Tröskelpulstest

Idag hängde jag på mina vänner J&M på Sats Stadshagens bästa spinningklass. Jag har nog aldrig svettats så mycket på ett pass är väl min summering av det hela och tröskelpulsen var mycket lägre än sist jag var där. Det kan verkligen bero på dagsformen, men det är ju säkert två (!!!) månader sen jag körde spinning sist, så jag får skylla mig själv lite! Efter passet sa jag precis som alltid när det var alldeles för länge sen jag satt på en cykel att jag måste göra det här minst en gång i veckan i fortsättningen. Det är ju så himla bra kondition- och benträning! Och relativt skonsamt för mina trötta, stackars smalben som bara gör ont.

Vi gjorde alltså ett test som visar var ens tröskelpuls ligger, vilket är en optimal puls att ligga på när man vill träna sin kondition att bli bättre på ett effektivt sätt. Och det vill vi ju! :) När man kommit upp i en bra arbetspuls börjar man lägga på mer motstånd för varje minut som går i 10 minuter. När man sen höjer motståndet ytterligare men ens puls ligger stilla har man alltså nåt sin tröskelpuls. Kul, svettigt och lite nördigt intressant ;)

Imorgon blir det upp i ottan för min del så nu ska jag försöka varva ner och sova. God natt!
/L

20130502-211104.jpg Jag kan intyga att vi, eller iaf jag, inte såg lika pigg ut efteråt. Lika glada var vi alla ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>