10 veckor kvar till SUB 45

På lördag är det exakt 10 veckor kvar till Kistaloppet; loppet då jag ska prestera 10km på 45 minuter. För att klara detta krävs det en hel del träning. Jag tränar redan hårt tycker jag, men jag har ändå en bit kvar. Mitt upplägg ser därför ut så här; träna 4-5 pass i veckan; minst 2 intervallpass, 1 långpass (13-15km) och 1 distanspass (8-10km). Sen tillkommer styrka på det. Det här upplägget klarar jag utan som helst problem när jag är på hemmaplan, men av de 10 kommande veckorna kommer jag att vara borta på semester i drygt 4 veckor varav de 2 första veckorna, de kommande två, är mestadels på en segelbåt! Jag inser att träningen inte kommer ligga i fokus då, men att tidspressen som jag ändå känner att jag har kräver att jag upppehåller träningen så gott det går under de kommande två veckorna och sen att jag håller den planerade träningen under resterande 8 veckor.

Wish me good luck!

 /L

 Redo för Vårruset i Maj 2012

2 Comments

 • 1
  June 29, 2012 - 8:57 am | Permalink

  Asså allvarligt L!
  Du kommer fixa 45 relativt lätt. Det är jag helt övertygad om. Se till att köra några pass (upp till 7-8km) i 4:30-tempo så kommer du märka att du är redo. Det är dags att börja med affirmationer. Ställ dig framför spegeln och tala om för din hjärna att du kommer klara det. För varje gång du säger det så kommer din hjärna mer och mer ställa in sig på att sub 45 är realistiskt. Testa. Det kommer kännas larvigt i början men det funkar. Tro mig!
  Ha det bäst!

  • 2
   linneatraining
   June 29, 2012 - 8:25 pm | Permalink

   Tack för tipset E! Det ska jag börja med! :)
   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>