Lite bakhalt minsann

Släpade med skidorna på tunnelbanan i morse till jobbet och stod 17.00 ombytt och klar utanför kontoret på Ringvägen för att tillsammans med pappa bege mig ut till Ågesta skidspår. Kvällsåkning, kämparanda och premiär för de nya grejerna såg jag fram emot.

Vi kom ut till Ågesta och började rigga grejerna. Burr vad kallt! Aja, snart är vi iväg och då får vi upp värmen. Pappa hjälpte mig att valla och så drog vi iväg. Pappa som hade både glid och fäste tog av och tog det långa varvet på 8km. Jag som hade varken eller tog ett kort varv och var tillbaka vid bilen helt slut efter ca 20 minuter… “Svårvallat” som tydligen alla har sagt att det har varit under veckan enligt vaktmästaren/spårfixaren var bara förnamnet. Som tur var hittade jag en värmestuga och här sitter jag nu. Jag som undrat lite över allt snack om vallning, (hur svårt kan det vara?), känner mig nu övertygad om hur viktig själva vallningen är för att ens ta sig fram. Oj, jag har mycket att lära. Knappt något glid och inget fäste är iaf inget jag rekommenderar. Bättre lycka nästa gång!

Pappa och hans kompis Kjelle som åker öppet spår på söndag tar ett till varv och jag kan bara önska dem lycka till på söndag! :)
/L

20130220-190016.jpg

4 Comments

 • 1
  Holma
  February 20, 2013 - 7:17 pm | Permalink

  Jag har ju hållit på å vallat å donat en massa på intersport. Har dom tagit ut rätt spann och skit åt dig så prova att köra med fästtejp! Glidvalla är jävligt mycket lättare att hålla på med än fäste. Sen så håller tejpen enligt rekommendationer 20mil(många åker längre) och går från +5 till -20. 150kr rullen. sjukt värt!

  • 2
   linneatraining
   February 20, 2013 - 8:42 pm | Permalink

   Stod i valet och kvalet och valde bort tejpen. Fel kanske då?! ;) Jag får testa det! Tack!
   Kram L

 • 3
  Victoria
  February 21, 2013 - 9:16 am | Permalink

  Haha, ja jag håller med…om man inte har vallarbod eller någon som verkligen kan lära en(valla åt en) från grunden vid alla tänkbara fören så skulle jag satsa på tejp! Åkte en mil igår i förrgår och det funkar fint! Har nog åkt 15 mil hittills i år i alla fall och än så länge känns tejpen bra! :)

  • 4
   linneatraining
   February 22, 2013 - 8:43 am | Permalink

   Tack Vickan! :)
   Kram L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>