The Runday Way

Runday är fantastiskt de dagar då man är nära att ställa in träningen för att man ligger efter med sömnen, känner att hjärtat hela dagen har slagit lite snabbare än vanligt och man lätt lika gärna skulle kunnat banga träningen. Man vet att man inte är ensam, någon annan (en riktigt duktig Runday-tränare) har tänkt ut ett bra pass så man kan bara följa och man anstränger sig till max just för att man inte är ensam och kan fuska ;) Nu vet ju jag att träning är den bästa medicinen mot trötthet och precis som vanligt mådde jag så himla mycket bättre efter en timme med intervaller ute i friska luften i Karlbergsparken, trots regn. :)

Jag och mina kompisar V och J nedan körde ett backintervallpass som Runday-Elisabeth höll i. Fokus var att trötta ut benen ordentligt. Vi gjorde 2 styrkeövningar för benen á 1 minut och sen backintervaller i 3 minuter. Proceduren upprepades 3 gånger, men styrkeövningarna såg olika ut för varje varv b la: benböj, utfall, benböj med hopp, höga knän/skipping uppför backen. Riktigt bra pass och stark i benen kände jag mig också trots tveksamheterna innan passet. Som sagt, träning gör susen.

Om några veckor springer vi tre och några stycken till Vårruset, så från och med nu blir det Runday varje måndag! ;)

/L

20130422-204955.jpg

20130422-205009.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>