Utanför boxen var det

Jag är ju en trogen Sats-kund och har varit det i ett antal år nu. Det finns ju flera andra anläggningar i Stockholm, stora kedjor och mindre lite mer personliga gym, och jag har varit medlem och testat några olika, men när jag blev medlem på Sats så kändes det liksom bara som “hemma” och jag har svårt att tänka att jag skulle byta. Det är där mina flesta kompisar tränar och även om det blir en hel del pass själv så finns möjligheten att träna ihop med någon jämt om man vill.

En av mina bästa vänner V tränar dock på ett annat gym, vilket är jättetråkigt eftersom vi delar intresset och skulle få varandras sällskap ofta om vi tränade på samma gym-kedja. När jag sprang vårruset för ett par veckor sen så fick jag ett provpass på hennes gym så idag fick jag äntligen sällskapa V på hennes gym :)

Vi började med 5-min cykling som uppvärmning. Sen körde vi ett helkroppspass. Jättebra när veckan har ovanligt många vilodagar som jag haft den senaste tiden och man ändå vill hinna med att träna hela kroppen, alla muskler. Anledningen till för mycket vila eller kanske bara för lite träning är flera och det ska bli ändring på det, men det kan jag ta sen! ;) Nu vill jag berätta om mitt och V’s grymma pass som kommer ge iaf mig massa träningsvärk :)

-Marklyft: 5 set inkl uppvärmning. Vi började med en relativt lätt vikt för att sen öka vikten för varje set. Sista två seten var tunga och vi gjorde 5-6 reps. Tungt och världens bästa basövning som tränar mestadels av kroppen. Men den ska göras korrekt annars kan man lätt skada sig.
-Chins/Pullups: 6 set X 10 reps, med start varannan minut. Som bilden på V nedan visar så är ett hett tips till er som vill lära er att göra chins att använda ett gummiband som man hänger i stången och vilar knät i. Då blir man lite lättare och får hjälp men bibehåller känslan av att bara hänga som man förlorar om man kör i en sån maskin med stöd under knäna.
-Kettlebellssvingar och utfallsteg med viktplatta. Vi gjorde 12 svingar och gick direkt på och tog 20 djupa utfallssteg. 3 set av varje.
-Dips och situps. Axlar, bröst och triceps alla tränas i en övning så dips tycker jag är fantastiskt bra. Det här är också en rätt tung övning som kräver både en del styrka och teknik men framförallt måste man komma över känslan av att det är för tungt. Jag brukar säga att om man kan göra en så kan man göra iaf 3-4 st ;) Blir det för tungt kan man ta hjälp av någon som håller i ens fötter och som man kan ta stöd av.
3 set gjorde vi och jag gjorde 12, 10, 10. Mellan seten gjorde vi 20 situps.
-Som avslutning gjorde vi 2 st plankan och stod i 2 min.

Ett tungt styrkepass när det är som bäst och sen en god middag tillsammans med V gjorde min kväll! :)
/L

20130613-211700.jpg

20130613-211710.jpg

20130613-211721.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>