Förvånande?

Jag såg artikeln nedan i Metro häromdagen och tänkte bara Var det nån som trodde något annat? Att dricka en läsk om dagen är ju vansinne enligt mig. Fast det kanske bara är jag?! Haha!

Det de har kommit fram till med studien är att inte bara fetma/övervikt kan orsaka Diabetes typ 2, utan även intaget av socker i sig. Det betyder ju att även mat som inte är läsk eller direkt socker men som innehåller lika mycket socker kan orsaka sjukdomen och att det är många som kanske inte dricker läsk varje dag men som inte riktigt vet att maten de tror är nyttig innehåller massa socker, minst lika mycket som läsk.

Idag tror eller hoppas jag att de flesta vet att för mycket socker är dåligt för kroppen, även om det inte alltid leder till en så svår sjukdom som diabetes. Men trots att detta är ett väl omdiskuterat ämne så tror jag att många tyvärr inte är helt uppdaterade med vad som innehåller vad och därmed kanske får i sig allt för mycket dålig mat, för mycket socker, och får problem med sömn, depressioner osv. Många av dessa problem skulle faktiskt kunna lösas med en lagom dos träning och mat som gör gott för kroppen; mindre socker, mer nyttiga fetter och proteiner. För jag hoppas att vi alla är överens om en sak och kan spräcka myten att man undviker att bli överviktig av att äta mindre fett och istället lågkaloriprodukter (lightprodukter) eftersom de ofta är preppade med extra socker för att behålla någon som helst smak.

Nu tror jag iof att alla som läser det här har den här kunskapen men som jag brukar säga så blir man inte fet av att äta fett, precis som man inte blir grön av att äta grönsaker.
/L

20130304-214326.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>