Räddaren i nöden

Guds gåva till mig nu när jag har ont i benhinnorna och inte kan springa är Crosstrainern. Man får upp pulsen ordentligt och jag tycker t o m att jag lättare kommer upp i högre puls på crosstrainern än om jag springer. Dessutom får hela kroppen jobba, inte bara benen och det är skonsamt för knäna och benhinnora i mitt fall.

Idag blev det därför ett typ av intervallpass på Crosstrainern på 60 minuter. Mina tips till ett effektivt och givande Crosstrainerpass är att:

1. Inte köra igång på en gång, utan värma upp 5-10 minuter för att väcka kroppen och låta pulsen öka successivt.

2. Köra intervaller istället för att köra hela passet på samma motstånd vilket lätt blir tråkigt och enformigt.

3. Ha riktigt bra musik i öronen som du kan hålla takten till och som peppar dig när det blir tungt. Det som är så bra är att ju långsammare låten går desto tyngre motstånd måste man ha. Jag lovar dig pulshöjning!

4. Använda låtarna istället för tiden när du gör dina intervaller och dra på lite extra motstånd i refrängerna. Jag brukar variera snabba och något långsammare låtar för att få köra tungt i några minuter för att sen få släppa på motståndet något och köra i ett snabbare tempo.

5. Varva ner! Sluta inte bara utan stå kvar i 5-10 minuter på ett ganska bekvämt läge för att lugna ner kroppen innan du stretchar, vilket jag alltid gör och tycker är väldigt viktigt.

Try it! ;)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>