Kloka råd

En klok man och duktig löpare avrådde mig från att gymma som jag i mitt tidigare inlägg sa att jag skulle göra idag för att jag inte ville komma upp i för hög puls men ändå börja träna igen lite smått efter min förkylning. Jag fick tipset att det var mer skonsamt att jogga för att hålla en jämn och inte för hög puls. Jag tog de kloka rådet till mig (Tack E!) och begav mig ut på mitt favoritvarv i lummiga Liljansskogen som är 3km och rätt så kuperat. Totalt med rundan, vägen dit och hem, plus ett varv på 1km-slingan så fick jag ihop 6,3 km vilket tog 35 minuter. Alltså höll jag ett relativt lågt tempo på ca 5.30 minuter per km och det kändes bra och inte alls jobbigt, så det känns som jag tog rätt beslut att börja träna igen idag. Men man ska vara försiktig när man börjar träna igen efter att man varit sjuk och inte pusha sig själv om det känns jobbigt. Känn av era kroppar, hur den mår och hur det känns, för ni måste vara rädda om er. :)

Nu blir det middag för en atlet; tonfiskburgare på en bädd av sallad ;)

4 Comments

  • 1
    May 25, 2012 - 9:06 am | Permalink

    Any time, L!
    Har en god vän som är hjärtspecialist. Han har alldeles för många dåliga erfarenheter av till synes friska människor som stupar i spåret eller på gymet. Det är inte värt att chansa…
    När en infektion är på väg ur kroppen kan det däremot vara fördelaktigt med en lite pulshöjning för att driva ut det sista. Det kan dock räcka med en lätt jogg eller ett bastubad.
    Ha nu en fin helg!

    • 2
      linneatraining
      May 25, 2012 - 6:54 pm | Permalink

      Ja, det vore det verkligen inte värt! Vi är rädda om oss!
      Tack detsamma E, ha en bra helg i solen!
      /L

  • 3
    Annika
    August 28, 2012 - 4:31 pm | Permalink

    Sugen på tonfiskburgaren ;). Vad hade du i den? /A

    • 4
      linneatraining
      August 29, 2012 - 7:12 pm | Permalink

      På 1 tonfiskburk i vatten blir det 2 portioner. Jag blandar tonfisken med en halv hackad rödlök och ca 2 msk crème fraîche 34% eller den lite lättare varianten. Sen lite salt och peppar på det. Gott kan jag lova att det blir! :)
      /L

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>