Äntligen vår!

Veckan som gått har varit riktigt bra träningsmässigt och våren har äntligen kommit vilket gör den ännu bättre! :)

Jag startade veckan med ett intervallpass med Runday. Vi sprang parintervaller, vilket innebär att man är två och två som springer en bana på 1 km åt varsitt håll. När man möts vilar man 30 sekunder och sen springer man tillbaka åt samma håll som man kom. Efter fyra  intervaller var det seriepaus i 3 minuter, sen körde vi 4 vändor till. Totalt blev distansen 4km. Jag var riktigt trött redan när jag kom till passet pga för lite sömn under helgen och ännu tröttare var jag efteråt, men det hjälpte att ha en intervallkompis att peppa och bli peppad av efter varje sprungen intervall.

Efter två dagars vila, bl a pga av mycket jobb, var jag fit for fight igen för att köra ytterligare ett intervallpass. Jag hade tänkt springa utomhus men ångrade mig när jag klev ut från kontoret och regnet stod som spön i backen och passet fick bli på löpbandet på gymmet istället. Jag hade fått tips av en kompis som även är en duktig löperska om ett pass som passar bra när man springer på just löpband. Passet går ut på att man springer 1km i ett hyffsat högt tempo (hennes rekommendation 4,5 min/km) och joggvilar 2 minuter och så upprepar man det 4-6 gånger. Jag höll ett 5-minuters tempo på mina intervaller, joggvilade i 2 minuter och upprepade proceduren 5 gånger. Jag avslutade passet med att jogga 2 km i ett lugnt tempo. Det som är bra med att springa den här typen av pass på ett löpband är att man enkelt håller samma tempo på sina intervaller eftersom man aktivt måste dra ner hastigheten om man ska kunna springa långsammare, och det vill man ju helst inte ;)

Ett styrketräningspass fick avsluta arbetsveckan och överkroppen fick sitt. Eftersom jag är en obotlig styrketräningsälskare tänker jag inte sluta bygga muskler för att bli lättare och kunna springa snabbare. Men det får jag berätta mer om i ett senare inlägg!

Igår blev det som sagt ett 17km-pass runt Brunnsviken och Norra Djurgården inför Kungshomen Runts halvmara. Riktigt härligt!

Veckan avslutades med födelsedagsfirande för en av mina bästa vänner, långpromenad runt Kungsholmen med start i Kungsträdgården vars Körsbärsträd blommar så fint just nu och söndagsmiddag med familjen. Bra vecka helt enkelt!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>