Värt ett försök

Efter en vecka med förkylning och hosta gick jag till vårdcentralen och begärde hostmedicin MED morfin. Thank god! Jag kunde äntligen sova en hel natt och slapp ligga vaken i timmar med rethosta som gjorde det omöjligt att somna fastän jag var dödstrött. Som en zombie kände jag mig.

Är återigen en pigg och levnadsglad person. Tillbaka på jobbet och massor med roligt att se fram emot under våren, trots att vintern nu lite sent snart är på ingång. Och andra sidan har jag hellre -5 och sol och lite snö än +5, regn och kolsvart. ;)

Någon träning har det ju inte blivit på sistone då eftersom jag varit förkyld. Men tillbaka till filmen jag la upp sist och hur tankarna har gått sen dess.

Under helgen efter att jag och min pojkvän såg filmen diskuterade vi massor om hur vi skulle kunna bidra till att djuren inte far illa. Ska vi sluta äta kött och dricka mjölk och bli veganer? Ja, det kom upp som ett ärligt alternativ och vi gick raka vägen till affären för att checka in vegan-utbudet. Måste säga att jag inte direkt blev imponerad. Som den protein-junky jag är så var mitt största bekymmer hur jag skulle få i mig tillräckligt med proteiner om jag blev vegan. Min kost består ju i huvudsak av ägg, ost, kött och mejeriprodukter. Grönsaker, nötter och frukt kan jag ju bara fortsätta äta, men hur gör jag med proteinerna??? Vi köpte quorn-bitar, soya-yoghurt och soya-mjölk och lagade linssoppa till middag.

Efter några dagar av diskussioner och dåligt samvete för hur jag tänkte, att jag trots att ha sett hur många djur lever vill fortsätta äta kött, ägg och dricka vanlig mjölk för att jag själv mår bättre av det och anser mig behöva det så kom vi fram till att vi kan välja ekologiska alternativ och försöka äta mer vegetariskt. Och jag kommer aldrig någonsin ifrågasätta en vegetarian/vegan, utan snarare ge dem all cred för att de gör uppoffringar för någon annans liv.

/L

20140109-172616.jpg Vår veganiska matkasse

One comment

 • 1
  Maria
  January 10, 2014 - 11:05 am | Permalink

  Jaså?! Jag tar åt mig. Iaf delvis! :)
  Litet misstag med quorn bara, men det är sånt man lär sig…
  Då blir det vegetarisk nästa gång då!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>