Träningsupplägg

Jag funderar på ett nytt träningsupplägg för att bli starkare, snabbare och smidigare som jag utlovade i ett tidigare inlägg att jag under 2013 skulle bli ;) Fast mest är det för att jag tycker att det är så kul att planera och får liksom som en nytändning när jag har ett nytt schema framför mig och börjar köra efter det.

Som synes nedan så hade jag under förra året tydligen inte varit på gymmet ens 2 ggr i veckan i snitt?! Känns ju som att jag är där jämnt! ;) Fast när jag tänker efter så stämmer det nog. I början av året hade jag stort fokus på löpningen och använde gymmet lite mer som ett komplement när jag behövde intervallträna på löpbandet eller för att jag ändå vill bibehålla musklerna. Under hösten började jag gå mer frekvent, då jag fick börja rehabträna och istället för timmar ute i löpspåret ta tiden på styrketräning och olika pass, men det räckte inte för att öka snittet. Vad jag vill komma till är att jag, till skillnad från många andra som hellre är ute i friska luften, vill spendera mer tid på gymmet; köra fler och mer fokuserade styrkepass helt enkelt. Samtidigt som planen för året är att kunna springa flera lopp vill jag fortsätta forma kroppen (med styrketräning) och känna mig stark!

Det maximala vore att köra 5-6ggr i veckan:
1. Minst två styrkepass så jag hinner köra igenom kroppen, så ett pass för t ex ben, axlar och triceps. Under det här passet kommer jag köra bl a grundövningar som dips och benböj.
2. Ett styrkepass för resterande kroppsdelar; biceps, bröst och rygg. Bänkpressar, marklyft och bicepscurls är exempel på bra basövningar.
3. Ett löppass med fokus på intervaller. Man kan variera intervallerna hur mycket som helst; distanser, antal intervaller, backe osv.. Löpskoleövningar är också något man kan lägga in här. Jag har tänkt att börja träna med Runday igen nu när det känns bra i höft och ljumske bara jag fortsätter med rehab och stretchar ordentligt efter varje pass. Det ska bli sååå kul att komma tillbaka! :D
4. Ett dispanspass på 8-10km i ett inte för snabbt tempo men heller inte jogg-/snacktempo. Det här passet kommer ju gå snabbare ju fler pass man kör och om man varierar löppassen. På det här passet kan man lägga in tex plankan, och andra övningar som stärker magen och bålen som situps.
5.Jag har ju pratat mycket om CrossFit och jag testade några gånger på nyöppnade CF anläggningen på Sats, men fastnade inte för det som jag trodde. Det blir ju inte samma sak att träna CF på Sats som på en riktig CrossFit-Box, men jag är inte heller redo att ta hela steget och bara träna CrossFit. Än. Jag gillar ju den här unika mixen och kommer köra åtminstone ett pass CrossFit eller Crosstraining. Men vem vet jag kanske byter ut nåt strikt styrkepass för ett CF-pass ;)
6. Yoga. Varje fredagsmorgon blir det Yoga på jobbet och det ser jag fram emot.

Det var 6 pass i veckan det och det känns ju som minimum för att få med allt. Här ska träningen tas till en ny nivå! Är det någon som är med?! :D
/L

20130104-212018.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>