Grundläggande förutsättningar

Jag brukar tjata om vad träning gör för ens välmående, att man blir piggare, gladare och att man då kan göra andra saker i livet med mer energi och glädje. Om något man måste göra känns lite jobbigt så tror jag att det skulle kännas ännu jobbigare om man inte kände sig fysiskt och psykiskt stark och stabil och det tror jag att träning bidrar mycket till.

Det finns samtidigt massor av saker runt omkring som kan störa träningen, även om motivationen finns där och det gäller att ha grundstenarna på plats.

1. Må bra- det kan vara svårt att styra detta alltid förstås; det är ju mycket som påverkar ens välbefinnande. Man kanske lätt påverkas av yttre faktorer som andras humör och relationer med andra, man kanske är skadad eller av någon annan anledning har en svacka. Det gäller då att fokusera på de bra sakerna man troligtvis ändå har i livet. T ex om man är olyckligt kär, eller har det tufft på jobbet, tänk istället på människor du har runt omkring, vänner och familj som finns där och stöttar dig. Fokusera på annat än det som gör dig trött och som gör att du tappar ork.

2. Stressa inte- man hinner inte med allt man vill hinna med. Inse och acceptera det och välj att göra det du tycker är viktigast. Vill man träna under sina få lediga timmar på dygnet så kanske den avancerade matlagningen, Facebookandet eller tv-tittandet får ge vika. Passa på att göra sådana saker när du har vila.

3. Jämför dig inte med andra- det här kan ju vara svårt, speciellt om man har mål och vill nå den nu. Man ser personer som ligger före; är mer vältränade, springer snabbare, gör fler burpees… Försök fokusera på dig själv. Du kommer nå ditt mål, låt det ta tid. Det blir mycket roligare om man inte hela tiden jämför sig med de som är bättre, för det kommer det alltid finnas människor i sin omgivning som är.

4. Gör en plan- sätt upp ett realistiskt mål och gör ett schema som du ska hålla dig till. Deppa bara inte ihop helt om du missar ett pass; det är en dag imorgon också och vi ska hålla länge. Är man trött trots att det står distanspass på schemat, vila.
/L

20130310-144346.jpg Mina vänner är jag oändligt tacksam för. Utan dem hade jag inte kommit långt i livet mitt :)

One comment

  • 1
    March 10, 2013 - 8:23 pm | Permalink

    Himla kloka ord!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>