Tung rygg och CT-intervaller

Jag fick som sagt sällskap av brorsan idag på gymmet, vilket inte händer så ofta, så jag var nöjd. :) Han är imponerande stark och har en bra inställning till träning som jag sympatiserar med. Tung styrka är grejen och vilan är viktig eftersom det är då man bygger upp kroppen.

Idag blev det ett tungt ryggpass. Vi körde Marklyft, Pullups/Chins 10st X 7 set med start varannan minut, sittande rodd, baksida axlar (bilden) och pullups med vänt grepp för att koppla på biceps istället för lats (som man tränar mer i vanliga pullups).

Även om jag var trött i musklerna efter ca timmen med styrkan så kände jag behov av att öka pulsen, pressa hjärtat lite, så jag sa hej då till brorsan och hoppade på en crosstrainer och körde 30 minuter med intervaller à la 30-20-10. Alltså 30 sekunder jobbigt, 20 sekunder tungt och 10 riktigt as-tungt. Där har vi 1 minut. Jag körde 5 minuter, alltså 5 varv av dessa intervaller. När 5 varv var gjorda vilade jag 2 minuter, sen körde jag två 5-minutare till med 2 minuter emellan. Väldigt jobbigt, precis som spinningen jag körde häromdagen fast jag använde hela kroppen. Riktigt bra pass och jag kan verkligen rekommendera att man har med sig en plan, ett upplägg, när man ställer sig på en crosstrainer för att verkligen få ut något av träningen.
/L

20130512-201500.jpg

One comment

  • 1
    May 24, 2013 - 3:41 pm | Permalink

    Dedär intervallerna lät riktigt roliga, de ska jag nog testa! :D

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>