Monthly Archives: February 2013

Goood Morgon!

Igår hade jag sån träningsvärk i bröst och triceps och en konstig träningsvärkkänsla i rumpan/ryggslutet så jag promenerade hem istället för att köra det planerade styrkepasset och vilade min lilla kropp ;)

När jag kommer in i ett flow då kroppen känns stark och smidig och svarar på träningen, kosten jag äter och välmåendet jag känner så har jag svårt att hejda mig utan vill bara köra på! Men man måste lyssna till kroppen och jag gjorde nog rätt i att vila igår trots allt och körde istället tung styrka för rygg, ben och mage nu på morgonen.

Jag var på gymmet 06.45 och körde följande övningar:

Uppvärmningen blev promenaden på 5 min till Spårvagnshallarna. Skönt att väcka kroppen till liv :)

Chins/pullups
Marklyft, 5 set och avslutade med en trea på 80kg
Kettlebellsvingar, 16kg, 3×12
Benpressar
Fällkniv 3×20
Plankan 3 x 2min

Passet tog 1 timme med avslutande stretch. Och efter dusch och fix är jag nu redo för en arbetsdag! Man kanske skulle ta och köra styrkepassen på morgonen nu när det börjar bli ljust så tidigt?! :)

Hoppas ni får en fin dag!
/L

20130227-194432.jpg Lunchpromenader med kollegorna hör till standard när solen skiner :)

Stark som en oxe, lätt som en fjäder

Känslan är obeskrivlig när man känner att man lätt som en fjäder lyfter från marken och benen nästan går av sig själva. Med grym musik i ett par nya lurar kändes det så när jag tog mig an kvällens egenkomponerade intervallpass.

4 x 2 min i 13,3km/h (4.30-tempo)
4 x 1 min i 15 km/h (4 min-tempo)
10 x 30 sekunder i 17km/h (3.30-tempo)

30 sekunders vila mellan intervallerna. Med uppvärmning 1km och nedvarvning några hundra meter tog passet 40 minuter och jag känner mig asnöjd ;)

Inte bara lätt som en fjäder utan stark som en oxe kände jag mig också så jag passade på att köra några tunga övningar för bröst, axlar och triceps när det ändå kändes så bra. 3 set av varje 6-10 reps, tungt som sagt.

Liggande hantelpressar för bröst
Triceps pushdowns med rep
Stående hantelpressar för axlar
Liggande stångpressar för triceps

Imorgon är planen att köra rygg. Kanske får med lite ben och bics också.

Trevlig kväll!
/L

20130226-201958.jpg Peppande intervall-musik i mina lurar just nu

Solenergi

Jag har haft en träningsfri/-lös helg och har bara tokladdat upp med energi med hjälp av nära och kära; min familj och fina vänner. Tänk vad de kan hjälpa till, utan att kanske ens veta om det, när man känner sig allmänt håglös och less. Solens återkomst igår har jag även att tacka för bidragande faktor till ett strålande humör idag. :) Fantastiskt skönt att man fick en liten påminnelse om att vi går mot ljusare tider och våren! Jag har känt mig otroligt påverkad av det här mörkret, mer än vanligt och jag lovar mig själv att spendera mycket tid utomhus; löpträna såklart, men också bara sitta på uteserveringar/caféer med någon/några man tycker om och bara njuta.

Hoppas ni haft en skön helg!? Jag känner mig pigg och laddad för ny vecka med träning och jag hoppas jag kan bidra med lite inspiration här på bloggen också. Ikväll var det Crosstraining med PT-Emelie på Spårvagnshallarna. Som vanligt bästa starten på veckan och nu känner jag mig ännu mer pepp inför veckan som kommer. Nu kör vi! :)

/L

20130225-084149.jpg

Celebrate your life

Jag har en vän som med beslutsamhet och en livsstilsförändring med bra kost och sammanlagt nu under 2 år mååånga timmar på gymmet har gått ner 20kg! Hon är grym tycker jag! All cred till folk som vill göra en förändring och verkligen tar tag i det och genomför det till fullo. Ikväll har denna vän därför anordnat en fest för livet med sommartema, klänningar och blommor i håret, för henne och hennes vänner och kärlek och jag vill självklart fira med henne :)

Kämpa för era drömmar och mål. Jag tror att om man vill något tillräckligt mycket så kommer det att ske. Man måste bara verkligen tro på det och kämpa för det lite.

Jag vet vad jag drömmer om och jag ska se till att de uppfylls ;)

Trevlig lördag till er!
/L

20130223-121124.jpg

More wishes than stars

Jag har sen ett par dagar känt av början till en förkylning och ligger därför väldigt lågt med träningen. Jag ska klä mig varmt, mysa in mig i en filt, bara ta det lugnt ikväll och hålla tummarna för att en förkylning inte ska bryta ut.

Jag hoppas att ni mår bra, kan träna hårt och njuta av helgen och förhoppningsvis lite sol på söndag! :)

Många kramar!
/L

20130222-173356.jpg Tavla av Carolina Gynning. I Love it.

Lite bakhalt minsann

Släpade med skidorna på tunnelbanan i morse till jobbet och stod 17.00 ombytt och klar utanför kontoret på Ringvägen för att tillsammans med pappa bege mig ut till Ågesta skidspår. Kvällsåkning, kämparanda och premiär för de nya grejerna såg jag fram emot.

