14 på insidan

Jag har länge velat veta mer om vad min träning ger, hur jag ser ut och mår på insidan av min kropp, så igår genomgick jag en kroppsscanning. Jag fick reda på massor av viktig information som jag tycker alla borde vara medvetna om när det gäller sin egen kropp.

Jag fick stå på en våg och hålla i två handtag som med hjälp av elektriska stötar kände av förutom min vikt även mängden vatten i min kropp, andel kroppsfett, mängd fett runt de inre organen samt hur mycket muskler jag består av; 80% visade det sig.

Resultatet visade även att min metaboliska ålder är 14 år och på en skala som mäter ens fysiska grad från 1-9 då 9 är bäst var jag en 8 vilket sammanfattade min kroppstyp som smal och muskulös. Jag hade 61,5 % vatten i kroppen, vilket tydligen var mycket bra och väldigt ovanligt att man hade så pass mycket. Men då dricker jag nästan konstant under dagen, säkert 2-3 liter vatten. Jag fick även äntligen reda på min andel kroppsfett vilken låg på 16,7% (normal för kvinnor 20% och män 15%). Fett runt mina inre organ visade en etta på en skala från 1-12 då 1 är bäst. Så det var ju skönt att höra. :)

Jag fick även reda på hur det låg till med nivåerna vitaminer, mineraler och animosyror i min kropp. Här visade faktiskt testet brist på flera vitaminer som kalcium, zink, vitamin A, B1 osv. Vad jag tyckte var märkligt var att det jag behövde få i mig för att öka dessa var precis de saker jag dagligen stoppar i mig; mejeriprodukter, ägg, kött, fisk, nötter. Vad det kunde bero på var att jag trots att jag tycker att jag äter tillräckligt inte gör det i relation till hur mycket jag tränar. Ett löfte till mig själv att börja äta mer varierat och en burk multivitaminer fick följa med mig hem och om två månader ska jag tillbaka och då får jag se om nivåerna har gått upp.

Det här fick mig att inse vad ca 7 år av tuff träning har gett och vad träningen fortfarande ger mig. Trots att jag tycker att det på utsidan inte händer speciellt mycket längre så mår min kropp alltså som en elitidrottande fjortonåring ;)

Jag fick ny energi och motivation och sprang 5 km och gymmade på utegymmet 30 min. Konditionen är riktigt kass nu så här ska jag lägga i ytterligare en växel. Återkommer om hur det går med det. Fysiken kan ju trots goda resultat alltid bli bättre :)

Om det är någon som blir nyfiken och vill göra en kroppsscanning och få info om vad man bör göra mer eller mindre, äta mer eller mindre av så kontakta Allan hos Kroppsfixarna.

Kram på er!
/L

20130719-213656.jpg

2 Comments

 • 1
  Åsa
  July 21, 2013 - 7:46 pm | Permalink

  Hej Linnea!
  Inspirerande blogg! :)
  Är det kroppsfixarna i Stockholm du varit hos? Har du kontaktuppgifter i så fall? Hittade bara information till kroppsfixarna i Göteborg. Bor i Sthlm å är sugen på att göra en koll :)
  Vänligen
  Åsa

  • 2
   linneatraining
   July 22, 2013 - 6:37 pm | Permalink

   Hej Åsa!
   Tack så mycket! :)
   Klart du ska göra det här! Hälsofixarna.se ska det vara. Allan Åsbrink var jag hos.

   Lycka till!
   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>