En helt ny värld

Igår hann jag inte njuta av det underbara vädret som det bjöds på, men idag fick jag igen det flera gånger när jag åkte längdskidor för första gången. Åååå vad härligt det var! :) Visserligen bidrog säkert det ultimata väderförhållandet mycket till känslan; sol, minus tre grader och vindstilla, men ändå! I loved it! :)

Jag och pappa åkte ut till Ågesta här utanför Stockholm. Där har de jättefina spår på vad som annars är en golfbana och ute i elljusspåret. Vi var verkligen inte ensamma, det var fullt med folk, men jag förstår att det är ute i skidspåret man vill tillbringa såna här underbara dagar i. Jag undrar hur jag kan ha undgått längdskidåkning så här länge? Jag minns att jag åkte nån gång som 5-6 åring, men aldrig som vuxen.

Jag älskar ju att åka utför så jag är ju inte helt ovan vid att utföra sport på snö, och allt vad det nu innebär, men jag var lite nervös för det här. Som förberedning hade jag ju tittat på André Pops Skidskola på Svt Play för att se tekniken och väl i spåret så tittade jag på pappa och de andra och härmade dem. Vi åkte direkt ut i spåret och jag fick åka på bäst jag kunde och testa de olika teknikerna eller “växlarna”; stakning, diagonalåkning, utför och uppför. Även om jag kanske använde för mycket råstyrka i min åkning så kände jag att det gick rätt bra och jag lärde mig snabbt hur man tog sig upp och hur jag skulle hålla balansen i kurvorna i nedförsbackarna. Diagonalåkningen var ju absolut svårast, men det var kul att känna på känslan och jag längtar till tekniken sitter och man kan börja åka med lite mer fart. Men svettigt var det! :)

Vi var ute dryga timmen och milen i spåret och trots blåsorna på tummarna så längtar jag redan tills nästa gång och väldigt sugen på att åka till fjällen och åka på dagsturer. Vasaloppet kan ju också vara ett mål att ha i sikte, men just nu, och till att börja med, ska jag köpa egna skidor, se till att komma ut fler gånger innan snön försvinner helt och bara njuta av skidåkningen och den nya värld som för mig öppnat sig :)
/L

20130203-162338.jpg

2 Comments

 • 1
  February 5, 2013 - 6:05 pm | Permalink

  Åh, en som förstår njutningen med skidåkning! Helt underbart är vad det är! Vasaloppet är något av det häftigaste jag gjort, en stor utmaning. Och känslan när man går över mållinjen, ja den går inte att beskriva :)

  • 2
   linneatraining
   February 6, 2013 - 8:05 am | Permalink

   @ Johannes- jag känner mig som den sista som fattar det här med skidåkning ;) Vasaloppet ska jag absolut köra nån gång. Verkar grymt!
   /L

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>