Dumma ben

I dag är jag lite arg. Arg på mina ben som bara gör ont när jag försöker springa. Jag har känt mig lite som ett barn som rynkar allt vad det kan med ögonbrynen hela dagen och Runday-passet fick jag ställa in också. Som jag skrev igår så är mitt stora problem, säkert många andras också, att jag inte kan hejda mig när det känns så bra med löpningen. Man vill ju bara springa och varje dag helst. I natt kunde jag inte sova för att benen värkte. Fy för smärta som gör att man inte kan göra det man allra helst vill göra.

För att pigga upp mig gick jag till min favorit Sats-klass Crosstraining med PT-Emelie. Precis som jag trodde så skulle Emelie, passet i sig med mycket styrkeövningar i högt tempo och inte minst alla härliga Crosstrainingmänniskor få mig på mycket bättre humör! Så nu känns det bättre. Det kan hända mycket värre saker än att behöva vila från löpningen några dagar. För det är det jag tror, att det kommer ta några dagar tills det känns bra att springa igen. Vi får väl se… :)

Knappt tre veckor kvar till Skärholmsloppet som jag ska springa. 5km på 22 minuter tänkte jag! Vad tror ni om det? :)

/L

20130429-211328.jpg

3 Comments

 • 1
  Elin
  April 29, 2013 - 10:01 pm | Permalink

  Hejsan! jag blir väldigt inspererad av din träning! Just nu har vi en period med crossfit i skolan och det är hur kul som helst!! jag tänkte bara fråga om du skulle vilja berätta lite mer om vart i benen du får ont, jag själv får ont på utsidan av smalbenet om jag springer för ofta och för hårt och ojämt underlag. Och nu efter vintern när jag bara malt på ett löpband inne så blev det ännu värre när jag kom ut och skulle springa, hade ont i en vecka. Så blev lite nyfiken på hur det ser ut i ditt fall?

  Hoppas det blir bättre! kramar

  • 2
   linneatraining
   May 1, 2013 - 11:04 am | Permalink

   Vad roligt att höra att du blir inspirerad Elin! :)

   Just nu är det insidan av smalbenen som gör ont efter att ha sprungit flera dagar i rad varav ett pass relativt långt.
   Jag har dock haft ont på utsidan också, så det liksom strålar ner mot foten. Det kan vara benhinnor, överansträngda senor och muskler.
   Om det blir ett problem för dig så rekommenderar jag att du går till en naprapat. När jag gick till en så fick jag massor av bra tips och övningar och det blev ju bra.

   Annars tror jag på allsidig träning. Jag tänker t ex att jag ska lägga in mer vila, aldrig springa två dagar i rad och framförallt inte springa på smärtande ben. Jättetråkigt när man tycker om att springa, men man får göra upp ett bra schema med annan rolig, givande och uppbyggande träning och VILA inte minst så ska vi nog klara oss utan skador tror jag.

   KRAM /L

 • 3
  April 30, 2013 - 11:49 am | Permalink

  Kika gärna in vår träningsblogg :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>