Sköna maj

Sköna maj, välkommen
till vår bygd igen!
Sköna maj, välkommen,
våra lekars vän!
Känslans gudaflamma
väcktes vid din ljusning;
jord och skyar stamma
kärlek och förtjusning;
sorgen flyr för våren,
glädje ler ur tåren,
morgonrodnad ur bekymrens moln.

Solen skiner ute, man är ledig en dag mitt i veckan och vad vore inte härligare än ett långpass ute på Djurgården, vår huvudstads egna lilla lantliga oas. Efter att ha gått igenom ett hav av soldyrkande stockholmare i City och längs Strandvägen kan jag hitta en plats där jag kan sätta mig nästa alldeles ensam och bara insupa luften och dofterna av vattnet och våren som ser ut att ha kommit för att stanna.

Jag är (lindrigt) skadad och kan inte springa, men som en person som har väldigt svårt att sitta stilla så svidar jag ändå om till träningskläder. Kepsen och solbrillorna åker på och jag tänker gå långt och länge med min favoritmusik i öronen. Jag älskar känslan jag får när jag går omkring i Stockholm, gärna längs vattnet som omger oss och som ger en känsla av att inte vara instängd. Ett stenkast från mitt hem mitt i stan finns havet och även om jag inte kan se horisonten så ger det mig en frihetskänsla som är underbar.

Jag tänker precis som texten ur “Sköna Maj” antyder låta våren ta alla bekymmer, sorg och tårar och istället njuta av känslorna som våren ger. Kärlek, optimism, glädje och förtjusning.

/L

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>