2013. Eller?

Vi har ett nytt år framför oss, ett oskrivet blad, och det känns både spännande och lite skrämmande tycker jag med dessa ofrånkomliga förväntningar.

Jag har funderat på det här med nyårslöften och kommit fram till att jag snarare tror på att våga drömma och att försöka uppfylla sina drömmar snarare än att ge löften som man kanske inte alls kan hålla. För löften är väl till för att inte brytas? Tålamod är något som behövs för att lyckas uppnå sina drömmar. Likaså vilja. Och en tro på sig själv. Att uppfylla sina drömmar kan ta tid. Låt det ta tid.

Jag drömmer om ett år då jag, och självklart de jag älskar, får vara friska och må bra. Det kanske låter klyschigt, men det är ganska enkelt. Om jag är frisk kan jag göra allting (iaf det mesta) jag vill; träna precis så mycket som jag önskar, öka prestationerna, sätta några PB och göra det jag tycker är roligast och då blir ju allting i livet mycket roligare! ;)

Jag kommer självklart att sätta upp nya mål för året och försöka uppnå dem. För det första ska jag springa flera av de lopp som jag under 2012 fick ställa in pga skador. Midnattsloppet och Kistaloppet är två lopp jag vill springa. Kanske blir det fler? Jag ska också under 2013 bli starkare, smidigare, snabbare. I Can’t wait! ;) Hm, det där lät ju faktiskt som ett efter ett annat löfte. Men låter det vara så då. Huvudsaken är att vi inte ger upp och straffar oss själva om drömmarna inte slår in, målen inte uppnås och löftena inte hålls just det här året. Det kommer ju förhoppningsvis om allt vill sig väl fler år. Sätt upp rimliga mål och ställ inte för höga krav på er och människorna i er omgivning.

Med det vill jag passa på att önska ER ett gott nytt år! Förhoppningsvis fyllt med träning och andra saker ni tycker om att göra! :D Ha också nu en härlig kväll vad ni än gör och ett fantastiskt 2013, precis som DU vill att det ska bli.
/L

20121231-105743.jpg Mitt träningsår 2012; Många powerwalks, löprundor, intervaller, styrkepass, CrossFit och tyvärr en del inställda lopp. Men också ett par genomförda och lyckade lopp. Vila, återhämtning och resor är också något jag ägnat mig mycket åt :)

Lite svingar

Vad vore väl en solkustenresa utan en dag på ranchen? ;) Jag har drabbats av ytterligare en förkylning och har tagit uppehåll från min träning här ett par dagar. Rosslet i halsen kanske får mig att skippa löp- och styrketräningen, men för det behöver man ju inte sitta helt stilla. Idag har pappa, brorsan och jag fått expertistips av familjens vän Janne på en av alla fina golfbanor här i området och vi har verkligen fått öva våra golfsvingar. Jag måste erkänna att jag har en bit kvar. Någon sa en gång att jag med min “kroppskontroll” skulle vara grym på golf bara jag lärde mig tekniken… Jag hör ju vad folk säger och vet vad jag ska göra men det är liksom som att kroppen inte riktigt vill lyda! Jaja, övning ger färdighet, så det är bara att fortsätta nöta. Golfen hör ju enligt min mening till allmänbildningen, precis som att åka skidor eller veta vad man tar i bänkpress ;) Vi får väl se hur det blir med den saken.

Imorgon bär det av hem till Sverige igen. Det har varit en underbart skön vecka och ett skönt avbrott, men samtidigt ser jag fram emot att komma hem; bli frisk (igen) och fira nyår! :)
/L

20121228-180036.jpg

20121228-180045.jpg

Mediteranean Sea and Me

Ännu en magisk morgon. Jag blev väckt av pappa strax efter 8, precis som igår morse då han och jag tog en snabb promenad på 1,5 timme innan frukost. Idag fick jag dock bege mig ut själv då pappa känner sig lite krasslig. Men det gjorde inget. Det var jag, min älsklingsmusik, solen och havet. Jag började med en kopp kaffe och två glas vatten. Redo. Jag sprang nya favoritrundan som först går uppför en bra bit för att när man nått toppen mötas av en slående vacker utsikt över havet där man bara måste stanna upp en stund.

När jag kom tillbaka efter ca 35 minuter (tog svängen förbi affären också) så gjorde jag 5 rundor av 32 utfallsteg och 10 armhävningar.

Nu sitter jag i solen mätt och nöjd med dagens träning. Imorgon får jag förhoppningsvis med mig pappa också ;)
/L

20121226-115846.jpg

20121226-115854.jpg

20121226-115802.jpg

10 pullups. Check!

Jag och pappa har bestämt att vi ska träna varannan dag den här veckan i Spanien, och då alltså unna oss vila varannan dag, så imorse när bonusmamma och lillebror fortfarande låg och sov gick vi upp och drack kaffe och massa vatten för att sen bege oss ut på vår första löptur på flera veckor för oss båda. Jag har ju varit förkyld i två veckor så vi bestämde oss för att ta det lite lugnt. Klockan var 9 när vi startade. 13 grader varmt, strålande sol och klarblå himmel. Ljuvlig start på dagen.