Vi kom ut till Ågesta och började rigga grejerna. Burr vad kallt! Aja, snart är vi iväg och då får vi upp värmen. Pappa hjälpte mig att valla och så drog vi iväg. Pappa som hade både glid och fäste tog av och tog det långa varvet på 8km. Jag som hade varken eller tog ett kort varv och var tillbaka vid bilen helt slut efter ca 20 minuter… “Svårvallat” som tydligen alla har sagt att det har varit under veckan enligt vaktmästaren/spårfixaren var bara förnamnet. Som tur var hittade jag en värmestuga och här sitter jag nu. Jag som undrat lite över allt snack om vallning, (hur svårt kan det vara?), känner mig nu övertygad om hur viktig själva vallningen är för att ens ta sig fram. Oj, jag har mycket att lära. Knappt något glid och inget fäste är iaf inget jag rekommenderar. Bättre lycka nästa gång!

Pappa och hans kompis Kjelle som åker öppet spår på söndag tar ett till varv och jag kan bara önska dem lycka till på söndag! :)
/L

20130220-190016.jpg

Ett ljus i tunneln

Gissa om jag kände mig lättad när jag imorse såg att solen kommer titta fram på söndag! Jag känner mig otroligt påverkad av det här tråkvädret och längtar så himla mycket efter sol och ljusblå himmel. Men som jag sagt tidigare så håller jag fast vid att varje dag räknas, every day counts, man kan inte hela tiden bara gå och längta framåt, så jag försöker fokusera på annat som är trevligt och härligt här i livet :) Som t ex träningen som går bra just nu. Jag är frisk och känner mig stark när jag väl är på gymmet eller på löpbandet och kör.

Igår var det Crosstraining med järngänget och tränaren Emelie, som numera använder mitt lilla team som referensgrupp när hon bytt ut övningarna på passet ;) Vi körde tabata-intervaller med bl a dragkamp, sprintintervaller, tunga lyft och olika typer av benböjar och utfall. Intervallerna varade i 30 sekunder och vilan där emellan var bara 10 sek så det var fullt ös!

Idag körde jag intervaller på löpbandet i mitt måltempo, alltså så snabbt jag vill springa milen på 45 min i. 13,3km/h eller ett 4.30 tempo (4,5 min per km)

Uppvärmning 1km
6 x 800 meter
Vila ca 1 min emellan
6 x 400 meter
Vila 20 sek emellan

10 km visade mätaren när jag var klar. Riktigt bra pass. Svettigt och bra att nöta in ett tempo som jag måste bli van vid att hålla. Jag har en bit kvar tills jag kan hålla det rakt igenom i 10km, 45 min.

Imorgon blir det skidor! Premiär med nya grejerna. :)

Trevlig kväll!
/L

20130219-203205.jpg Jippi!

New In

Nu har jag slagit till och köpt mig ett par sprojlans nya längdskidor med alla dess tillbehör och jag känner mig riktigt nöjd! :) För under tretusingen fick jag ett par nyvallade Madshus skidor, bindningar, stavar, pjäxor, valla-kit, skidväska och skidvantar. Pappa var snäll och körde med mig ut till Bromma Blocks och XXL där jag fick superbra hjälp av en trevlig och kunnig ung man. Han hjälpte mig att välja ut bra grejer som passade mitt behov och lärde mig allt om vallning vid minus, plus och mittemellan. Nu gäller det bara att få till lite åkning nån gång den här säsongen. Pappa min kör Öppet spår nästa helg så jag kanske åker med på deras genrep nån kväll under veckan, vi får se. :)

Helgen har annars varit träningsfri, inte för att jag inte ville träna utan för att jag verkligen behövde komma ner i varv. Oftast är träning, en skön löptur eller ett hårt pass på gymmet en ypperlig lösning på problemet om man behöver rensa tankarna, men nu behövdes bara vila, tid med mina närmaste och promenader, så steg till stegtävlingen har jag iaf fått ihop. ;)

Hoppas ni också haft en fin helg och är taggade på en ny vecka med nya möjligheter! Själv hoppas jag få se lite av solen som verkligen lyst med sin frånvaro i vad som känns som en evighet nu och därmed få en liten energiboost. Håll ut alla ni som precis som jag lider av detta mörker, vi är snart ute ur tunneln. Man får fokusera på allt kul som händer. Imorgon ser jag t ex fram emot mitt crosstrainingpass och så lite annat smått och gott i veckan ;)
/L

20130217-214036.jpg Nyshoppad, helkittad, nöjd

Trevlig lördag!

Jag vill önska er en trevlig lördag! Själv ska jag vila från träning idag, ta en lång promenad istället och försöka hitta nåt slags lugn efter en fartfylld vecka.

Ta hand om er!
/L

20130216-113029.jpg

All you need is Love

…and a really good workout!

Jag hoppas att ni tar hand om era hjärtan idag?! Det hoppas jag iof att ni gör varje dag, men idag kan hjärtat få lite extra omtanke :)

Själv har jag sprungit 6km, gjort så många armhävningar (på tå självklart) jag kan göra på 1 minut, gånger 3, köttat benpressar och Dips.

Nu nedvarvning, bananomelett med keso, hemmagjord äppelmos och bär och senare Anja Pärson-dokumentär på svt.

Slängkyssar till er!
/L

20130214-195750.jpg