Förtydligande

Jag kände att jag behövde förtydliga vad övningarna på gårdagens CrossFit egentligen innebar. Det var faktiskt flera nya termer för mig och övningar som jag själv aldrig testat. Passet var ett CrossFit Advance så de som var där borde ha kunnat det vi gjorde, men det gjorde alltså inte jag och fick skämmas lite… ;)

OH-squats (overhead) är alltså djupa benböj med en stång hållandes med raka armar ovanför huvudet. Den här övningen skulle göras med en stång på 20kg (!?) men då övningen för mig är relativt ny så fick jag som man gör inom CrossFit för att kunna hålla tekniken och tempo “skala” av och körde med endast 10kg.

Roll to pistol, hade jag aldrig gjort förut, men man skulle vara två och två och den ena skulle bara hålla i den andras hand som stöd då den personen skulle från liggandes ta sig upp till ståendes med hjälp av endast ett ben.

Laterala burpees var väldigt jobbigt att göra. Man gör en burpee, men istället för att bara hoppa uppåt hoppade man sidledes jämfota över en stång som låg bredvid på golvet, som man sen tog upp och gjorde OH-squats med.

Så vår WOD såg ut som följande: 12 minuter, så många rundor som möjligt av: 20 st laterala burpees (jobbigt!!), direkt på 15 st OH-squats och avsluta med 5 pullups/chins. Jag gjorde 4 varv på den här tiden och var helt slut efter. Jag kände mig dock väldigt trött i kroppen och mör efter mina pass dagarna innan. Och idag ska vi inte tala om. Känner mig helt sliten i axlarna efter veckans alla burpees (eftersom vi i måndags gjorde 10-9-8-7…osv ner till 1 av burpees och situps på tid, och jag slog rekord med 5 min och 15 sek).

Idag har jag haft vilodag, men imorgon är det morgonyoga innan jobbet och sen blir det nog intervaller och ben innan jag går hem och packar för en helg i Dalarna med skidåkning. Yay! :)

/L

2 Comments

 • 1
  nelly
  March 9, 2013 - 12:06 pm | Permalink

  Du är så himla snygg och inspirerande!! Starka och sunda tjejer som du behövs det fler av. Kepp it up med att skapa hälsosamma normer för alla tonårstjejerna som kan agera motvikt till alla galna dieter, bantning och vikthets, kärlek <3

  • 2
   linneatraining
   March 9, 2013 - 7:55 pm | Permalink

   Tack!!! <3

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>