När vi kom tillbaka efter exakt 28 minuter (vi höll ett 5.30- minuterstempo uppskattningsvis) så avslutade vi vår morgonträning med en av mina favoriter: Burpees och situps 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 repetitioner: 10 Burpees, 10 situps och sen 9 Burpees och 9 situps osv osv ner till 1 repetition av vardera övning. Totalt 55 reps per övning. Underbart att komma igång med träningen igen! :)

Jag började sen att stretcha och var på väg hemåt när pappa föreslår att vi ska avsluta med lite pullups/chins. Jag hade ju satt upp som mål att klara 10 Chins innan jul så jag blev lite nervös när jag insåg att det var dags att göra ett försök där och då. Men gissa vad jag gjorde om inte 10 chins!!! :D Check på den!
/L

20121223-104217.jpgPappa och jag.

Nytt iPhone4 armband

Jag är i “sommarstugan” i Spanien! Solen skiner och jag har precis varit ute på en löprunda med pappa och mitt nya iPhone armband och ska nu avnjuta en frukost på terassen innan bikinin åker på för ett par timmars solande :D Känns fantastiskt att sätta sig på ett flyg från ett mörkt och kallt Stockholm och efter 3,5 timme vara framme i 24 grader och sol från en klarblå himmel. Magic! ;)

Här i Torrevieja ska jag fira jul med delar av familjen, äta solmogna avokados och apelsiner i mängd, träna och bara njuta av ledigheten :)
/L

20121223-101618.jpg

Årets julklapp

Företaget som jag jobbar på har i år gett oss anställda en julklapp i form av ett utökat friskvårdsbidrag, satt igång en gång-tävling och kommer erbjuda Yoga på fredagsmorgnarna i vår nya fina matsal med start efter jul! Jag älskar ju såklart den här typen av kloka initiativ och kan inte tänka mig någon bättre, mer välbehövlig julklapp som faktiskt gynnar både företaget och oss anställda. Win win! :D

Så nu kommer jag få till det här med yogan som jag så många gånger tänkt att jag vill hinna med, för att jag vet att jag skulle må så bra av det, men inte prioriterat. :)
/L

20121219-201012.jpg

Mot sol och semester

Jag känner mig fortfarande inte helt kry och det är nästan TVÅ hela veckor sen jag tränade sist. Det känns tråkigt, men det är samtidigt inget att göra åt mer än att försöka kurera, sova, äta nyttigt etc etc… Samtidigt som jag har svårt att motstå allt trevligt som förekommer och förgyller vardagen så här tiden innan jul :)

Nu blickar vi framåt istället vad gäller träningen ;)

På lördag åker jag ner med några i familjen till vår “sommarstuga” i Spanien. Jag har pappa med mig, som älskar löpning, lillebrorsan som nyligen fått upp ögonen för styrketräning och en bonusmamma som går och går och går. Veckan jag har framför mig kommer med andra ord gå i lugnets och träningens tecken, och det ser jag fram emot :D
/L

20121219-071951.jpg

När jag blir frisk…

… ska jag testa mitt senaste inköp, förutom alla julklappar då, nämligen talk. Man tar en droppe i handen, smetar in det så att man får det på båda händerna och vips så har man skapat sig ett grymt bra, klibbigt, grepp runt chinsstången för att klara fler pullups/chins! :D

Målet var ju att klara 10 st innan jul. Det är på måndag om en vecka det, och på lördag åker jag till Spanien för att fira så testet får jag helt enkelt göra på fredag! Pepp! Måste bara bli frisk först…
/L

20121216-210008.jpg

…och här var det fortfarande förkylt

Jag är fortfarande förkyld, det liksom bara eskalerar, och har tyvärr ingen rolig och inspirerande träning att bjuda på! Jag kommer nog inte kunna träna på hela helgen, men jobbar på att bli frisk till på måndag så jag kan köra mitt sista Crosstrainingpass innan jul!

Jag har trots halsont, snuva och lock för öronen iaf kunnat jobba och träffa kompisar på kvällarna och njuta av Lucia, så veckan har inte varit så tokig ändå :)

Efter en mycket mysig middag ute på stan med en kompis så ligger jag redo i min säng för att sova. Klockan är bara strax efter 22, men det gäller att bli frisk nu känner jag. Fokus. Krya.

God natt!
/L

20121214-220103.jpgKungsholms kyrka på Luciamorgon

Typiskt…

Om någon har hunnit undra var jag tagit vägen, t ex varför jag inte rapporterat om min bästa måndagsträning så var jag tvungen att ställa in Crosstrainingen igår för att jag har blivit förkyld! :( Blä för att vara förkyld! Blir alltid lika förvånad då jag bestämt tror att mitt ypperliga immunförsvar håller mig borta från allt vad magsjuka, influensor och förkylningar heter. Men sover man dåligt, alldeles för lite, och inte tar hand om sig till fullo, varje dag, så råkar även den med bra immunförsvar ut för bakterieattacker.

Som tur är så är jag tillräckligt pigg för att jobba än så länge (peppar peppar) och eftersom jag har världens roligaste och dessutom ett stillasittande jobb så gick det bra att jobba idag. Jag är dessvärre bannlyst från Sats av mig själv tills jag inte känner ett tryck över bröstet, kli i halsen och tills jag mår bra helt enkelt. Tills dess så kommer jag kurera mig med varma mjuka kläder under en varm filt, nyttig mat som gör mig frisk och kokhett te som dödar bakterierna.

Min förhoppning är att detta trams drar över och jag är Fit-for-fight redan om ett par dagar! Hoppas hoppas! Jag blir ju så himla rastlös!

Hoppas ni mår bra?!!
/L

20121211-190652.jpgMina nyttiga godheter till middag idag:Två Finncrisp med leverpastej på. En halv avokado och cocktailtomater. Bananomelett på två ägg och en halv banan med mini-keso och hallon till. Mums!