CrossFit när det är som bäst

Ikväll mötte jag upp en av mina bästa vänner, CrossFit-fantasten P, för ett tungt Ryggpass med avslutande CrossFit-inslag i form av en “benchmark-WOD”, nämligen Grace. Inom CrossFit finns det flera olika “Girls” som de kallar dessa övningar som man tävlar i mot andra men också mot sig själv. Man gör alltså en benchmark-WOD, skriver upp resultatet och jämför sedan det med resultatet som man får nästa gång man gör samma övning. Antingen så ska man klara av en WOD på en viss tid och se hur många repetitioner man hann eller så ska man klara ett bestämt antal repetitioner på så kort tid som möjligt.

Idag gjorde vi följande benchmark-WOD:

Grace- 30 reps av Clean and Jerks (Marklyft med frivändning och slutposition med stången ovanför huvudet). Denna WOD gör man alltså 30 st av på kortast möjligaste tid. Vilar gör man efter behov, men klockan tickar… ;)

Före denna minst sagt utmattande WOD gjorde vi 70 pullups/chins på 15 minuter. 10 pullups X 7 set med start varannan minut. Så ju snabbare man gjorde sina 10 ju längre vila blev det till nästa set startade.

Vi avslutade med 3 tunga set i en roddmaskin och jag kommer ha ont i ryggen imorgon. Lovely. ;)

/L

20130423-204919.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>