Monthly Archives: May 2014

Trehundringar

I måndags var jag och pappa och sprang intervaller på banan bakom Karlbergs slott med Runday. :)

Temperaturen sjönk säkert 10 grader från skön sommarvärme till någon slags höstlik och rå kyla under tiden vi var där men vi körde på ändå ;)

10 st X 300 meter med 60 sekunders gåvila emellan. Passet avslutades med löpstyrka för höftböjare och bål.

Nu är det långledigt några dagar så det är bara att njuta :)
/L
20140528-140439-50679439.jpg

Äntligen sommar!

Under en 30 minuters cykeltur tar jag mig varje dag till och från jobbet genom ett soligt och somrigt Stockholm. Runday-passen på måndagar och styrkan på ett av Kungsholmens utegym som ett avbrott från joggingturen runt stadsdelen gör att man kan träna och samtidigt njuta av detta fantastiska väder. Där emellan luncher i solen och middagarna ute i det gröna, gärna vid vattnet. Det gäller att passa på nu. Njuta.

Ha en härlig sommarhelg!
Kram!
/L

20140523-081505-29705753.jpg

Protein

Hur man räddar en lunch som annars skulle bestå av endast några salladsblad, cocktailtomater och två ägg? Man gräver fram något smarrigt ur kylen, denna gång några skivor chevréost och toppar med rostade valnötter och honung ;)

Kollegorna undrar ofta varför jag alltid har ett eller ett par ägg bredvid en pizza-bit eller någon annan kolhydratrik bit mat på tallriken. Svaret är enkelt; jag behöver proteinet. Det är det som gör att vi tillsammans med träning bygger och bevarar musklerna. En allsidig kost är A och O för vårt välbefinnande men visst slinker det ner ett och annat som kanske inte är optimalt för att upprätthålla en vältränad kropp, men så länge jag får i mig proteinerna känner jag mig lugn. ;)
/L

20140508-171811.jpg

Hello Runday!

Ikväll var det comeback för mig och pappa på Runday! :) Jag fick även med mig min grymt duktiga löpare till kollega också. Parintervaller körde vi i kvällssolen.

Man parade ihop sig två och två och så sprang man åt varsitt håll på en 1 km bana i skogen bakom Karlbergs slott . När man mötte varandra på stigen så vilade man i 30 sekunder och så sprang man tillbaka. 1 minuts vila när man möttes igen. Vi hann med 4 sådana här intervaller och jag säger bara en sak. Jobbigt! Men åh så roligt! Och som jag alltid tänker när jag inte känner mig i form så gäller det nu bara att fortsätta gå på Rundays träningar resten av våren och sommaren :)
/L

20140505-204559.jpg
Skönt att komma ut efter en hel dag på kontoret. Kul att spexa lite också ;)