Berikande vilodagar

Vad man inte får glömma bort är att vilan är minst lika viktig som själva träningen för att få bra resultat. Många som precis har kommit igång med träningen och/eller tränar i perioder gör allt för ofta det felet tror jag. Eftersom man ofta känner sig väldigt peppad och så otroligt pigg när man sätter igång med träningen så är det lätt hänt att man toktränar, planerar in träning i princip varje dag och glömmer bort vilan för att man känner sig duktig och inte vill riskera att lågan slocknar… Risken med detta är att man tröttnar eller “går in i väggen” och helt enkelt slutar att träna eller gör ytterligare ett uppehåll på alltför lång tid. Om man däremot planerar sin träning så blir det ju automatiskt att man planerar in sina vilodagar; man får en bra överblick över själva träningen, tiden utöver den och balansen där emellan.

När jag började fundera över mitt träningsupplägg inför Kistaloppet som jag ska springa på under 45 minuter om 17 veckor så insåg jag hur mycket tid jag faktiskt måste lägga ner på träningen här framöver och hur lite tid till annat jag kommer att ha… Men jag när jag väl satte mig ner för att planera upplägget kom jag fram till att jag ska träna 4-5 gånger i veckan och det innebär ju ändå 2-3 dagar/hela kvällar i veckan som jag kan lägga på allt annat jag vill göra, som att träffa mina nära och kära t ex. :) Jag kan fokusera på träningen när den väl infaller och behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar under vilodagarna för att jag vet att jag behöver vilan och tid för återhämtning för att nästa pass kunna köra hårt igen!

Dagens vilodag innebar ett besök med kollegorna på Fotografiska här i Stockholm, vilket är en favorit som jag besökt ett flertal gånger och som jag definitivt kan rekommendera för er som inte har varit där!

 Min favoritbild från en tidigare utställning på Fotografiska av fotografen Vee Speers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>