Mjukgörande

I torsdags kväll angrep jag musklerna på ett annat sätt, jag fick nämligen massage på Naprapathögskolan. Där får man ca 45 min massage för bara ett par hundralappar. Visserligen är det elever på skolan som utför behandlingen, men jag tyckte det verkade som att killen som tog emot mig visste vad han gjorde. Han gjorde lite tester och
kunde konstatera att mina axlar var ett uns framåtvridna, vilket inte är så ovanligt när man sitter framför en dator i princip hela dagarna i ända. Baksida axlar och lats rekommenderade han mig att fokusera på.

I fredags, under veckans sista pass, körde jag ett styrkepass för bröst, ben och mage och fokuserade på att utföra övningarna med rätt teknik. När jag t ex körde liggande hantelpressar för bröst tänkte jag på att trycka ner axlarna och svanken i bänken. När man kör tungt för bröst är det annars väldigt lätt att man sätter ner fötterna i golvet och svankar vilket kan leda till skador i just svanken. Och när jag gjorde benböjar i smithmaskin så spände jag magen/bålen för att inte tappa hållningen.

Det är ganska lätt hänt att man glömmer tekniken och bara matar på med tunga vikter när man känner sig stark. Men vi ska hålla länge och orka träna hela livet så var rädda om er när ni bygger. :)

Trevlig söndagskväll!

/L

20140209-164453.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>