Tungt igen

Igår när jag sprang så kände jag att min kropp blev lite överraskad. Ungefär som att den undrade vad jag höll på med efter en sommar med kanske något snällare och mindre pressande träning. Därför tog jag mig idag till Sats för första gången på länge. Jag har kört mycket på utomhusgymmet eller med min egen kroppsvikt i sommar, men nu är det dags att väcka byggarmusklerna till liv. Jag är van att kunna lufta tungt och få respons när jag kör. Att känna sig lite klen är inte något jag är bekväm med. Klen kände jag mig iof verkligen inte idag. Snarare I still got it! ;)

För att chocka kroppen ytterligare så att det blir mindre plågsamt på loppet nästa lördag, eller jag tror snarare att det handlar om att påminna den om vad den är kapabel till, så gjorde jag följande övningar:

Kipping pullups/breda chins 10reps x 5set, med start varannan minut, vila resten.
“Grace” 10reps x 3 med ett marklyft, frivändning och axelpress i en enda rörelse. Blir tungt och måste göras effektivt men med kontroll för att inte råka skada sig.
Benpressar Under vilan gjorde jag armhävningar; först vanliga och sen smala (för triceps).

Sen avslutade jag trots att adrenalinet fanns där och jag kände känslan av att äntligen vara hemma igen ;)
/L

20130822-202633.jpg Underbar inspiration. No pain no gain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>