2013- ännu ett helt oskrivet blad

Nyårsblåsan hänger redo på galgen sedan ett par månader tillbaka, naglarna är nymålade med en väl utvald färg och förväntningarna på kvällen och framförallt det stundande året är skyhöga. Löften delas ut till höger och vänster och allt som man inte lyckats åstadkomma under 2012 kommer nu nästan per automatik att klaras av under 2013. Eller?

Vi har ett nytt år framför oss, ett oskrivet blad, och det känns både spännande och lite skrämmande tycker jag med dessa ofrånkomliga förväntningar.

Jag har funderat på det här med nyårslöften och kommit fram till att jag snarare tror på att våga drömma och att försöka uppfylla sina drömmar snarare än att ge löften som man kanske inte alls kan hålla. För löften är väl till för att inte brytas? Tålamod är något som behövs för att lyckas uppnå sina drömmar. Likaså vilja. Och en tro på sig själv. Att uppfylla sina drömmar kan ta tid. Låt det ta tid.

Jag drömmer om ett år då jag, och självklart de jag älskar, får vara friska och må bra. Det kanske låter klyschigt, men det är ganska enkelt. Om jag är frisk kan jag göra allting (iaf det mesta) jag vill; träna precis så mycket som jag önskar, öka prestationerna, sätta några PB och göra det jag tycker är roligast och då blir ju allting i livet mycket roligare! ;)

Jag kommer självklart att sätta upp nya mål för året och försöka uppnå dem. För det första ska jag springa flera av de lopp som jag under 2012 fick ställa in pga skador. Midnattsloppet och Kistaloppet är två lopp jag vill springa. Kanske blir det fler? Jag ska också under 2013 bli starkare, smidigare, snabbare. I Can’t wait! ;) Hm, det där lät ju faktiskt som ett efter ett annat löfte. Men låter det vara så då. Huvudsaken är att vi inte ger upp och straffar oss själva om drömmarna inte slår in, målen inte uppnås och löftena inte hålls just det här året. Det kommer ju förhoppningsvis om allt vill sig väl fler år. Sätt upp rimliga mål och ställ inte för höga krav på er och människorna i er omgivning.

Med det vill jag passa på att önska ER ett gott nytt år! Förhoppningsvis fyllt med träning och andra saker ni tycker om att göra! :D Ha också nu en härlig kväll vad ni än gör och ett fantastiskt 2013, precis som DU vill att det ska bli.
/L

20121231-105743.jpg Mitt träningsår 2012; Många powerwalks, löprundor, intervaller, styrkepass, CrossFit och tyvärr en del inställda lopp. Men också ett par genomförda och lyckade lopp. Vila, återhämtning och resor är också något jag ägnat mig mycket åt :)

2 Comments

 • 1
  December 31, 2012 - 1:50 pm | Permalink

  Gud va inspirerad och glad jag blev att ditt inlägg! Taggad mot att nå mina mål med 2013! Tack för en bra blogg! <3 Gott nytt år!!

  • 2
   linneatraining
   January 1, 2013 - 7:04 pm | Permalink

   Tack Karin! Jätteroligt att kunna inspirera! :)
   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>